Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Nieuwpoort

Heb je in huis last van kalkaanslag, strepen op de ramen, apparaten die slecht werken of een erg droge huid? De reden daarvan is vaak erg hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 4.98 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het toepassen van de beste waterontharder in Nieuwpoort heeft als doel kalkvrij water in de woning. Schoon water goed voor onze gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Via onze adviseurs verzamel je praktische informatie alle mogelijke waterverzachters: wat voor installaties zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat zijn de kosten?

 • Waterhardheid van gemiddeld 4.98 dH in Nieuwpoort.
 • Dit kan zorgen voor problemen als bittere thee en hoger gasverbruik.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Pluspunten: structureel lagere energiekosten, fris kraanwater en textiel slijt minder snel.
 • Dien vandaag een aanvraag in en probeer het direct uit. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €285 per jaar.

Lees verder over: In 5 stappen een waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Wat levert het mij op?Waterhardheid NieuwpoortHoe werkt zo’n systeem?Gemiddelde kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieZuid-Holland
GemeenteMolenlanden
Postcode2965
Gem. Gasverbruik M31200 M3
Gem. Stroomverbruik kWh25700 kWh
Gem. Waterhardheid4.98 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Zacht en smaakvol water.
 • Verlaging van de maandlasten voor energie.
 • Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Minpunten van hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Kalkaanslag op douchekop.
 • Bittere thee en koffie.

Vergelijk offertes voor waterontharder

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Nieuwpoort

Zit jij thuis ook met dichtslibbende waterleidingen of kalkaanslag op kranen en tegels? Meer en meer huishoudens plaatsen een betrouwbare waterontharder. Deze installatie is in staat om kalk uit het water te filteren. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, minder poetsen en boenen, verminderde eczeem klachten en apparatuur die langer meegaat. In de omgeving van de gemeente Molenlanden vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Nieuwpoort heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een plaatselijke installateur neemt contact met je op en stuurt een interessante offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De meest bekende voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Mogelijk ook interessant: Professionele ontharder.

PositiefUitleg
EcologischEr is minder zeep noodzakelijk. Je stoot minder CO2 uit omdat je CV-ketel zuiniger werkt.
Apparaten gaan langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals HR-ketels werken efficiënter door minder kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Smaakvoller waterJe verse koffie & thee of eigen spa-blauwis veel smaakvoller.
SchoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Fijn en zacht voor elke huidEen minder droge huid na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Verminderde energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld HR-ketels. De warmteoverdracht is minder effectief en dat verhoogt het energieverbruik.
Tabel met de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Nieuwpoort?

Mogelijkerwijs zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Nieuwpoort. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water zorgt voor ren glanzende vaat en textiel en kleding die langer mooi blijven. Maar heb ik het wel echt nodig? Voor het antwoord daarop moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Nieuwpoort heeft een waterhardheid van 4.98. Samengevat: vrij zacht water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt verschilt erg per persoon.
 • Het terugdringen van de waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Bijv. efficiëntere warmteoverdracht, lekkere watersmaak en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Noemenswaardig: water uit deze categorie is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Nieuwpoort

De waterhardheid van het water in Nieuwpoort is 4.98 dH. Dit betekent dat het water vrij zacht water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 4.98 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,18 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-nieuwpoort-2965

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Bekende modellen en merken

 • Remon Waterontharders Kama
 • Erie Slimline Eco11
 • BWC Omega Jubileum 400
 • Boshuis Combilux plus 150
 • Ecowater eVOLUTION Refiner Power

Technische details: hoe werkt een waterverzachter?

Het zal je inmiddels bekend zijn: de waterverzachter haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? Het gros van de waterontharders (van merken als Aqua Soft) werken op basis van ionenuitwisseling. Een speciale cilinder met harsbolletjes filtert het calcium en magnesium uit het water. Door dat proces wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van een waterontkalker in Nieuwpoort voer je de dH waarde terug van 4.98 naar een fijne 3 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Het resterende kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen met zout
Eens in de zoveel tijd zal de hars verzadigd raken. 4 keer per maand moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. De benodigde hoeveelheid zout hangt af van hoeveel water je gebruikt, de waterhardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Unieke harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Na verloop van tijd zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden automatisch gereinigd met regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Elektrische & mechanische waterontharders
Er zijn eigenlijk 2 soorten: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een gunstig tarief, duurzaam qua energieverbruik en er is minder onderhoud nodig. Nadelen zijn er ook: een hoger zoutverbruik, minder efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. De prijs van zo’n systeem begint bij €850.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Het regenereren start op slimme momenten. Een vaak gekozen systeem vanwege: minder regeneratiezout noodzakelijk, de smart-functies en je kunt veel instellen. De minpunten zijn: de duurdere prijzen, het kost stroom en het onderhoud is duurder. Deze installaties worden al geplaatst voor €1125.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan zijn er 2 opties: dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil is circa €450,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het handige van meerdere cilinders is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Bij één cilinder ontkalkers heb jij tijdens de regeneratiecyclustijdelijk geen zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Uitermate handzaam voor huishoudens met kinderen.
 • Meerdere cilinders werkt identiek als een enkele cilinder, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Nieuwpoort.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Neem contact op met product-experts voor advies.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De kosten van een waterverzachter liggen nogal uiteen. Dit begint vanaf €100 voor magnetische ontharders tot ruim €1500 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De kosten hangen af van de fabrikant, het type ontharder en hoeveel liter het systeem aankan. Behalve deze initiële kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Meerdere waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Verder heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De tarieven van waterontharders starten bij €650, zonder installeren. Een installatie met uitgebreide opties heeft een prijskaartje tussen de €1150 en €1975 inclusief montage en inregeling. In de bijgaande tabel check je de actuele kosten van een waterontharder in Nieuwpoort.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker te laten installeren? Maak nu gebruik van onze handige offerte-service en bekijk actuele kosten bij professionele installateurs. Op basis daarvan kun jij zonder gedoe en kosteloos modellen, soorten installaties en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €75
Mechanische waterontharderV.a €650
Waterontharder (elektronisch)Vanaf €1200
Regeneratiezout€17,50 voor 25 kilo
OnderhoudskostenV.a €150 per jaar
MontagekostenRond de €180
Rekenvoorbeeld van de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterontharder nodig in Nieuwpoort?
De waterhardheid in Nieuwpoort ligt rond de 4.98 dH. Dit cijfer in de provincie Zuid-Holland is plus minus 5.02 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit je kraanwater wat leidt tot zacht water. Dit water smaakt een stuk beter en biedt voordelen als apparaten die minder snel vervangen hoeven worden en geen kalkaanslag in de badkamer.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Normaliter geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij zijn van mening dat je in de eerste plaats een waterontharder moet aanschaffen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Zoals comfortabel douchen, een lekkere watersmaak, een zijdezachte was en minder schrobben en poetsen. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. Deze calcium en magnesium elementen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder wordt de hars worden schoongespoeld door de regeneratie functie. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. Het effect van deze theorie is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Modellen met een vat voor ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Regelmatig schoonmaken is noodzakelijk om de kwaliteit van het water te waarborgen. Optioneel kan je ervoor kiezen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Nieuwpoort.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Bijvoorbeeld: efficiëntere verwarming, zacht en smaakvol water, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, verminderde eczeem klachten, niet langer last van kalkaanslag, kleding die langer mooi blijft, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie