Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Ottoland

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, wit uitslaande wanden en tegels, bittere thee of koffie of droge haren na een douchebeurt? Waarschijnlijk komt dat door aanwezigheid van hard water. Deze plaats kent een waterhardheid van 4.98 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het installeren van de beste waterontharder in Ottoland heeft als effect water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Via onze adviseurs vind je nuttige info info alle mogelijke waterverzachters: wat is het precies, hoe werkt het technisch allemaal, en wat ben ik kwijt?

 • Waterhardheid van gemiddeld 4.98 dH in Ottoland.
 • Dit kan leiden tot situaties als eczeem klachten en matig presterende cv installaties.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • Positieve gevolgen zijn: lager energieverbruik, minder huidproblemen en huidirritaties en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Dien vandaag een aanvraag in en kies voor meer wooncomfort. Profiteer van besparingen tot c.a. €235 per jaar.

Direct naar: Tips bij een waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid OttolandHoe werkt zo’n systeem?Gemiddelde kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieZuid-Holland
GemeenteMolenlanden
Postcode2975
Gem. Gasverbruik M31200 M3
Gem. Stroomverbruik kWh25700 kWh
Gem. Waterhardheid4.98 dH

Het effect van zacht water

 • Een zachte huid.
 • Lagere stookkosten.
 • Bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Zet het milieu op 1!

Nadelen van hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Een erg droge huid.
 • Aanslag op servies.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Ottoland

Wil jij ook af van een inefficiënte hr-ketel en doffe aanslag in keuken en badkamer? Een groot deel van de Hollanders en Belgen lossen dit op met een goede waterontharder. Een dergelijk product onttrekt kalk uit het water. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, verminderde eczeem klachten en een langere levensduur van huishoudelijke apparaten. In en rondom gemeente Molenlanden werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Ottoland hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Kies de grootte van het huishouden en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een plaatselijke installateur zal jou benaderen met een concurrerende offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De meest bekende voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Bezoek ook de pagina over: Aanbieding verzachter.

PositiefUitleg
DuurzaamEr is minder zeep noodzakelijk. De CO2 uitstoot is lager omdatwarmte beter wordt overgedragen.
Levensduur apparatenDure apparatuur zoals vaatwassers worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Water met meer smaakJouw koffie, thee of eigen spa-blauwzal minder bitter smaken.
Minder schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Prettig voor je huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Lagere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals waterkokers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Tabel met de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik een waterontkalker nodig in Ottoland?

Wellicht zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Ottoland. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water leidt tot een gunstigere energierekening en textiel dat minder snel slijt. Maar hoe groot is de noodzaak? Hiervoor is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Ottoland heeft een geschatte waterhardheid van 4.98. Concreet: vrij zacht water.
 • Het effect daarvan is voor iedereen weer anders.
 • Een lagere waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Bijv. langere levensduur van huishoudelijke apparaten, een zachte huid na bad of douche en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Niet vergeten: deze waterhardheid hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Ottoland

De waterhardheid van het leidingwater in Ottoland is 4.98 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat vrij zacht water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 4.98 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,18 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-ottoland-2975

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Vaak gekozen modellen

 • SoluCalc SoluCalc
 • Delta Escalda
 • Ecowater eVOLUTION 500 Power
 • Lubron Easysoft 450 SXT2
 • Puricom Stratos UFW25

Hoe werkt nu precies waterverzachter eigenlijk?

Het is al een aantal keer genoemd: een waterverzachter haalt kalk uit het water. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De meeste waterontharders (van bijv. Galaxy) werken op basis van ionenuitwisseling. Een cilinder met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. Op die manier verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Ottoland voer je de dH waarde terug van 4.98 naar een fijne 3 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Het kalk dat overblijft zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen (regeneratie)
Na een periode zal de hars verzadigd raken. Om de 6/7 dagen moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Dit noemen we ook wel regenereren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan aantal personen in het huishouden, de hardheid van het water en de afmeting (kleine of grote machine). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Innovatieve harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Op een bepaald moment zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De interne harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd middels regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Elektrische en mechanische waterontharders
We onderscheiden twee installaties: Elektrische of mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Een vaak gekozen systeem vanwege een interessante prijs, gebruikt geen stroom en er is minder onderhoud nodig. De nadelen zijn: veel zoutverbruik, minder efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €860.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Het voordeel is: besparing op regeneratiezout, de smart-functies en verschillende geavanceerde instellingen. Nadelen: de duurdere prijzen, je hebt iets hogere stroomkosten en meer kans op defecten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1175.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil ligt rond de €370,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het positieve effect van meerdere cilinders is dat je ook water kunt gebruiken wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Wanneer je gaat voor 1 cilinderige ontkalkers heb je tijdens de regeneratiecyclusniet de beschikking tot zacht water.
 • Ontharders met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Ideaal als het watergebruik hoog is.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Ottoland.

Reken af met kalk!

Neem contact op met professionals voor montagewerk.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De prijs van een ontharder lopen zeer uiteen. De prijzen starten vanaf €55 voor ontharders die magnetisch werken tot meer dan €1475 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De totaalprijs hangt af van of je een A- of B-merk kiest, de kwaliteit van het het harsfilter en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. In aanvulling op deze kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Sommige waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Afsluitend heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De onkosten van waterverzachters beginnen vanaf ongeveer €670 (zonder installatiewerk). Een geavanceerde installatie heeft een prijskaartje tussen de €1425 en €1900 inclusief plaatsing. In het overzicht hieronder bieden we een overzicht met de kosten van een waterontharder in Ottoland.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Klik dan door naar onze handige offerte-service en check de huidige kosten bij toonaangevende installateurs. Zo kan je zonder gedoe en snel merken, soorten waterverzachters en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €80
Waterontharder (mechanisch)C.a. €700
Elektronische waterontharderRond de €1020
Tabletten€27,50 per 50 kilo
OnderhoudskostenBegint bij €105 (jaarbasis)
MontagekostenC.a. €275
Overzicht met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterontharder nodig in Ottoland?
De waterhardheid in Ottoland komt uit op ong. 4.98 dH. Het gemiddelde in de provincie Zuid-Holland is ongeveer 5.02 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem filtert kalk moleculen uit het leidingwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. De smaak zal een stuk beter worden en heeft als extra pluspunten: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Er is een makkelijke vuistregel: van iedere euro die je investeert verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij vinden dat je in de eerste plaats een waterontharder moet laten plaatsen voor de directe immateriële voordelen. Bijv. minder huidirritatie na het douchen, zacht en smaakvol water, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en minder schoonmaakwerkzaamheden. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Voor kalkvrij water zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dit regelt men doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. De magnesium en calcium delen hechten zich aan deze korrels. In de extra cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd door gebruik te maken van een regeneratie behandeling. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt die alleen gebruik maken van een andere methode. De uitwerking van magnetische producten is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Machines met speciale ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is noodzakelijk om de kwaliteit van het water te waarborgen. Dit kun je eventueel uitbesteden door jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Ottoland.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Neem nou aspecten als: lager energieverbruik, zacht en smaakvol water, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, een zachte huid en minder droog haar, geen kalkaanslag in de badkamer, zijdezachte kleding, de apparaten in de woning werken effectiever en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie