Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Vught

Heb je in huis last van kalkaanslag, strepen op je ruiten, smerig water of een irriterende huid? Dit heeft vaak te maken met een hoge waterhardheid. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 6.89 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het kopen van de beste waterontharder in Vught zorgt voor water waar amper kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op dit portaal bekijk je nuttige informatie over verschillende soorten waterverzachters: welke systemen zijn er, waarom is het zo populair, en wat zijn de kosten?

 • Waterhardheid van ongeveer 6.89 dH in Vught.
 • Dit resulteert mogelijk in problemen als onnodig veel zeepverbruik en apparaten die niet efficiënt werken.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Pluspunten: structureel lagere energiekosten, kleding die langer mooi blijft en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Laat een systeem plaatsen en ondervind zelf de voordelen. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €265 per 12 maanden.

Snel naar: Waar op letten bij waterontharder kopenWelke voordelen?Is het echt nodig?Waterhardheid VughtHoe werkt het?Begroting totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteVught
Postcode5263
Gem. Gasverbruik M31540 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31400 kWh
Gem. Waterhardheid6.89 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Zacht en fris water.
 • Bespaar meer dan 20% energie.
 • Geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Kalkaanslag op je sanitair en apparatuur.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Vught

Zit jij in de woning ook met situaties als geïrriteerde huid en/of doffe aanslag in keuken en badkamer? Veel Hollanders en Belgen kiezen een innovatieve waterontharder. Zo’n systeem onttrekt calcium en magnesium aan het water. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, Geen glascorrosie of witte aanslag, fris kraanwater en geen onnodig gas- en stroomverbruik meer. In de buurt van de gemeente Vught opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een laten installeren van een waterontharder in Vught gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een professionele installateur verstuurt je binnen enkele dagen een heldere offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De meest prominente voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Mogelijk ook interessant: Waterontharder informatie.

VoordeelBeschrijving
DuurzaamMinder zeepproducten nodig. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Levensduur apparatenHuishoudelijke apparaten zoals heetwaterkranen hebben minder last van kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Meer smaak aan het waterEen kop koffie, thee of eigen spa-blauwzal minder bitter smaken.
Minder schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Vermindering huidziektenJe huid is aanmerkelijk zachter. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Energiekosten besparingKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals heetwaterkranen. De warmteoverdracht is minder effectief en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Vught?

Mogelijk bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Vught. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water biedt langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je hebt minder wasmiddelen nodig. Maar is het echt noodzakelijk? Daarvoor is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Vught ontvangt een waterhardheid van 6.89. Dit houdt in matig zacht water.
 • Het effect daarvan ervaart iedereen weer anders.
 • De waterhardheid verlagen heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Voorbeelden zijn kalkvrije leidingen, zijdezachte kleding en huid en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Opmerking: water met deze hardheid is niet ongezond.

Hardheid water in Vught

De waterhardheid van het drinkwater in Vught is 6.89 Duitse graden. Dit betekent dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 6.89 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 19,62 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-vught-5263

Vaak geplaatste ontharders

 • Fegon AquaStar 1400 SHE
 • Grunbeck Weichwassermeister GSX10
 • Bayard Ecosoft 15
 • 038waterontharder Separaat 10
 • Aquatechnic Ultrasoft 10

Hoe maakt een waterverzachter zacht water?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Pallas) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Op die manier vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in Vught voer je de dH waarde terug van 6.89 naar een Dh onder de 2. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit procentuele aantal kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen (Regenereren)
Op een bepaald moment zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. 4 keer per maand moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Dit noemt men regenereren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De hoeveelheid zout is afhankelijk van hoeveel water je gebruikt, de gekozen resthardheid en de grootte van de installatie. Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. De harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Eens in de zoveel tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes moeten worden schoongemaakt door middel van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Elektrische of mechanische waterontharders
We behandelen twee machines: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een lage prijs, staat los van het stroomnet en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: er vinden onnodige spoelingen plaats, een matige efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. Dit systeem is beschikbaar vanaf €940.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Een vaak gekozen systeem vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, de innovatieve werking en geavanceerde instellingen. Nadelen: de hogere aanschafprijs, het gebruikt stroom en soms dure onderhoudscontracten. Te bestellen vanaf c.a. €1000.

Enkel- of dubbel cilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan zijn er 2 opties: enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil is circa €375,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het belangrijkste voordeel van een machine met een dubbele cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Wanneer je gaat voor ontkalkers met maar één cilinder heb je (tijdens de reinigingsbeurten) geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Ideaal voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Dubbele harscilinder is niet strikt noodzakelijk, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Vught.

Een woning zonder kalkaanslag?

Ontvang contactgegevens van product-specialisten voor tips en hulp.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De investering van een ontharder zijn nogal verschillend. Dit begint vanaf €90 voor magnetische ontharders tot een slordige €1775 voor een innovatief elektrisch apparaat. De uiteindelijke kosten worden bepaald door of je een A- of B-merk kiest, 1 of 2 cilinders en het vermogen. Behalve deze initiële kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Een aantal waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Tenslotte is er ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De tarieven van deze systemen starten vanaf €670, zonder installeren. Een uitgebalanceerde installatie ligt qua kosten tussen €1200 en €1725 incl. installatie. In onderstaande schema achterhaal je de huidige kosten van een waterontharder in Vught.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker te plaatsen? Kies dan nu voor onze vergelijker en vraag prijsoverzichten aan bij professionele installateurs. Op deze manier kun je gemakkelijk en direct vakmannen, soorten installaties en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €85
Mechanische waterontharderV.a €840
Elektrische waterontharderBegint bij €960
Regeneratiezout€40 voor 75 kg
Onderhoud (indicatie)Vanaf €160 per jaar
MontagekostenV.a €190
Rekenvoorbeeld met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder handig in Vught?
De hardheid van het leidingwater in Vught is ongeveer 6.89 dH. De meting in de provincie Noord-Brabant ligt op 7.58 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een professioneel ontkalkingssysteem haalt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat zorgt voor zacht water. Dit water smaakt een stuk beter en zorgt voor minder huidproblemen en huidirritaties en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke euro die in de installatie wordt gestoken bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Experts vinden dat je overwegend een waterontharder in huis laat plaatsen voor het gemak en wooncomfort. Bijvoorbeeld comfortabel douchen, zacht en smaakvol water, zachter wasgoed en minder poets- en boenwerk. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dat is haalbaar doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. Deze calcium en magnesium bestanddelen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In een andere cilinder worden de harskorrels schoongespoeld middels de regeneratie functie. Het onthardingszout is online te bestellen. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. Het effect van dergelijke systemen is zeer twijfelachtig.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Installaties met ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars vul je ieder kwartaal bij met zout. Een degelijke schoonmaakbehandeling is nodig voor een lange levensduur en goede werking. Vaak wordt aanbevolen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Vught.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Neem nou aspecten als: gunstig energieverbruik, lekker water uit de kraan, minder zeep en wasmiddel nodig, geen droge, trekkerige huid na het douchen, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, kleding blijft langer mooi, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en het feit dat het erg milieubewust is.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie