Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Sint-Michielsgestel

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, kalkstrepen op glas en lak, dichtslibbende waterleidingen of geïrriteerde huid? De kans is groot dat dit komt door een hoge waterhardheid. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 7.95 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het toepassen van de beste waterontharder in Sint-Michielsgestel leidt tot schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Via onze adviseurs lees je nuttige informatie aangaande waterverzachters: wat is het, waarom is het zo populair, en wat zijn de kosten?

 • Gemeten waterhardheid van 7.95 dH in Sint-Michielsgestel.
 • Mogelijk heb jij last van bijvoorbeeld strepen op de ramen en slecht functionerende HR-ketel.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • Dit resulteert in apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, water met een lekkere smaak en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Vraag een offerte aan en ervaar het gemak. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €245 per 12 maanden.

Snel naar: De juiste waterontharder kopenVoordelenWat levert het mij op?Waterhardheid Sint-MichielsgestelTechnische uitleg werkingGemiddelde kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteSint-Michielsgestel
Postcode5271
Gem. Gasverbruik M31690 M3
Gem. Stroomverbruik kWh35300 kWh
Gem. Waterhardheid7.95 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Zacht en fris water.
 • Lagere energierekening.
 • Textiel slijt minder snel.
 • Zet het milieu op 1!

Nadelen van hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Kalkaanslag op douchekop.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Sint-Michielsgestel

Zit jij in de woning ook met situaties als een irriterende huid en/of kalkaanslag op douchekop? Steeds meer huishoudens installeren een betrouwbare waterontharder. Dit product filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, een zachte huid en een efficiëntere warmteoverdracht. In de gemeente Sint-Michielsgestel werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Voordelig een waterontharder laten installeren in Sint-Michielsgestel hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een regionale installateur verstuurt je binnen enkele dagen een gespecificeerde offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De meest genoemde voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Tevens relevant: Waterverzachter informatie.

VoordeelUitleg
DuurzaamheidMinder zeepproducten nodig. De CO2 uitstoot is lager omdatje simpelweg minder energie gebruikt.
Apparaten gaan langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals CV-ketels zullen geen kalkaanslag meer hebben. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Kalkvrij water smaakt beterEen kopje thee, koffie of een glaasje water smaakt stukken beter.
Reduceer schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Goed voor de huidEen minder droge huid na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Lagere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld vaatwassers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat verhoogt het energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Sint-Michielsgestel?

Waarschijnlijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Sint-Michielsgestel. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water zorgt voor water met een lekkere smaak en geen kalkaanslag op sanitair en kranen. Maar is het echt noodzakelijk? Hiervoor bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Sint-Michielsgestel heeft een gemeten waterhardheid van 7.95. Dat betekent matig hard water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt verschilt erg per persoon.
 • Het terugdringen van de waterhardheid biedt comfort.
 • O.a. efficiëntere warmteoverdracht, heerlijk zachte kleding en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Goed om te weten: deze waterhardheid is niet ongezond.

Hardheid water in Sint-Michielsgestel

De waterhardheid van het drinkwater in Sint-Michielsgestel is 7.95 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig hard water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 7.95 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 22,64 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-sint-michielsgestel-5271

Vergelijk prijzen in de regio

Populaire merken en modellen

 • Fegon AquaStar 1800 ES
 • BWT Aquadial softlife bio 10
 • Fegon AquaStar 1800 ES
 • Mooiwater Mini
 • Ecowater eVOLUTION 400 Boost

Hoe werkt nu precies waterverzachter eigenlijk?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: een waterverzachter haalt kalk uit het water. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Van Marcke) werken op basis van ionenuitwisseling. Een geladen cilinder met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Middels deze handeling ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Sint-Michielsgestel verklein je de dH waarde van 7.95 naar een gezonde 2.5 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit percentage kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Regenereren met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de hars verzadigd raken. Elke 5/6 dagen moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Dit noemt men regenereren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt ligt aan zaken als het waterverbruik, de waterhardheid en het type ontharder (de grootte). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Ongeveer eens per week geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De harsbolletjes moeten worden schoongemaakt met regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Mechanische & elektrische waterontharders
Er zijn eigenlijk twee installaties: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. De voordelen zijn een schappelijke tarief, staat los van het stroomnet en lagere onderhoudskosten. Als grote nadelen noemen we: het aanzienlijke zoutverbruik, minder efficiëntie en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Deze installaties worden al geplaatst voor €880.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Het regenereren start op slimme momenten. Een populair model vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een efficiënte werking en je kunt veel instellen. Nadelen: de montagekosten, het gebruikt stroom en een groter risico op defecten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1300.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Op termijn een waterontharder kopen?Dan moet je een keuze maken uit een enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil komt uit rond de €420,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het handige van een twee cilinderige installatie zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • In het geval van enkele cilinder ontkalkers heb je (wanneer het systeem aan het spoelen is) geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Producten met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Perfect voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Dubbele harscilinder is niet schoner of beter, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Sint-Michielsgestel.

Een woning zonder kalkaanslag?

Vraag contactgegevens aan voor vakmannen voor advies.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De kosten van een waterontkalker lopen zeer uiteen. Ze zijn er al vanaf €130 voor magnetische ontharders tot ruim €2150 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en het vermogen. Naast deze eenmalige investering betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je kiest voor een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De tarieven van ontharders beginnen vanaf ongeveer €680, excl. installatie. Een slim apparaat ligt qua kosten tussen €1400 en €1825 incl. installatie. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst bekijk je de huidige kosten van een waterontharder in Sint-Michielsgestel.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Start meteen met onze online offerteservice en vraag vrijblijvend offertes aan bij erkende installateurs. Via die service kan jij zonder problemen en direct experts, type ontharders en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €155
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €780
Waterontharder (elektrisch)Circa €1150
Zout€27,50 per 50 kilo
OnderhoudstarievenBegint bij €140 per 12 maanden
InstallatiekostenBegint bij €160
Overzicht met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterontharder noodzakelijk in Sint-Michielsgestel?
De hardheid in Sint-Michielsgestel is circa 7.95 dH. De tabelwaarde in de provincie Noord-Brabant is doorgaans 7.58 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem haalt magnesium en calcium uit het leidingwater wat resulteert in aangenaam zacht water. De smaak zal een stuk beter worden en heeft als bijkomende voordelen efficiëntere warmteoverdracht en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Normaliter geldt: van iedere euro die je investeert bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij vinden dat je bovenal een waterontharder moet laten plaatsen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Bijv. een zachte huid, zacht en fris water, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om het kalk uit het leidingwater te halen wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dit regelt men doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. De magnesium en calcium onderdelen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In de extra cilinder wordt de hars worden schoongespoeld door middel van de regeneratie functie. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt die werken op basis van magnetische velden. Het effect van magnetische producten vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Ontkalkers met unieke ontkalkingstabletten voor het regenereren dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Ook het schoonmaken van de machine wordt voorgeschreven zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Eventueel heb je de keuze hiervoor een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Sint-Michielsgestel.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Neem nou aspecten als: lagere energierekening, een betere smaak van het water, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, zachte huid en droog haar, geen kalkaanslag in de badkamer, kleding blijft langer mooi, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie