Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Dordrecht

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, een witte aanslag op het glaswerk, water met een vreemde smaak of een droge huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in te hard water in de leiding. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 4.98 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het installeren van de beste waterontharder in Dordrecht resulteert in water waar amper kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Via onze adviseurs vind je handige informatie met betrekking tot waterverzachters: wat is het, waarom moet ook jij het overwegen, en wat zijn de kosten?

 • Gemiddelde waterhardheid van 4.98 dH in Dordrecht.
 • Dit is de oorsprong van issues zoals een droge huid en minder presterende verwarmingssystemen.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Pluspunten: apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, heerlijk zachte kleding en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Vergelijk meerdere offertes en probeer het direct uit. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €290 per 12 maanden.

Klik door naar: Waar op letten bij waterontharder kopenWelke voordelen?Heb ik het nodig?Waterhardheid DordrechtTechnische detailsWat zijn de totale kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieZuid-Holland
GemeenteDordrecht
Postcode3317
Gem. Gasverbruik M31160 M3
Gem. Stroomverbruik kWh26400 kWh
Gem. Waterhardheid4.98 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Langere levensduur van huishoudelijke toestellen.
 • Verlaging van de maandlasten voor energie.
 • Het textiel gaat langer mee.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Veel schoonmaakwerk.
 • Te veel schoonmaken.

Gratis offertes voor een waterontharder

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Dordrecht

Wil jij ook af van droge haren na een douchebeurt en water uit de kraan met een vreemd smaakje? Steeds meer woningeigenaren plaatsen een betrouwbare waterontharder. Een dergelijke installatie filtert kalk uit kraanwater. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, minder poetsen en boenen, zachter wasgoed en een lager energieverbruik. In de gemeente Dordrecht vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Dordrecht was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. De installateur zal jou benaderen met een aantrekkelijke offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder in huis kent verschillende voordelen. De meest genoemde voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Bezoek ook de pagina over: Goede waterverzachter.

VoordeelUitleg
MilieubewustJe verbruikt minder zeep en shampoo. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Apparaten gaan minder snel stukApparaten met verwarmingselementen zoals vaatwassers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Smaakvoller waterEen kopje thee, koffie of glas kraanwater is veel smaakvoller.
Minder schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Fijn en zacht voor elke huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld wasmachines. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Is een waterontkalker nodig in Dordrecht?

Misschien wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Dordrecht. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water zorgt voor langere levensduur van huishoudelijke apparaten en een beperking in schoonmaakwerkzaamheden. Maar heb ik het wel echt nodig? Voor het antwoord daarop moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Dordrecht ontvangt een waterhardheid van 4.98. Definitie: vrij zacht water.
 • Het effect daarvan is nogal subjectief.
 • Het terugdringen van de waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Denk aan structureel lagere energiekosten, lekkere watersmaak en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Noemenswaardig: dit soort water hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Dordrecht

De waterhardheid van het leidingwater in Dordrecht is om en nabij de 4.98 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat vrij zacht water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 4.98 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,18 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-dordrecht-3317

Interessante installaties

 • Culligan Medallist 915
 • Boshuis iQualQ Combi 200
 • Delta Duplex unit
 • Boshuis iQualQ Combi 150
 • Kinetico Essential 11

Hoe werkt een waterverzachter precies?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: de waterverzachter haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? Innovatieve waterontharders (van bijv. Whirlpool) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Op basis daarvan ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van een waterontkalker in Dordrecht voer je de dH waarde terug van 4.98 naar een zachte 3 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit percentage kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Regenereren met zout
Door de werking van de machine zal de werkingskracht van de hars verminderen. Elke 5/6 dagen gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De zoutbehoefte wordt berekend a.d.h.v. hoeveel water je gebruikt, instellingen zoals resthardheid en de capaciteit (type huishouden). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Eens in de zoveel tijd geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden automatisch gereinigd door middel van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Mechanische & elektrische waterontharders
We onderscheiden twee types: Mechanische of elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. Een vaak gekozen systeem vanwege een schappelijke prijs, 0 energieverbruik en lagere onderhoudskosten. Als grote nadelen noemen we: een hoger zoutverbruik, relatief inefficiënt en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Je koopt zo’n machine al vanaf €860.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. De belangrijkste voordelen zijn: minder regeneratiezout, een slimme werking en je kunt veel instellen. Natuurlijk zijn er nadelen: de aanschafkosten, bij een stroomstoring werkt het niet en hogere onderhoudskosten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1100.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan dien je te kiezen uit een enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs is circa €400,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het positieve effect van een dubbele cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als hij aan het regenereren is.
 • In de situatie met ontkalkers met maar één cilinder heb je op het moment dat het systeem regenereert eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Verzachters met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Perfect als het watergebruik hoog is.
 • Een dubbele cilinder werkt identiek als een enkele cilinder, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Dordrecht.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Kom in contact met erkende adviseurs voor montagewerk.

Wat is prijs van zo’n machine?

De uiteindelijke kosten van een waterverzachter variëren nogal. De prijzen starten vanaf €50 voor een magnetische ontharder tot ruim €1550 voor een innovatief elektrisch apparaat. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk en model, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en de inhoud van het systeem. Behalve deze aanschafkosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Sommige waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je kiest voor een onderhoudscontract. Ook heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De kosten van dergelijke installaties zijn zo’n €650, exclusief installatiekosten. Een goede installatie kost gemiddeld tussen de €1150 en €1875 inclusief installatiewerk. In het overzicht hieronder bieden we de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Dordrecht.

Weten wat het kost om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Kies dan nu voor onze vergelijkingstool en check de huidige kosten bij de beste installateurs. Op basis daarvan kun jij makkelijk snel monteurs, type ontharders en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €160
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €850
Elektronische waterontharderCirca €1000
Zouttabletten€27,50 per 50 kilo
OnderhoudstarievenCirca €85 per 12 maanden
InstallatiekostenVanaf €210
Overzicht met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Dordrecht?
De hardheid van het leidingwater in Dordrecht ligt rond de 4.98 dH. De referentiewaarde in de provincie Zuid-Holland bedraagt 5.02 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit leidingwaterwaardoor de waterhardheid flink zal dalen. Zacht water smaakt beter en heeft als bijkomende voordelen minder huidproblemen en huidirritaties en geen kalkaanslag op bestek en servies.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Er is een makkelijke vuistregel: per €1,00 die je eraan uitgeeft zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Installateurs zeggen dan ook dat je bovenal een waterontharder moet laten plaatsen voor de directe immateriële voordelen. Je kunt denken aan een minder droge huid, zacht en fris water, kleding die langer mooi blijft en minder poets- en boenwerk. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Voor kalkvrij water zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dit is mogelijk doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. De magnesium en calcium deeltjes hechten zich aan de kunstharskorrels. In een additionele cilinder wordt de hars weer opgeladen d.m.v. natrium. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De werkzaamheid van zo’n magneet is zeer twijfelachtig.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Ontharders met speciale ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een gereinigd apparaat wordt voorgeschreven om de kwaliteit van het water te waarborgen. Veel kopers besluiten om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Dordrecht.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Denk dan aan: lagere energiekosten, zacht en fris water, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, minder last van droge huid, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, de apparaten in de woning werken effectiever en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie