Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Zaltbommel

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, kalkstrepen op glas en lak, dichtgeslibde leidingen of een erg droge huid? Vaak ontstaan deze problemen door de waterkwaliteit (hard water). Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 6.22 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het kopen van de beste waterontharder in Zaltbommel resulteert in kalkvrij water in de woning. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het is een duurzame investering. Op deze pagina check je praktische info over verschillende soorten waterverzachters: welke systemen zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat is de prijs?

 • Gemeten waterhardheid van 6.22 dH in Zaltbommel.
 • Dit resulteert mogelijk in problemen als water met een vreemde smaak en een hoge energierekening.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • De voordelen: efficiëntere verwarming, fris kraanwater en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Vergelijk meerdere offertes een kies voor duurzaam gemak. Realiseer een besparing van wel €240 per 12 maanden.

Lees verder over: Tips bij een waterontharder kopenWelke voordelen?Heb ik het nodig?Waterhardheid ZaltbommelTechnische uitleg werkingGeschatte kostenVeelgestelde vragen


ProvincieGelderland
GemeenteZaltbommel
Postcode5301
Gem. Gasverbruik M31520 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31000 kWh
Gem. Waterhardheid6.22 dH

Het effect van zacht water

 • Zacht en fris water.
 • Kalkvrije leidingen.
 • Textiel slijt minder snel.
 • Goed voor het milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Huidirritaties.
 • Kalkstrepen op glas en lak.
 • Te veel schoonmaken.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Zaltbommel

Heb je last van een irriterende huid en kalk op de lak van de auto? Een toenemende groep woningeigenaren kiezen voor de installatie van een slimme waterontharder. Een dergelijke installatie filtert kalk uit kraanwater. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, veel minder zeep en wasmiddel nodig, textiel slijt minder snel en een lager energieverbruik. In de buurt van de gemeente Zaltbommel zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een laten installeren van een waterontharder in Zaltbommel hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Selecteer het type huishouden en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een regionale installateur neemt contact met je op en stuurt een gespecificeerde offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De voornaamste pluspunten hebben we verzameld in een lijst. Lees ook verder over: Ontharder informatie.

PositiefBeschrijving
DuurzaamheidMinder zeepresten en plastic afval. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Apparaten gaan 30% langer meeKostbare apparaten zoals CV-ketels werken efficiënter door minder kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Water met meer smaakJe verse koffie & thee of een glaasje water heeft een betere smaak.
Vermindert schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Fijn en zacht voor elke huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Verminderde energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen Quookers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat verhoogt het energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Zaltbommel?

Vermoedelijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Zaltbommel. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water heeft als voordeel lekkerdere koffie en thee en heerlijk zachte kleding. Maar heb ik het wel echt nodig? Voor het antwoord daarop moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Zaltbommel heeft een geschatte waterhardheid van 6.22. Dit houdt in matig zacht water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is voor iedereen weer anders.
 • De waterhardheid verlagen heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Onder andere apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, een zachte huid na bad of douche en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Belangrijk: deze waterhardheid is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Zaltbommel

De waterhardheid van het drinkwater in Zaltbommel bedraagt ongeveer 6.22 Duitse graden. Dit betekent dat het water matig zacht water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 6.22 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,71 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-zaltbommel-5301

Bekijk installateurs in de regio

Populaire merken en modellen

 • Fegon AquaStar 2000 SHE
 • Waterboss Microboss CMB410n
 • Apic Heracles junior
 • Detandt-Simon Primo 12
 • Aquatechnic Silicopolyfosfaatfilter

Technische uitleg werking waterverzachter

Het uitgangspunt is duidelijk: een waterverzachter haalt kalk uit het water. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? Innovatieve waterontharders (van bijv. BWT) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Door wat daar gebeurd wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van de waterontkalker in Zaltbommel reduceer je de dH waarde van 6.22 naar een acceptabele 2.5 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit beetje kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen (regeneratie)
Door de werking van de machine zal de hars zijn kracht verliezen. Eens per 5 of 6 dagen gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Dit noemen we ook wel regenereren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt is afhankelijk van hoeveel water je gebruikt, de gekozen resthardheid en de grootte van de installatie. Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Innovatieve harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Eens in de zoveel tijd geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De harsbolletjes worden automatisch gereinigd met het regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Elektrische of mechanische waterontharders
We onderscheiden 2 types: Mechanische of elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. De voordelen zijn een interessante prijs, gebruikt geen stroom en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Nadelen zijn er ook: een hoger zoutverbruik, een matige efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. De prijs van zo’n systeem begint bij €880.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren gaat op vraag. Dit model is zeer in trek vanwege: minder regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en uitgebreide instellingen. Natuurlijk zijn er nadelen: de installatiekosten, bij een stroomstoring werkt het niet en soms dure onderhoudscontracten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1125.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan moet je een keuze maken uit een enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil is ongeveer €440,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het handige van meerdere cilinders is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als de regeneratie plaatsvindt.
 • Bij ontkalkers met maar één cilinder heb je (wanneer het systeem aan het spoelen is) even geen zacht water.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Uitstekend geschikt voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Meerdere cilinders is niet strikt noodzakelijk, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Zaltbommel.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Leg nu contacten met product-specialisten voor montagewerk.

Hoeveel kost zo’n machine?

De totale kosten van een waterontkalker liggen nogal uiteen. Dit begint vanaf €55 voor magnetische ontharders tot ruim €2225 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De kosten hangen af van het merk en model, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en het aantal liter. Buiten deze eerste kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Een aantal waterontharder installateurs kunnen extra korting geven wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Verder heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De kosten van waterverzachters beginnen vanaf ongeveer €720, zonder installeren. Een slim systeem varieert tussen ongeveer €1525 en €1750 inclusief inregelen. In onderstaande schema tref je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Zaltbommel.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Klik dan door naar de offerte vergelijker en vraag vrijblijvend offertes aan bij regionale installateurs. Zo kan men zonder problemen en snel monteurs, verschillende installaties en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €85
Mechanische waterontharderBegint bij €800
Waterontharder (elektrisch)C.a. €980
Onthardingszout€25 per 50 kilo
OnderhoudC.a. €120 per jaar
InstallatieC.a. €275
Rekenvoorbeeld van de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder handig in Zaltbommel?
De hardheid van het kraanwater in Zaltbommel is circa 6.22 dH. Het gemiddelde in de provincie Gelderland is plus minus 6.34 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een ontkalkingssysteem haalt kalk uit het leidingwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. De smaak zal een stuk beter worden en biedt verschillende voordelen zoals zijdezachte kleding en huid en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: van elke euro die in de installatie wordt gestoken ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij zijn van mening dat je vooral een waterontharder moet laten plaatsen voor de directe immateriële voordelen. Denk hierbij aan een minder droge huid, lekkerdere koffie en thee, een zijdezachte was en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om water kalkvrij te maken zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. De magnesium en calcium delen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder wordt het systeem gereinigd door gebruik te maken van het regenereren. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De effectiviteit van deze theorie is niet erg betrouwbaar.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Apparaten met een vat voor ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een goede reiniging is essentieel voor een goede efficiënte werking. Optioneel kan je ervoor kiezen om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Zaltbommel.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. De voordelen lopen flink uiteen. Denk dan aan: een besparing op de energierekening, een lekkere watersmaak, minder schoonmaakmiddelen benodigd, zachte huid en droog haar, bestaande kalkaanslag verdwijnt, kleding die langer mooi blijft, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en het feit dat het erg milieubewust is.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie