Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Dieden

Heb je in huis last van kalkaanslag, strepen op de ramen, smerig water of droog haar na het douchen? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 7.34 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Dieden resulteert in water waar amper kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, het milieu en je portemonnee. Hier vind je praktische info met betrekking tot waterverzachters: welke systemen zijn er, waarom is het zo populair, en wat kost het me?

 • Gemeten waterhardheid van 7.34 dH in Dieden.
 • Dit kan zorgen voor irritaties zoals veel schoonmaakwerk en dichtgeslibde leidingen.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • Pluspunten: verlaging van de maandlasten voor energie, lekkerdere koffie en thee en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Start met vergelijken een kies voor duurzaam gemak. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €335 per 12 maanden.

Onderwerpen: Waterontharder kooptipsVoordelenIs het zinvol?Waterhardheid DiedenWerking eenvoudig uitgelegdGeschatte kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieGroningen
GemeenteOss
Postcode5353
Gem. Gasverbruik M31450 M3
Gem. Stroomverbruik kWh32200 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Smaakvol water.
 • Structureel lagere energiekosten.
 • Het textiel gaat langer mee.
 • Goed voor het milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Witte aanslag op het glaswerk.
 • Bittere thee en koffie.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Dieden

Wil jij ook af van huidirritaties of kalkaanslag op kranen en douchekoppen? Een groeiend aantal Nederlanders lossen dit op met een betrouwbare waterontharder. Deze installatie haalt kalk uit het leidingwater. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, minder poetsen en boenen, zacht en fris water en apparatuur die langer meegaat. In en rondom gemeente Oss zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Dieden heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. De installateur stuurt jou zo snel mogelijk een goede offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder in huis heeft verschillende voordelen. De meest bekende voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Mogelijk ook interessant: Goede waterontkalker.

VoordeelUitleg
EcologischJe spoelt minder zeepproducten weg. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Apparaten gaan minder snel stukApparatuur zoals boilers worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Lekkerder waterEen kop koffie, thee of glas kraanwater smaakt veel beter.
SchoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Minder last van eczeemJe huid is aanmerkelijk zachter. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Besparen op energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals vaatwassers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Dieden?

Wellicht zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Dieden. En dat is helemaal niet vreemd. Zacht water zorgt voor een gunstigere energierekening en jij hebt tot wel 50% minder zeepproducten nodig. Maar heb ik het wel echt nodig? Voor dit advies bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Dieden zit met een waterhardheid van 7.34. Dit houdt in matig hard water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt ervaart iedereen weer anders.
 • Het reduceren van de waterhardheid biedt comfort.
 • Denk aan lager energieverbruik, zacht en smaakvol water en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Opmerking: dit soort water is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Dieden

De waterhardheid van het drinkwater in Dieden bedraagt ongeveer 7.34 Duitse graden. Dit betekent dat het water matig hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-dieden-5353

Populaire merken en modellen

 • Boshuis Combilux plus 400
 • Digisoft DS-2000 HE
 • Electrolux 18L
 • Boshuis Duolux plus 400
 • Erie IQsoft Eco18

Zo werkt een waterverzachter

Het zal onderhand duidelijk zijn: de waterverzachter zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar hoe werkt dat precies? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Aqua Clean) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Door wat daar gebeurd verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van de waterontkalker in Dieden verklein je de dH waarde van 7.34 naar een Dh onder de 2.5. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit kleine % kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen met zout
Door de werking van de machine zal de werkingskracht van de hars verminderen. 4 keer per maand moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De benodigde hoeveelheid zout wordt bepaald door aantal personen in het huishouden, de waterhardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Unieke harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Eens in de 7 dagen raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes moeten worden schoongemaakt met regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Elektrische of mechanische waterontharders
We behandelen twee types: Mechanische en elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. Belangrijke pluspunten zijn een aantrekkelijk tarief, 0 energieverbruik en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. De nadelen zijn: er vinden onnodige spoelingen plaats, minder efficiëntie en geen inzicht in statistieken. Je koopt zo’n machine al vanaf €900.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Een populair model vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, de smart-functies en inzicht in verschillende gegevens. Natuurlijk zijn er nadelen: een hogere prijs, het gebruikt stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1200.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Wil jij een waterontharder kopen? Dan moet je een keuze maken uit een dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil komt uit rond de €380,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het pluspunt van een machine met een dubbele cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als het regeneratieproces bezig is.
 • Wanneer we spreken over één cilinder ontkalkers heb jij op het moment dat het systeem regenereert geen zacht water uit de kraan.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Extra handig voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Meerdere cilinders werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Dieden.

Overal en altijd zacht water in huis?

Kom in contact met product-experts voor installatiewerk.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De kosten van een waterontharder liggen nogal uiteen. Dit begint vanaf €100 voor een magnetische ontharder tot ruim €2000 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De prijs hangt af van de fabrikant, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en de capaciteit van het systeem. Behalve deze eenmalige investering moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Verder heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De onkosten van deze systemen zijn zo’n €710, exclusief installatiekosten. Een apparaat met uitgebreide opties zit ergens tussen de €1650 en €2000 (met montage inbegrepen). In de onderstaande tabel check je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Dieden.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Kies dan nu voor onze handige offerte-service en achterhaal de prijzen bij regionale installateurs. Via die service kan jij zonder problemen en vandaag nog vakmannen, type systemen en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €115
Mechanische waterontharderVanaf €780
Waterontharder (elektronisch)Begint bij €980
Zout€50 voor 100 kilo
OnderhoudstarievenCirca €150 (jaarbasis)
MontageC.a. €220
Rekenvoorbeeld van de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Dieden?
De waterhardheid in Dieden is doorgaans 7.34 dH. De meting in de provincie Groningen ligt rond de 10.79 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit het water waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en zorgt voor onder andere lagere stookkosten en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
Er is een makkelijke vuistregel: van iedere euro die je investeert bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij merken op dat je vooral een waterontharder moet installeren voor de directe immateriële voordelen. Denk hierbij aan een minder droge huid, fris kraanwater, kleding dat langer meegaat en minder poets- en boenwerk. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om water vrij van kalk te maken filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dit proces kan doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. De magnesium en calcium bouwstenen hechten zich aan de kunstharskorrels. In de extra cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen via een natriumoplossing. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De werking van dergelijke systemen is niet erg betrouwbaar.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Modellen met ontkalkingstabletten voor het regenereren zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is nodig voor een lange levensduur en goede werking. Veel kopers besluiten om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Dieden.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. De voordelen lopen flink uiteen. Zoals o.a. gunstig energieverbruik, betere smaak van water, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, zachte huid en droog haar, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, mooie schone glazen, de apparaten in de woning werken effectiever en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie