Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Huisseling

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, strepen op de ramen, dichtslibbende waterleidingen of irritaties aan de huid? Vaak ontstaan deze problemen door erg hard water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 7.34 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het gebruik van de beste waterontharder in Huisseling resulteert in schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op deze website vind je handige info over diverse types waterverzachters: wat is het precies, hoe gaat het precies in z’n werk, en welke investering is nodig?

 • Waterhardheid van gemiddeld 7.34 dH in Huisseling.
 • Dit resulteert mogelijk in situaties als droog haar na het douchen en hoge stookkosten.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • De resultaten daarvan zijn een besparing op de energierekening, zacht en fris water en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Wacht niet langer en ondervind zelf de voordelen. Het kan veel opleveren, tot wel €205 per 12 maanden.

Thema’s: Een waterontharder kopen en installerenWat zijn de voordelen?Wat levert het mij op?Waterhardheid HuisselingHoe gaat het in z’n werk?Gemiddelde kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieGroningen
GemeenteOss
Postcode5373
Gem. Gasverbruik M31450 M3
Gem. Stroomverbruik kWh32200 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Zachte huid na bad of douche.
 • Efficiëntere warmteoverdracht.
 • Minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Kalkaanslag op je sanitair en apparatuur.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Gratis offertes voor een waterontharder

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Huisseling

Heb je last van rendementsverlies van verwarming en/of hoog shampoo/zeepverbruik? Een aanzienlijk aantal woningeigenaren nemen een elektrische waterontharder. Een dergelijk product haalt de hardheidsmineralen uit het water. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, heerlijk zachte kleding en apparatuur die langer meegaat. In de buurt van de gemeente Oss vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Huisseling was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Kies de grootte van het huishouden en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een lokale installateur zal jou benaderen met een gespecificeerde offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder in huis is voor iedereen het overwegen waard. De voornaamste pluspunten vind je terug in de tabel hieronder. Mogelijk ook interessant: Aanbieding ontkalker.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamJe verbruikt minder zeep en shampoo. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan langer meeHuishoudelijke apparaten zoals vaatwassers vertonen veel minder kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Smaakvoller waterThee, koffie, limonade en het water uit de kraan heeft een betere smaak.
Besparen op schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Vermindering huidziektenEen minder droge huid na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Energiekosten besparingKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals wasdrogers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Lijst met de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Huisseling?

Misschien zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Huisseling. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water heeft als voordeel lagere stookkosten en heerlijk zachte kleding. Maar is het echt noodzakelijk? Om deze vraag te beantwoorden moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Huisseling kent een waterhardheid van 7.34. Concreet: matig hard water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is erg persoonlijk.
 • Het terugdringen van de waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Bijvoorbeeld verlaging van de maandlasten voor energie, lekkere watersmaak en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Noemenswaardig: deze waterhardheid heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Huisseling

De waterhardheid van het leidingwater in Huisseling is ongeveer 7.34 dH. We kunnen stellen dat het water matig hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-huisseling-5373

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Vaak geplaatste ontharders

 • Boshuis iQualQ Duo 150
 • Aquatechnic Ultrasoft 20
 • Euro Combi compact 20
 • Wateronthardershop Euro Combi 10 Fleck 5600SXT
 • Wateronthardershop Eruo Twin 14 met klein zoutvat

Hoe werkt een waterverzachter eigenlijk?

De basis is eenvoudig: de waterverzachter onttrekt kalk en magnesium uit het water. Alleen, hoe kan dat? Het gros van de waterontharders (van merken als North Star) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een cilinder met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Op basis daarvan wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Huisseling reduceer je de dH waarde van 7.34 naar een acceptabele 3 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit kleine % kalk zal niet leiden tot problemen.

Regenereren met zout
Door de werking van de machine raakt de hars verzadigd. Om de 6/7 dagen moet de hars worden schoongespoeld met zout. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Hoeveel zout er nodig is wordt berekend a.d.h.v. aantal personen in het huishouden, hoe hard het water is en de grootte van de installatie. Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Speciale harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Op een bepaald moment zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De aanwezige harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig door middel van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Elektrische of mechanische waterontharders
Er zijn eigenlijk 2 soorten: Mechanische of elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een interessante prijs, duurzaam qua energieverbruik en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Er zijn ook negatieve aspecten: een relatief hoog zoutverbruik, minder efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. Deze installaties worden al geplaatst voor €900.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Een populair model vanwege: besparing op regeneratiezout, het werkt efficiënter en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. De nadelen zijn: de aanschafkosten, het systeem gebruikt stroom en een groter risico op defecten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1275.

Enkele of dubbele harscilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan zijn er 2 opties: enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil bedraagt circa €410,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het handige van twee cilinders is dat je ook water kunt gebruiken als de hars wordt gespoeld.
 • Bij enkele cilinder ontkalkers heb je tijdens de regeneratiecyclusniet de beschikking tot zacht water.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Uitermate handzaam als het watergebruik hoog is.
 • 2 cilinders heeft dus dezelfde werking, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Huisseling.

Jouw hele huis kalkvrij?

Kom in contact met professionals voor tips en hulp.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De kosten van een waterontharder lopen zeer uiteen. Dit loopt van €135 voor een magnetische ontharder tot zo’n €1975 voor een innovatief elektrisch apparaat. De uiteindelijke kosten worden bepaald door of je een A- of B-merk kiest, het type ontharder en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Naast deze eerste kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Meerdere waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je instemt met een onderhoudscontract. Verder heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De prijzen van ontharders beginnen vanaf ongeveer €670, excl. installatie. Een geavanceerd systeem zit ergens tussen de €1575 en €1825 inclusief montage en inregeling. In het volgende schema bieden we de huidige kosten van een waterontharder in Huisseling.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Surf verder naar de offerte vergelijker en achterhaal de prijzen bij professionele installateurs. Zo kan men zonder gedoe snel specialisten, type systemen en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €105
Mechanische waterontharderV.a €810
Elektrische waterontharderCirca €1170
Onthardingstabletten€15 per 25 kilo
OnderhoudscontractV.a €110 p/jaar
InstallatiekostenCirca €170
Overzicht met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterontharder zinvol in Huisseling?
De hardheid in Huisseling is om en nabij de 7.34 dH. De meting in de provincie Groningen is circa 10.79 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit je kraanwater wat resulteert in aangenaam zacht water. De smaak wordt beter & zachter en heeft als extra pluspunten: structureel lagere energiekosten en veel minder zeep en wasmiddel nodig.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Gemiddeld geldt: van elke euro die je uitgeeft zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij zijn van mening dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet kopen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Je kunt denken aan een minder droge huid, betere smaak van water, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en minder schoonmaakwerkzaamheden. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om kalk uit het water te halen filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dit regelt men doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. De magnesium en calcium grondstoffen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In de extra cilinder wordt het systeem gereinigd d.m.v. zout. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De werking van deze magneten is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Systemen met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regenereren moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een schone installatie is belangrijk om de hardheid van het water laag te houden. Dit kun je eventueel uitbesteden door een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Huisseling.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Bijvoorbeeld: lagere stookkosten, meer smaak aan koffie en thee, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, een minder droge huid na het douchen, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, kleding die langer mooi blijft, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie