Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Lithoijen

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, strepen op je ruiten, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of droog haar na het douchen? Dat is doorgaans toe te schrijven aan de waterkwaliteit (hard water). In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 7.34 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het gebruik van de beste waterontharder in Lithoijen maakt mogelijk dat je kan genieten van schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Middels onze specialisten bekijk je uitgebreide informatie over de waterverzachters: welke type ontharders zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van ongeveer 7.34 dH in Lithoijen.
 • Hierdoor ontstaan voorvallen als aanslag op servies en verstopte leidingen.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Positieve gevolgen zijn: apparatuur die langer meegaat, smaakvol water en textiel slijt minder snel.
 • Dien vandaag een aanvraag in en geniet van de extra gemakken. Realiseer een besparing van wel €310 per jaar.

Lees verder over: Een waterontharder kopen en installerenVoordelenIs het zinvol?Waterhardheid LithoijenZo werkt een waterontharderKostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieGroningen
GemeenteOss
Postcode5396
Gem. Gasverbruik M31450 M3
Gem. Stroomverbruik kWh32200 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Een glanzende vaat.
 • Lagere energierekening.
 • Het textiel gaat langer mee.
 • Een milieuvriendelijke investering!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Kalkaanslag op de verwarmingselementen.
 • Te veel schoonmaken.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Lithoijen

Wil je definitief afrekenen met huidirritaties en/of apparatuur dat te snel stuk gaat? Een groeiend aantal mensen installeren een goede waterontharder. Dit systeem onttrekt kalk uit het water. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag in de badkamer, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, fris kraanwater en een gunstig energieverbruik. In de buurt van de gemeente Oss werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Lithoijen was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een erkende installateur verstuurt je binnen enkele dagen een aantrekkelijke offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder in huis kent verschillende voordelen. De positieve effecten hebben we verzameld in een lijst. Bezoek ook de pagina over: Aanbieding waterontharder.

PositiefUitleg
DuurzaamJe spoelt minder zeepproducten weg. Je stoot minder CO2 uit omdat warmte beter wordt overgedragen.
Apparaten gaan langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals CV-ketels hebben geen last meer van kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterJe verse koffie & thee of glas kraanwater smaakt stukken beter.
Reduceer schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Fijn en zacht voor elke huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Energiekosten besparingKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen heetwaterkranen. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Lithoijen?

Wellicht wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Lithoijen. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water leidt tot smaakvoller water en textiel dat langer mee gaat. Maar hoe groot is de noodzaak? Aangaande deze vraag moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Lithoijen heeft een waterhardheid van 7.34. Samengevat: matig hard water.
 • Het effect daarvan verschilt erg per persoon.
 • Het reduceren van de waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • Voorbeelden zijn lagere energiekosten, heerlijk zachte kleding en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Belangrijk: deze waterhardheid is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Lithoijen

De waterhardheid van het water in Lithoijen ligt op ong. 7.34 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water matig hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-lithoijen-5396

Vind een vakman in de buurt

Populaire merken en modellen

 • BWT AQA smart
 • BWT AQA Perla Duo
 • 038waterontharder Separaat 20
 • Remon Waterontharders Neva XL
 • Aquatechnic Ultrasoft 6

Technische uitleg werking waterverzachter

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? Innovatieve waterontharders (van bijv. Siata) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. De cilinder met harsbolletjes filtert het calcium en magnesium uit het water. Op deze wijze vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Lithoijen verklein je de dH waarde van 7.34 naar een fijne 3 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Het kalk dat achterblijft ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Regenereren met zout
Op een bepaald moment zal de hars zijn kracht verliezen. 4 keer per maand wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. De benodigde hoeveelheid zout wordt bepaald door de totale waterconsumptie, de hardheid van het water en de capaciteit (type huishouden). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. De slimme harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Na ongeveer een week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Deze harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Mechanische of elektrische waterontharders
Er zijn eigenlijk 2 types: Elektrische & mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een concurrerende prijs, het gebruikt geen energie en het is onderhoudsarm. Natuurlijk zijn er nadelen: veel zoutverbruik, een inefficiënte werking en minder instellingen mogelijk. Beschikbaar vanaf €975.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Het regenereren start op slimme momenten. De belangrijkste voordelen zijn: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een efficiënte werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Nadelen: de montagekosten, het systeem gebruikt stroom en soms dure onderhoudscontracten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1000.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Op termijn een waterontharder kopen?We maken onderscheid tussen een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het verschil in prijs bedraagt circa €375,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het gemak van een twee cilinders zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als de regeneratie plaatsvindt.
 • In de situatie met ontkalkers met maar één cilinder heb je – als de installatie aan het schoonspoelen is – geen zacht water uit de kraan.
 • Machines met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Een stukje comfort voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Meerdere cilinders werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Lithoijen.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Vraag contactgegevens aan voor experts voor een demo.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De investering van een waterverzachter liggen nogal uiteen. Dit begint vanaf €100 voor ontharders die magnetisch werken tot meer dan €1900 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De totaalprijs wordt bepaald door het merk en model, 1 of 2 cilinders en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Naast deze eerste kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Enkele waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je instemt met een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De onkosten van ontkalkers beginnen vanaf ongeveer €770, exclusief installatiekosten. Een slim apparaat kost gemiddeld tussen de €1450 en €2050 inclusief inregelen. In het volgende schema bekijk je de geraamde kosten van een waterontharder in Lithoijen.

Overweeg je om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Surf verder naar onze waterontharder-vergelijker en achterhaal de kosten bij de beste installateurs. Zo kan je eenvoudig en kosteloos merken, soorten waterverzachters en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €95
Waterontharder (mechanisch)V.a €780
Waterontharder (elektronisch)Vanaf €1020
Zouttabletten€30 per 50 kilo
OnderhoudskostenBegint bij €95 (jaarbasis)
InstallatieCirca €230
Overzicht met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterontharder in Lithoijen?
De hardheid van het leidingwater in Lithoijen bedraagt 7.34 dH. De waarde in de provincie Groningen is ongeveer 10.79 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een ontkalkingssysteem neemt kalk uit het leidingwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Dit water smaakt een stuk beter en zorgt voor lagere stookkosten en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
De berekening is niet moeilijk: van elke €1 die je in dit product steekt bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Het is belangrijk om te vermelden dat je in de eerste plaats een waterontharder in huis laat plaatsen voor het gemak en wooncomfort. Zoals een zachte huid en droog haar, fris kraanwater, kleding dat langer meegaat en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dit proces kan doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. Deze calcium en magnesium grondstoffen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen d.m.v. het regenereren. Het onthardingszout is online te bestellen. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De doeltreffendheid van magnetische producten wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Systemen met noodzakelijk ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een schone machine is belangrijk om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Je kunt er ook voor kiezen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Lithoijen.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. De belangrijksten zijn: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, lekkerdere koffie en thee, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, een zachte huid, bestaande kalkaanslag verdwijnt, een glanzende vaat, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie