Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Arkel

Wil jij ook af van kalkaanslag, aanslag op servies, slecht functionerende apparaten of irritaties aan de huid? Vaak ontstaan deze problemen door hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 4.98 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het gebruik van de beste waterontharder in Arkel zorgt voor schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, en het is een duurzame investering. Hier lees je nuttige info info met betrekking tot waterverzachters: welke systemen zijn er, hoe werkt het, en verdien ik het ook terug?

 • Een waterhardheid van 4.98 dH in Arkel.
 • Dit kan leiden tot irritaties zoals irritaties aan de huid en dichtslibbende waterleidingen.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • De voordelen: apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, lekkere watersmaak en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Vergelijk meerdere offertes en ondervind zelf de voordelen. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €250 per 12 maanden.

Klik door naar: Tips bij een waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Wat levert het mij op?Waterhardheid ArkelWerkingKostenVeelgestelde vragen


ProvincieZuid-Holland
GemeenteMolenlanden
Postcode4241
Gem. Gasverbruik M31200 M3
Gem. Stroomverbruik kWh25700 kWh
Gem. Waterhardheid4.98 dH

De voordelen van zacht water

 • Lekkerdere koffie en thee.
 • Bespaar meer dan 20% energie.
 • Minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Goed voor het milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Arkel

Wil je definitief afrekenen met een te hoge stroomrekening of strepen op de ramen? Flink wat mensen nemen een slimme waterontharder. Zo’n systeem is in staat om kalk uit het water te filteren. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, heerlijk zachte kleding en een lager energieverbruik. In de gemeente Molenlanden zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Arkel hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Kies de grootte van het huishouden en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. De installateur biedt je op korte termijn een aantrekkelijke offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De meest prominente voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Bezoek ook de pagina over: Zuinigste verzachter.

VoordeelBeschrijving
MilieuvriendelijkMinder zeepresten en plastic afval. Beperking van de CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Apparaten gaan minder snel stukHuishoudelijke apparaten zoals wasdrogers vertonen veel minder kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Smaakvoller waterJouw koffie, thee of gewoon een glas water smaakt veel beter.
SchoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Fijn en zacht voor elke huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Besparen op energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld wasdrogers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Arkel?

Waarschijnlijk zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Arkel. En dat is geen gek idee. Zacht water leidt tot apparaten die minder snel vervangen hoeven worden en laat bestaande kalkaanslag verdwijnen. Maar hoe groot is de noodzaak? Voor het antwoord daarop moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Arkel heeft een waterhardheid van 4.98. Definitie: vrij zacht water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is erg persoonlijk.
 • Het reduceren van de waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Denk aan efficiëntere verwarming, betere smaak van water en het textiel gaat langer mee.
 • Belangrijk: water met deze hardheid is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Arkel

De waterhardheid van het leidingwater in Arkel is 4.98 dH. Dit wil zeggen dat het water vrij zacht water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 4.98 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,18 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-arkel-4241

Vind een vakman in de buurt

Interessante installaties

 • Erie Slimline Eco11
 • Atlantis Cabinet A-20R
 • Hydrotense Seduction 8
 • Fegon AquaStar 800 SHE
 • Electrolux 18L

Hoe werkt een waterverzachter precies?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: de waterverzachter haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De moderne waterontharders (van merken zoals Aqua Service) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. Door dat proces zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Arkel reduceer je de dH waarde van 4.98 naar een acceptabele 3 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit procentuele aantal kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen met zout
Eens in de zoveel tijd zal de onthardingshars verzadigen. Eens per 5 of 6 dagen wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. De hoeveelheid zout wordt bepaald door het waterverbruik, de waterhardheid en het soort ontharder (klein of groot). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Speciale harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Na een tijd raken zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden automatisch gereinigd door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Mechanische of elektrische waterontharders
We behandelen twee installaties: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. De belangrijkste voordelen zijn een voordelige prijs, het gebruikt geen energie en lagere onderhoudskosten. De minpunten zijn: een relatief hoog zoutverbruik, minder efficiëntie en geen inzicht in statistieken. Te bestellen vanaf c.a. €960.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. De voordelen zijn: geen onnodig regeneratiezout verspillen, de smart-functies en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. De nadelen zijn: de aanschafkosten, je hebt iets hogere stroomkosten en het onderhoud is duurder. Te bestellen vanaf c.a. €1125.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Op termijn een waterontharder kopen?We maken onderscheid tussen een dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs is ongeveer €420,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het voordeel van een installatie met 2 cilinders is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als de hars wordt gespoeld.
 • Als je kiest voor 1 cilinder ontkalkers heb je – als de installatie aan het schoonspoelen is – niet de beschikking tot zacht water.
 • Machines met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Een stukje comfort voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Meerdere cilinders werkt dus hetzelfde, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Arkel.

Ook klaar met kalkaanslag?

Leg nu contacten met specialisten voor tips en hulp.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De totale kosten van een waterontharder variëren nogal. De prijzen starten vanaf €90 voor ontharders die magnetisch werken tot zo’n €1950 voor een 2-cilinder systeem. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door de fabrikant, de kwaliteit van het het harsfilter en hoeveel liter het systeem aankan. In aanvulling op deze eenmalige kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Sommige waterontharder installateurs werken met een speciale korting wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Ook heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De tarieven van ontharders starten bij €800 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een apparaat met uitgebreide opties varieert tussen ongeveer €1475 en €1750 incl. installatie. In onderstaande schema bekijk je de geschatte kosten van een waterontharder in Arkel.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker te laten installeren? Start meteen met onze online offerteservice en vraag prijzen op bij professionele installateurs. Zo kan men moeiteloos en snel installateurs, soorten installaties en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €125
Waterontharder (mechanisch)Circa €760
Waterontharder (elektrisch)Circa €1020
Reinigingszout€45 voor 100 kilo
OnderhoudstarievenRond de €100 p/jaar
MontageRond de €270
Tabel met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterontharder noodzakelijk in Arkel?
De hardheid van het kraanwater in Arkel is ongeveer 4.98 dH. Dit cijfer in de provincie Zuid-Holland is ongeveer 5.02 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een slim ontkalkingssysteem onttrekt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat zorgt voor zacht water. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en biedt voordelen als langere levensduur van huishoudelijke apparaten en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
Doorgaans geldt: van elke €1 die je in dit product steekt bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Natuurlijk is het zo dat je vooral een waterontharder moet laten plaatsen voor het comfort. O.a. een zachte huid en droog haar, smaakvol water, kleding die langer mooi blijft en minder poets- en boenwerk. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dit regelt men doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. De magnesium en calcium onderdelen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In de andere cilinder wordt het systeem gereinigd d.m.v. een natriumoplossing. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar die werken op basis van magnetische velden. Het effect van deze magneten is niet erg betrouwbaar.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Apparaten met eigen ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een gereinigde installatie is cruciaal zodat het systeem efficiënt blijft werken. Eventueel heb je de keuze hiervoor een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Arkel.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. De belangrijksten zijn: efficiëntere verwarming, lekker water uit de kraan, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van eczeem, geen kalkaanslag in de badkamer, een glanzende vaat, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie