Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Kinderdijk

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, wit uitslaande wanden en tegels, koffie of thee dat bitter smaakt of een erg droge huid? Dit heeft vaak te maken met een hoge waterhardheid. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 4.98 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het kopen van de beste waterontharder in Kinderdijk resulteert in water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dat is gezond voor jou, het milieu en je portemonnee. Via onze adviseurs vind je uitgebreide info over de waterverzachters: wat is het, waarom moet ook jij het overwegen, en wat is de prijs?

 • Gemiddelde waterhardheid van 4.98 dH in Kinderdijk.
 • Dit is de oorsprong van voorvallen als aanslag op servies en matig presterende cv installaties.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • Dit resulteert in een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Laat een systeem plaatsen en kies voor meer wooncomfort. Bespaar tot wel €350 op jaarbasis.

Thema’s: Waar op letten bij waterontharder kopenPluspuntenIs het echt nodig?Waterhardheid KinderdijkTechnische uitleg werkingInvesteringVeelgestelde vragen


ProvincieZuid-Holland
GemeenteMolenlanden
Postcode2961
Gem. Gasverbruik M31200 M3
Gem. Stroomverbruik kWh25700 kWh
Gem. Waterhardheid4.98 dH

Pluspunten van zacht water

 • Lekkere watersmaak.
 • Besparen op gas- en stroomverbruik.
 • Minder wasmiddelen nodig.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Minpunten van hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Kalkstrepen op ramen.
 • Water met een vreemde smaak.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Kinderdijk

Zit jij thuis ook met geïrriteerde huid en/of kalkaanslag op douchekop? Steeds meer huizenbezitters kiezen een innovatieve waterontharder. Een dergelijke installatie haalt kalk en magnesium uit het water. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, geen strepen meer op glas en lak, kleding die langer mooi blijft en apparatuur die langer meegaat. In de omgeving van de gemeente Molenlanden zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Kinderdijk heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Selecteer het type huishouden en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een lokale installateur verstuurt je binnen enkele dagen een scherpe offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De voornaamste pluspunten vind je terug in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Voordeligste waterontharder.

PositiefUitleg
MilieuvriendelijkEr is minder zeep noodzakelijk. Verlaging van CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Levensduur apparatenHuishoudelijke apparaten zoals waterkokers vertonen veel minder kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Betere smaak kalkvrij waterJouw koffie, thee of eigen spa-blauwsmaakt veel beter.
Reduceer schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Goed voor huidziektenEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Minder energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld koffiezetapparaten. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat verhoogt het energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Kinderdijk?

Misschien wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Kinderdijk. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water biedt water met een lekkere smaak en heerlijk zachte kleding. Hoeveel ga ik er van merken? Om deze vraag te beantwoorden moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Kinderdijk zit met een waterhardheid van 4.98. Definitie: vrij zacht water.
 • Het gevolg van deze score is afhankelijk van veel factoren.
 • Een lagere waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • O.a. aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, verminderde eczeem klachtenen geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Uit de test: dit soort water is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Kinderdijk

De waterhardheid van het water in Kinderdijk is om en nabij de 4.98 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat vrij zacht water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 4.98 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,18 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-kinderdijk-2961

Vaak geplaatste ontharders

 • Rainsoft EC4 CAB 60SSV
 • Atlantis AT210
 • Remon Waterontharders Kupa
 • Wateronthardershop Euro Combi Elegant 20
 • BWC Omega ET VIP de luxe 100

Technische details: hoe werkt een waterverzachter?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Delta) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Zodoende wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van de waterontkalker in Kinderdijk reduceer je de dH waarde van 4.98 naar een gezonde 3 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, omdat dit gezond voor ons is. Dit procentuele aantal kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen (Regenereren)
Na een tijd zal de werkingskracht van de hars verminderen. 4 keer per maand wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Hoeveel zout er nodig is ligt aan zaken als aantal personen in het huishouden, instellingen zoals resthardheid en de grootte van de installatie. Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Unieke harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Na ongeveer een week zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. Deze harsbolletjes worden weer schoongespoeld met het regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Mechanische en elektrische waterontharders
Er zijn eigenlijk twee machines: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een concurrerende prijs, gebruikt geen stroom en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Er zijn ook negatieve aspecten: het aanzienlijke zoutverbruik, een inefficiënte werking en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Je koopt zo’n machine al vanaf €800.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Dit model is zeer in trek vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een efficiënte werking en geavanceerde instellingen. Als grote nadelen noemen we: de installatiekosten, het gebruikt een beetje stroom en meer kans op storingen. De prijs van zo’n systeem begint bij €1275.

Enkel- of dubbel cilinder?
Ga je een waterontharder kopen? Dan zijn er 2 opties: dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil komt uit rond de €370,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het grootste voordeel van twee cilinders zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als het regeneratieproces bezig is.
 • In het geval van één cilinder ontkalkers heb jij tijdens het schoonmaken helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Installaties met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Perfect bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Meerdere cilinders heeft dus dezelfde werking, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Kinderdijk.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Ontvang contactgegevens van erkende adviseurs voor tips en hulp.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De kosten van een waterontharder zijn erg wisselend. Ze zijn er al vanaf €160 voor een magnetische ontharder tot wel €1725 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De totaalprijs hangt af van het model, het type ontharder en de omvang van het systeem. Behalve deze aanschafkosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Meerdere waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De kosten van waterontkalkers beginnen vanaf ongeveer €830 (zonder installatiewerk). Een luxe installatie heeft een prijskaartje tussen de €1250 en €2200 inclusief installatiewerk. In onderstaande schema bieden we de geschatte kosten van een waterontharder in Kinderdijk.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker in je huis te installeren? Klik dan door naar onze online offerteservice en achterhaal de prijzen bij betrouwbare installateurs. Op basis daarvan kun jij eenvoudig en snel specialisten, soorten ontharders en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €150
Waterontharder (mechanisch)Rond de €720
Elektronische waterontharderC.a. €1080
Onthardingstabletten€15 per 25 kg
OnderhoudV.a €85 op jaarbasis
PlaatsingskostenBegint bij €220
Overzicht met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterontharder in Kinderdijk?
De hardheid in Kinderdijk ligt op 4.98 dH. Dit cijfer in de provincie Zuid-Holland is plus minus 5.02 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een geavanceerd ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit je kraanwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. De smaak zal een stuk beter worden en biedt voordelen als kleding die langer mooi blijft en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
We hanteren een simpele berekening: van elke euro die in de installatie wordt gestoken zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je overwegend een waterontharder moet laten plaatsen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Je kunt denken aan prettige douchebeurt, smaakvoller water, een glanzende vaat en minder schoonmaakwerkzaamheden. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dit is mogelijk doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. De magnesium en calcium stoffen hechten zich aan deze korrels. In de andere cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats a.d.h.v. een speciaal regeneratie moment. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. Het effect van zo’n magneet is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is zo gepiept, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Machines met speciale ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een degelijke schoonmaakbehandeling is essentieel voor een lange levensduur en goede werking. Dit kun je eventueel uitbesteden door te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Kinderdijk.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. De voordelen lopen flink uiteen. De belangrijksten zijn: lagere stookkosten, lekkerdere koffie en thee, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van droge huid, bestaande kalkaanslag verdwijnt, kleding die langer mooi blijft, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie