Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Overlangel

Wil jij ook af van kalkaanslag, glascorrosie, slecht functionerende apparaten of geïrriteerde huid? Waarschijnlijk komt dat door een hoge waterhardheid. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 7.34 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. De beste waterontharder in Overlangel zorgt voor kalkvrij water in huis. Dat is gezond voor jou, het milieu en je portemonnee. Op deze website bekijk je uitgebreide info alle mogelijke waterverzachters: wat voor installaties zijn er, wat zijn de voordelen, en wat is de prijs?

 • Gemeten waterhardheid van 7.34 dH in Overlangel.
 • Mogelijk heb jij last van onder andere bittere thee en verwarmingselementen die isoleren.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Pluspunten: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, smaakvol water en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Vergelijk meerdere offertes en kies voor meer wooncomfort. Realiseer een besparing van wel €350 op jaarbasis.

Lees verder over: De juiste waterontharder kopenVoordelenIs het zinvol?Waterhardheid OverlangelWerking eenvoudig uitgelegdKostenVeelgestelde vragen


ProvincieGroningen
GemeenteOss
Postcode5357
Gem. Gasverbruik M31450 M3
Gem. Stroomverbruik kWh32200 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Zacht en smaakvol water.
 • Besparen op gas- en stroomverbruik.
 • Fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Goed voor het milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Aanslag op servies.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Gratis offertes voor een waterontharder

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Overlangel

Zit jij thuis ook met apparaten die slecht werken en glascorrosie? Flink wat Nederlanders kiezen voor de installatie van een professionele waterontharder. Een dergelijke installatie onttrekt kalk uit het water. Het is geschikt voor elke woning. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, het textiel gaat langer mee en apparaten die minder snel vervangen hoeven worden. In de gemeente Oss vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Voordelig een waterontharder laten installeren in Overlangel was nog nooit zo eenvoudig.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een plaatselijke installateur neemt contact met je op en stuurt een gespecificeerde offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De voornaamste pluspunten vind je terug in de tabel hieronder. Bezoek ook de pagina over: Voordeligste waterontharder.

PositiefUitleg
MilieuvriendelijkJe spoelt minder zeepproducten weg. Verlaging van CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Apparaten gaan 30% langer meeDure apparatuur zoals vaatwassers hebben geen last meer van kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Betere smaak kalkvrij waterThee, koffie, limonade of glas kraanwater zal minder bitter smaken.
Reduceer schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Vermindering huidziektenEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Lagere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld vaatwassers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat verhoogt het energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Overlangel?

Vermoedelijk bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Overlangel. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water leidt tot smaakvol water en een vermindering van schoonmaakproducten. Kan ik dan niet zonder? Voor dit advies moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Overlangel kent een waterhardheid van 7.34. Dat betekent matig hard water.
 • De consequenties hiervan is afhankelijk van veel factoren.
 • Het verkleinen van de waterhardheid biedt comfort.
 • Onder andere een beter presterende CV-ketel, kleding die langer mooi blijft en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Niet vergeten: dit soort water hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Overlangel

De waterhardheid van het water in Overlangel ligt op ong. 7.34 Duitse graden. Dit betekent dat het water matig hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-overlangel-5357

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Veel gekozen merken

 • Boshuis Duolux plus 400
 • BWC Omega ET VIP de luxe 600
 • Aquatechnic Silicopolyfosfaatfilter
 • Culligan Medallist 910
 • Grunbeck Weichwassermeister GSX10

Technische uitleg werking waterverzachter

Het moge duidelijk zijn: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? Innovatieve waterontharders (van bijv. Culligan) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Middels deze handeling vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van de waterontkalker in Overlangel verklein je de dH waarde van 7.34 naar een zachte 3 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit beetje kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen met zout
Op een gegeven moment zal de onthardingshars verzadigen. Gemiddeld eens per 7 dagen worden de harskorrels weer opgeladen. Dit noemen we ook wel regenereren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Het zoutverbruik hangt af van grootte van het huishouden, de waterhardheid en het type ontharder (de grootte). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Speciale harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Op een bepaald moment raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De aanwezige harsbolletjes moeten worden schoongemaakt met het regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Elektrische of mechanische waterontharders
Er zijn eigenlijk 2 machines: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Een vaak gekozen systeem vanwege een schappelijke prijs, 0 energieverbruik en minder onderhoud nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: een hoger zoutverbruik, relatief inefficiënt en minder instellingen mogelijk. Dit systeem is beschikbaar vanaf €800.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Het regenereren start op slimme momenten. Het gemak zit ‘m in: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een efficiënte werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Er zijn ook negatieve aspecten: de hogere aanschafprijs, het gebruikt stroom en hoge kosten qua onderhoud. Deze installaties worden al geplaatst voor €1075.

Enkele of dubbele harscilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan dien je te kiezen uit een dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil is ongeveer €440,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het gemak van een een dubbele cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als de hars wordt gespoeld.
 • Bij ontkalkers met 1 cilinder heb je (wanneer het systeem aan het spoelen is) geen zacht water uit de kraan.
 • Ontharders met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Extra handig als het watergebruik hoog is.
 • Een dubbele cilinder heeft dus dezelfde werking, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Overlangel.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Ontvang contactgegevens van specialisten voor advies.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De investering van een waterverzachter kunnen zeer uiteenlopen. De prijzen starten vanaf €105 voor een magnetische ontharder tot zo’n €1925 voor een 2-cilinder systeem. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk en model, 1 of 2 cilinders en het aantal liter. Naast deze initiële kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Enkele waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je kiest voor een onderhoudscontract. Tenslotte is er het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De onkosten van ontkalkers beginnen bij €800 (zonder installatiewerk). Een luxe installatie zit ergens tussen de €1525 en €2125 inclusief plaatsing. In het overzicht hieronder vind je de geschatte kosten van een waterontharder in Overlangel.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker in je huis te installeren? Surf verder naar onze waterontharder-vergelijker en check de huidige kosten bij de beste installateurs. Zo kan je zonder problemen en direct monteurs, soorten ontharders en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €95
Mechanische waterontharderBegint bij €830
Elektrische waterontharderBegint bij €1210
Onthardingszout€17,50 voor 25 kg
OnderhoudskostenVanaf €150 per beurt
PlaatsingskostenV.a €180
Rekenvoorbeeld met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Overlangel?
De hardheid in Overlangel komt uit op ong. 7.34 dH. De meting in de provincie Groningen is ongeveer 10.79 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit het water wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en biedt verschillende voordelen zoals verminderde eczeem klachten en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: van iedere euro die je investeert zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij zijn dan ook van mening dat je altijd een waterontharder moet kopen voor het comfort. Denk hierbij aan een zachte huid, betere smaak van water, zijdezachte kleding en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Voor kalkvrij water zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dat kan bereikt worden doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. De magnesium en calcium bestanddelen hechten zich aan deze hars. In de alternatieve cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt middels natrium. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt die echter werken op een andere wijze. De werking van zo’n magneet vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Apparaten met noodzakelijk ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een gereinigd apparaat is cruciaal voor een lange levensduur en goede werking. Eventueel heb je de keuze hiervoor een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Overlangel.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. De voordelen lopen flink uiteen. Zoals o.a. lagere energiekosten, meer smaak aan koffie en thee, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, verminderde eczeem klachten, minder last van kalkaanslag, kleding blijft langer mooi, de apparaten in de woning werken effectiever en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie