Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Berghem

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, wit uitslaande wanden en tegels, dichtslibbende waterleidingen of irritaties aan de huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan erg hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 7.34 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. De beste waterontharder in Berghem resulteert in zacht en schoon water zonder kalk. Dat is gezond voor jou, het milieu en je portemonnee. Middels onze specialisten lees je handige informatie over de waterverzachters: wat is het, waarom is het zo populair, en wat ben ik kwijt?

 • Waterhardheid van 7.34 dH in Berghem.
 • Dit kan zorgen voor problemen als apparaten die slecht werken en een hoge energierekening.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Dat zorgt voor kalkvrije leidingen, water met een lekkere smaak en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Laat een systeem plaatsen en ondervind zelf de voordelen. Realiseer een besparing van wel €350 op jaarbasis.

Lees verder over: Waar op letten bij waterontharder kopenWelke voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid BerghemTechnische detailsInvesteringVeelgestelde vragen


ProvincieGroningen
GemeenteOss
Postcode5351
Gem. Gasverbruik M31450 M3
Gem. Stroomverbruik kWh32200 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Smaakvol water.
 • Besparing op de energierekening.
 • Geen strepen meer op glas en lak.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Het risico van hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Irritaties aan de huid.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Berghem

Heb je last van dichtslibbende waterleidingen en witte aanslag op het glaswerk? Veel mensen bestellen een goede waterontharder. Een dergelijk product filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Elke woning heeft daar profijt van. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, geen strepen meer op glas en lak, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en geen onnodig gas- en stroomverbruik meer. In de gemeente Oss kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Berghem wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Selecteer het type huishouden en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een lokale installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een concurrerende offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De belangrijkste voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Lees ook verder over: Voordeligste waterverzachter.

PluspuntUitleg
MilieuvriendelijkHet verbruik van zeepproducten neemt af. De CO2 uitstoot is lager omdatjouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Levensduur apparatenApparatuur zoals koffiezetapparaten werken efficiënter door minder kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Kalkvrij water smaakt beterThee, koffie, bouillon of eigen spa-blauwis minder troebel en beter van smaak.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Goed voor de huidEen lekker zachte huid na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Minder energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. wasmachines. De warmteoverdracht is minder effectief en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Berghem?

Misschien wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Berghem. En dat is helemaal niet vreemd. Zacht water heeft als voordeel apparaten die minder snel vervangen hoeven worden en heerlijk zachte kleding. Maar is het echt noodzakelijk? Om deze vraag te beantwoorden bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Berghem heeft een geschatte waterhardheid van 7.34. Dat betekent matig hard water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is nogal subjectief.
 • Het verkleinen van de waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Denk aan lagere stookkosten, zacht en smaakvol water en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Belangrijk: deze hardheid kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Berghem

De waterhardheid van het leidingwater in Berghem is ongeveer 7.34 dH. Men zegt dan ook wel dat het water matig hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-berghem-5351

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Vaak geplaatste ontharders

 • Boshuis Combilux plus 150
 • Wateronthardershop Euro Combi 20 Fleck 5600SXT
 • Ecowater eVOLUTION Refiner Power
 • Lubron Proline Classic
 • Watertotaal Euro Combi Compact 14

Technische uitleg: hoe werkt een waterverzachter?

De basis is eenvoudig: de waterverzachter onttrekt kalk en magnesium uit het water. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Delta) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een cilinder met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Door dat proces ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Berghem reduceert je de dH waarde van 7.34 naar een fijne 2.5 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Het resterende kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen (regeneratie)
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de onthardingshars verzadigen. Eens per week wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Het zoutverbruik is afhankelijk van grootte van het huishouden, hoe hard het water is en de afmeting (kleine of grote machine). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Speciale harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Na ongeveer een week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig met het regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Mechanische & elektrische waterontharders
We bieden 2 producten: Elektrische of mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. De voordelen zijn een schappelijke tarief, het gebruikt geen energie en minder onderhoud nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: veel zoutverbruik, relatief inefficiënt en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Deze installaties worden al geplaatst voor €910.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Belangrijke pluspunten zijn: een relatief laag regeneratiezout verbruik, de smart-functies en geavanceerde instellingen. Als grote nadelen noemen we: de montagekosten, het gebruikt een beetje stroom en meer kans op defecten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1025.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan kan je kiezen tussen een dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs bedraagt circa €440,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het handige van een extra cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Wanneer we spreken over ontkalkers met 1 cilinder heb jij – als de installatie aan het schoonspoelen is – niet de beschikking tot zacht water.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Uitstekend geschikt voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • 2 cilinders is niet strikt noodzakelijk, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Berghem.

Een woning zonder kalkaanslag?

Neem contact op met experts voor installatiewerk.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De prijs van een waterontharder kunnen zeer uiteenlopen. Dit begint vanaf €100 voor een magnetische ontharder tot ruim €1825 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en hoeveel liter het systeem aankan. Behalve deze eerste kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Meerdere waterontharder installateurs geven korting als je direct een onderhoudscontract neemt. Ook heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De investeringen in waterontkalkers starten bij €690 (zonder installatiewerk). Een apparaat met uitgebreide opties ligt qua kosten tussen €1325 en €1925 inclusief montage en inregeling. In de onderstaande tabel tref je de actuele kosten van een waterontharder in Berghem.

Meteen weten wat het kost om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Open onze vergelijkingstool en bekijk actuele prijzen bij toonaangevende installateurs. Via die service kan jij makkelijk supersnel installatiebedrijven, soorten waterverzachters en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €155
Mechanische waterontharderVanaf €810
Waterontharder (elektronisch)C.a. €970
Regeneratiezout€27,50 per 50 kg
OnderhoudV.a €135 per jaar
InstallatiekostenV.a €240
Tabel met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in Berghem?
De hardheid van het water in Berghem is grofweg 7.34 dH. Dit cijfer in de provincie Groningen is plus minus 10.79 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit leidingwaterwat resulteert in aangenaam zacht water. De smaak zal een stuk beter worden en heeft als bijkomende voordelen lager energieverbruik en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
Globaal geldt: van iedere euro die je investeert zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je bovenal een waterontharder moet installeren voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Denk hierbij aan minder huidirritatie na het douchen, smaakvol water, een zijdezachte was en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dit regelt men doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. Deze calcium en magnesium bouwstenen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In de extra cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen door gebruik te maken van een speciaal regeneratie moment. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De werking van dergelijke systemen is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet je zeker niet overslaan. Ontkalkers met eigen ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars vul je ieder kwartaal bij met zout. Een schone machine is cruciaal voor een lange levensduur en goede werking. Vaak wordt aanbevolen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Berghem.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Zoals o.a. lagere energierekening, zacht en smaakvol water, minder schoonmaakmiddelen benodigd, het is goed voor de huid/haar, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, mooie schone glazen, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie