Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Oijen

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, strepen op je ruiten, apparaten die slecht werken of droge haren na een douchebeurt? Dit heeft wellicht te maken met de hardheid van het water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 7.34 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het installeren van de beste waterontharder in Oijen resulteert in kalkvrij water in de woning. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het is een duurzame investering. Op waterontharderrevolutie.nl verzamel je uitgebreide informatie over verschillende soorten waterverzachters: wat voor installaties zijn er, wat zijn de voordelen, en wat ben ik kwijt?

 • Waterhardheid van gemiddeld 7.34 dH in Oijen.
 • Dit kan leiden tot voorvallen als apparaten die slecht werken en matig presterende cv installaties.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Positieve gevolgen zijn: efficiëntere warmteoverdracht, kleding en ander textiel gaat langer mee en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Wacht niet langer een kies voor duurzaam gemak. Het kan veel opleveren, tot wel €210 op jaarbasis.

Snelkoppelingen: Waterontharder kooptipsWelke voordelen zijn er?Wat levert het mij op?Waterhardheid OijenWerking eenvoudig uitgelegdGeschatte kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieGroningen
GemeenteOss
Postcode5394
Gem. Gasverbruik M31450 M3
Gem. Stroomverbruik kWh32200 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Lekkerdere koffie en thee.
 • Een beter presterende CV-ketel.
 • Geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

De risico’s bij hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Oijen

Zit jij in de woning ook met situaties als droge haren na een douchebeurt en/of veel schoonmaakproducten nodig? Een toenemende groep Nederlanders kiezen voor de installatie van een betrouwbare waterontharder. Dit product onttrekt calcium en magnesium aan het water. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, Geen glascorrosie of witte aanslag, het textiel gaat langer mee en een langere levensduur van huishoudelijk apparaten. In en rondom gemeente Oss zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Oijen heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een professionele installateur verstuurt je binnen enkele dagen een heldere offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder in huis kent verschillende voordelen. De meest prominente voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Bekijk daarnaast ook informatie over: Milieuvriendelijke waterontkalker.

PluspuntUitleg
MilieubewustJe verbruikt minder zeep en shampoo. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Langere levensduur apparatenKostbare apparaten zoals wasdrogers werken efficiënter door minder kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Lekkerder waterEen kop koffie, thee of gewoon een glas water zal minder bitter smaken.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Water schuimt beter zonder kalk. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Goed voor huidziektenZacht water zorgt voor een zachte huid. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Besparen op energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld Quookers. De warmteoverdracht is minder effectief en dat kost geld.
Lijst met de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Is een waterontkalker nodig in Oijen?

Misschien bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Oijen. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water zorgt voor zachter wasgoed en zijdezachte kleding. Maar is het echt noodzakelijk? Voor het antwoord daarop moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Oijen heeft een geschatte waterhardheid van 7.34. Dit staat voor matig hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is erg persoonlijk.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Denk aan gunstig energieverbruik, een zachte huid na bad of douche en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Belangrijk: water met deze hardheid hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Oijen

De waterhardheid van het leidingwater in Oijen is ongeveer 7.34 Duitse graden. Dit houdt in dat het water matig hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-oijen-5394

Vergelijk prijzen in de regio

Veel gekozen merken

 • BWT AQA life
 • Delta Onega duplex
 • Grunbeck softliQ:SC23
 • Wateronthardershop Eruo Twin 25
 • Kinetico Premier Maxi

Hoe werkt de waterverzachter?

Het is al een aantal keer genoemd: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Alleen, hoe kan dat? De meeste waterontharders (van bijv. BWT) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Op deze wijze wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Oijen minimaliseer je de dH waarde van 7.34 naar een gezonde 2 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Deze hoeveelheid kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen (regeneratie)
Op een bepaald moment zal de hars verzadigd raken. Elke 5/6 dagen gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. De hoeveelheid zout hangt af van de totale waterconsumptie, instellingen zoals resthardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Innovatieve harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Eens in de 7 dagen raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. Deze harsbolletjes worden opnieuw opgeladen door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Elektrische & mechanische waterontharders
Wij differentiëren twee producten: Mechanische of elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Het gemak zit ‘m in een voordelige prijs, duurzaam qua energieverbruik en het is onderhoudsarm. De minpunten zijn: veel zoutverbruik, een matige efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €860.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Het regenereren start op slimme momenten. Een vaak gekozen systeem vanwege: kostenbesparing voor regeneratiezout, het werkt efficiënter en geavanceerde instellingen. Natuurlijk zijn er nadelen: de installatiekosten, je hebt iets hogere stroomkosten en het onderhoud is duurder. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1300.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan dien je te kiezen uit een enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs komt uit rond de €380,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het pluspunt van een dubbele cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als het regeneratieproces bezig is.
 • Wanneer we spreken over ontkalkers met maar één cilinder heb je tijdens de regeneratiecyclushelaas geen zacht water beschikbaar.
 • Installaties met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Uitstekend geschikt voor huishoudens met kinderen.
 • Een dubbele cilinder heeft dus dezelfde werking, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Oijen.

Overal en altijd zacht water in huis?

Leg nu contacten met erkende adviseurs voor tips en hulp.

Hoeveel kost zo’n machine?

De kosten van een ontharder kunnen zeer uiteenlopen. De prijzen starten vanaf €165 voor ontharders die magnetisch werken tot wel €1500 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De totaalprijs hangt af van of je een A- of B-merk kiest, de kwaliteit van het het harsfilter en de omvang van het systeem. Naast deze kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Enkele waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je kiest voor een onderhoudscontract. Afsluitend heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De tarieven van deze systemen beginnen bij €700, exclusief installatiekosten. Een goed apparaat gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1350 en €2000 incl. installatie. In de tabel hieronder tref je de huidige kosten van een waterontharder in Oijen.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Surf verder naar onze handige offerte-service en achterhaal de kosten bij professionele installateurs. Op basis daarvan kun jij eenvoudig supersnel installatiebedrijven, type systemen en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €110
Waterontharder (mechanisch)Rond de €880
Waterontharder (elektronisch)Begint bij €900
Reinigingszout€27,50 voor 50 kilo
OnderhoudVanaf €95 per 12 maanden
InstallatieV.a €225
Rekenvoorbeeld met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Oijen?
De hardheid van het water in Oijen schatten we op 7.34 dH. De tabelwaarde in de provincie Groningen is ongeveer 10.79 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit je kraanwater wat zorgt voor zacht water. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en zorgt voor onder andere aantrekkelijk gas- en stroomverbruik en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
Doorgaans geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij zijn dan ook van mening dat je hoofdzakelijk een waterontharder in huis laat plaatsen voor het comfort. Onder andere geen droge huid na het douchen, zacht en fris water, een glanzende vaat en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Voor kalkvrij water wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dit regelt men doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. Deze calcium en magnesium grondstoffen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder worden de harskorrels schoongemaakt aan de hand van pekelwater. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar op basis van elektromagnetisme. Het effect van magnetische producten is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Installaties met ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Ook het schoonmaken van de machine is cruciaal om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Dit kun je eventueel uitbesteden door het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Oijen.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. De voordelen lopen flink uiteen. De belangrijksten zijn: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, een lekkere watersmaak, minder schoonmaakmiddelen benodigd, minder last van eczeem, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, extra schoon servies, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie