Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Keent

Heb je in huis last van kalkaanslag, strepen op je ruiten, slecht werkende huishoudelijke apparaten of een erg droge huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan de hardheid van het water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 7.34 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het toepassen van de beste waterontharder in Keent heeft als doel kalkvrij water in de woning. Dat is gezond voor jou, en bespaart je ook nog eens geld. Via onze adviseurs check je belangrijke info met betrekking tot waterverzachters: wat is het, hoe werkt het technisch allemaal, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van gemiddeld 7.34 dH in Keent.
 • Mogelijk heb jij last van onder andere irritaties aan de huid en apparaten die niet efficiënt werken.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • De resultaten daarvan zijn een besparing op de energierekening, smaakvol water en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Dien vandaag een aanvraag in en ervaar het gemak. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €235 per jaar.

Direct naar: Tips bij een waterontharder kopenVoordelenHeb ik het nodig?Waterhardheid KeentHoe functioneert zo’n installatie?Wat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieGroningen
GemeenteOss
Postcode5359
Gem. Gasverbruik M31450 M3
Gem. Stroomverbruik kWh32200 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Kleding die langer mooi blijft.
 • Verlaging van de maandlasten voor energie.
 • Besparen op schoonmaakmiddelen.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Het risico van hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Irritaties aan de huid.
 • Kalk op de lak van de auto.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Keent

Zit jij in de woning ook met situaties als rendementsverlies van verwarming en kalkaanslag op je sanitair en apparatuur? Meer en meer huizenbezitters nemen een professionele waterontharder. Een dergelijke installatie onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Elke woning heeft daar profijt van. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, het textiel gaat langer mee en besparen op de energiekosten. In de omgeving van de gemeente Oss kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Keent wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Kies de grootte van het huishouden en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een regionale installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een gespecificeerde offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De belangrijkste voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Duurzame waterontharder.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamMinder zeepproducten nodig. Je stoot minder CO2 uit omdat warmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan langer meeApparatuur zoals wasmachines zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterEen kopje thee, koffie of eigen spa-blauwis veel smaakvoller.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Er zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Fijn en zacht voor elke huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Gunstigere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld CV-ketels. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Keent?

Wellicht overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Keent. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water zorgt voor ren glanzende vaat en een vermindering van schoonmaakproducten. Hoeveel ga ik er van merken? Om deze vraag te beantwoorden bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Keent heeft een geschatte waterhardheid van 7.34. Dit staat voor matig hard water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is per persoon weer anders.
 • Het reduceren van de waterhardheid biedt comfort.
 • Voorbeelden zijn apparatuur die langer meegaat, lekkere watersmaak en textiel slijt minder snel.
 • Uit de test: deze waterhardheid is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Keent

De waterhardheid van het water in Keent bedraagt ongeveer 7.34 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-keent-5359

Bekijk specialisten in deze regio’s

Interessante installaties

 • Boshuis iQualQ Combi 100
 • Aquatechnic Silicopolyfosfaatfilter
 • Erie Slimline Eco24
 • Fegon AquaStar 2000 SHE
 • Mooiwater Medium

Hoe werkt een waterverzachter precies?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? Het gros van de waterontharders (van merken als GE) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een cilinder met harsbolletjes filtert het calcium en magnesium uit het water. D.m.v. dit scheikundige proces wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van de waterontkalker in Keent minimaliseer je de dH waarde van 7.34 naar een fijne 3 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, omdat dit gezond voor ons is. Het kalk dat overblijft leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de hars verzadigd raken. 4 keer per maand gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt is afhankelijk van het waterverbruik, de waterhardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Gepatenteerde harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Na ongeveer een week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De aanwezige harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig met het regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Elektrische en mechanische waterontharders
We behandelen twee machines: Elektrische & mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. De belangrijkste voordelen zijn een lage prijs, duurzaam qua energieverbruik en minder onderhoud nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: een hoger zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en minder instellingen mogelijk. De prijs van zo’n systeem begint bij €790.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Belangrijke pluspunten zijn: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een efficiënte werking en je kunt veel instellen. De nadelen zijn: de montagekosten, bij een stroomstoring werkt het niet en een groter risico op defecten. Te bestellen vanaf c.a. €1075.

Enkel- of dubbel cilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan dien je te kiezen uit een dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil is ongeveer €450,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het gemak van een een ontharder met dubbele cilinder is dat je ook water kunt gebruiken tijdens het gehele regeneratieproces.
 • In het geval van ontkalkers met 1 cilinder heb jij tijdens het regeneratieprocestijdelijk geen zacht water.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Extra handig bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Dubbele harscilinder is niet strikt noodzakelijk, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Keent.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Kom in contact met vakmannen voor advies.

Wat is prijs van zo’n machine?

De investering van een ontharder liggen nogal uiteen. Dit begint vanaf €150 voor ontharders die magnetisch werken tot wel €1875 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De totaalprijs wordt bepaald door het model, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. In aanvulling op deze kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Enkele waterontharder installateurs geven korting als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Als laatste heb je ook ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De tarieven van waterontharders starten bij €830 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een geavanceerde installatie kost gemiddeld tussen de €1650 en €2150 inclusief inregelen. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst achterhaal je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Keent.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker in je huis te installeren? Gebruik dan onze vergelijker en vraag vrijblijvend offertes aan bij regionale installateurs. Zo kan je zonder problemen en direct merken, soorten ontharders en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €70
Mechanische waterontharderC.a. €830
Elektronische waterontharderBegint bij €1160
Onthardingstabletten€17,50 voor 25 kg
OnderhoudskostenV.a €110 (jaarbasis)
MontagekostenBegint bij €240
Tabel met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder handig in Keent?
De waterhardheid in Keent is gemiddeld 7.34 dH. De waarde in de provincie Groningen is om en nabij de 10.79 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een ontkalkingssysteem ontneemt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Dit water smaakt een stuk beter en heeft als extra pluspunten: lagere stookkosten en het textiel gaat langer mee.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
Normaliter geldt: van iedere euro die je investeert krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Experts vinden dat je overwegend een waterontharder neemt als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Zoals verminderde eczeem klachten, lekkerdere koffie en thee, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om het kalk uit het leidingwater te halen filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dit is mogelijk doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. De magnesium en calcium grondstoffen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder worden de harskorrels weer opgeladen aan de hand van een natriumoplossing. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. Het effect van deze theorie vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Apparaten met speciale ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Ook het schoonmaken van de machine is cruciaal voor een goede efficiënte werking. Eventueel heb je de keuze hiervoor te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Keent.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. De voordelen lopen flink uiteen. Zoals o.a. efficiëntere verwarming, lekkerdere koffie en thee, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, verminderde eczeem klachten, stukken minder last van kalkaanslag, een super zachte was, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie