Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Molenlanden

Heb je in huis last van kalkaanslag, kalkstrepen op glas en lak, water met een vreemde smaak of een erg droge huid? De reden daarvan is vaak de waterkwaliteit (hard water). In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 4.98 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het toepassen van de beste waterontharder in Molenlanden heeft als doel water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op dit portaal bekijk je nuttige informatie aangaande waterverzachters: welke type ontharders zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van 4.98 dH in Molenlanden.
 • Mogelijk heb jij last van onder andere kalkstrepen op ramen en minder presterende verwarmingssystemen.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • De voordelen: langere levensduur van huishoudelijke apparaten, heerlijk zachte kleding en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Wacht niet langer en ondervind zelf de voordelen. Het kan veel opleveren, tot wel €340 op jaarbasis.

Snelkoppelingen: Tips bij een waterontharder kopenPluspuntenWat levert het echt op?Waterhardheid MolenlandenTechnische detailsWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieZuid-Holland
GemeenteMolenlanden
Postcode3366
Gem. Gasverbruik M31200 M3
Gem. Stroomverbruik kWh25700 kWh
Gem. Waterhardheid4.98 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Lekkere watersmaak.
 • Bespaar meer dan 20% energie.
 • Ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Zet het milieu op 1!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Molenlanden

Heb je last van een erg droge huid en onnodig poets- en boenwerk? Steeds meer huishoudens bestellen een innovatieve waterontharder. Dit product filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, een zachte huid en een verlaging van de energielasten. In en rondom gemeente Molenlanden zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Molenlanden was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een plaatselijke installateur biedt je op korte termijn een concurrerende offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De voornaamste pluspunten hebben we samengevat in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Duurzame waterontkalker.

VoordeelBeschrijving
MilieuvriendelijkMinder zeepresten en plastic afval. Je stoot minder CO2 uit omdat je CV-ketel zuiniger werkt.
Apparaten gaan langer meeHuishoudelijke apparaten zoals strijkijzers zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Kalkvrij water smaakt beterEen kop koffie, thee of gewoon een glas water smaakt stukken beter.
SchoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Goed voor de huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Verminderde energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld heetwaterkranen. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat verhoogt het energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik een waterontkalker nodig in Molenlanden?

Mogelijkerwijs wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Molenlanden. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water zorgt voor smaakvoller water en een forse verlaging in het gebruik van schoonmaakmiddelen. Maar hoe groot is de noodzaak? Voor het antwoord daarop moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Molenlanden ontvangt een waterhardheid van 4.98. Dat betekent vrij zacht water.
 • De consequenties hiervan is nogal subjectief.
 • De waterhardheid terugdringen is goed voor mens en milieu.
 • Bijvoorbeeld efficiëntere warmteoverdracht, kleding en ander textiel gaat langer mee en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Uit de test: water uit deze categorie is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Molenlanden

De waterhardheid van het drinkwater in Molenlanden is om en nabij de 4.98 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water vrij zacht water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 4.98 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,18 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-molenlanden-3366

Bekende modellen en merken

 • Delta Duplex unit
 • Ecowater eVOLUTION 100 compact
 • Judo Judomat Kompakt 30 M-KB
 • Kinetico Kube 6
 • Watergenius HWS 2500

Hoe haalt de waterverzachter kalk uit het water?

Het zal onderhand duidelijk zijn: een waterverzachter zet hard water om in zacht water. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Aqua Clean) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Zodoende ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van een waterontkalker in Molenlanden voer je de dH waarde terug van 4.98 naar een Dh onder de 3. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit percentage kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen met zout
Na een tijd zal de werkingskracht van de hars verminderen. Wekelijks wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Dit noemt men regenereren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De benodigde hoeveelheid zout ligt aan zaken als grootte van het huishouden, de hardheid van het water en het formaat (kleine of grote installatie). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Herbruikbare harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Op een bepaald moment raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden automatisch gereinigd door middel van regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Mechanische of elektrische waterontharders
Wij differentiëren twee types: Elektrische & mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een schappelijke tarief, staat los van het stroomnet en minder onderhoud nodig. De minpunten zijn: het aanzienlijke zoutverbruik, een inefficiënte werking en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Te bestellen vanaf c.a. €975.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Belangrijke pluspunten zijn: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een slimme werking en inzicht in statistieken. Als grote nadelen noemen we: een hogere prijs, het systeem gebruikt stroom en meer kans op defecten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1275.

Enkel- of dubbel cilinder?
Ga je een waterontharder kopen? Dan zijn er 2 opties: dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil is circa €410,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het pluspunt van meerdere cilinders is dat je ook water kunt gebruiken wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Als je kiest voor 1 cilinderige ontkalkers heb je (wanneer het systeem aan het spoelen is) geen zacht water uit de kraan.
 • Producten met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Vaak gekozen voor huishoudens met kinderen.
 • Een systeem met dubbele cilinder is niet schoner of beter, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Molenlanden.

Reken af met kalk!

Vraag contactgegevens aan voor professionals voor installatiewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De totale kosten van een waterverzachter zijn nogal verschillend. Dit begint vanaf €160 voor magnetische ontharders tot ruim €2125 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De prijs hangt af van de fabrikant, de kwaliteit van het het harsfilter en de doorstroomsnelheid. Buiten deze eenmalige investering heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Steeds meer waterontharder installateurs geven een eenmalige korting wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De kosten van waterverzachters starten bij €770 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een goede installatie ligt qua kosten tussen €1625 en €2000 inclusief plaatsing. In het overzicht hieronder bieden we de huidige kosten van een waterontharder in Molenlanden.

Overweeg je om een waterontkalker te plaatsen? Probeer dan onze online offerteservice en check de huidige kosten bij toonaangevende installateurs. Zo kan je zonder gedoe en kosteloos merken, soorten ontharders en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €140
Waterontharder (mechanisch)Circa €690
Elektrische waterontharderBegint bij €1060
Zout€17,50 voor 25 kilo
OnderhoudstarievenV.a €150 per jaar
MontageV.a €170
Rekenvoorbeeld met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in Molenlanden?
De waterhardheid in Molenlanden ligt op 4.98 dH. Dit cijfer in de provincie Zuid-Holland is doorgaans 5.02 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een slim ontkalkingssysteem haalt kalk moleculen uit het leidingwater wat de waterhardheid doet dalen. Dit water smaakt een stuk beter en heeft als extra pluspunten: lagere energierekening en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
De berekening is niet moeilijk: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij vinden dat je in de eerste plaats een waterontharder in huis laat plaatsen voor de directe immateriële voordelen. Denk aan een zachte huid, fris kraanwater, blinkende glazen en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om het kalk uit het leidingwater te halen wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dit is mogelijk doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. De magnesium en calcium bouwstenen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder wordt de hars worden schoongespoeld a.d.h.v. een natriumoplossing. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De uitwerking van magnetische producten is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Ontharders met eigen ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is belangrijk om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Eventueel heb je de keuze hiervoor dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Molenlanden.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Neem nou aspecten als: verlaging van de maandlasten voor energie, een betere smaak van het water, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, minder last van droge huid, minder last van kalkaanslag, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie