Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Sliedrecht

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, kalkstrepen op glas en lak, dichtslibbende waterleidingen of irritaties aan de huid? Dit heeft vaak te maken met aanwezigheid van hard water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 4.98 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het toepassen van de beste waterontharder in Sliedrecht zorgt voor zacht en schoon water zonder kalk. Dit is goed voor jouw gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op deze website verzamel je uitgebreide info alle mogelijke waterverzachters: wat is het, wat zijn de voordelen, en wat zijn de kosten?

 • Waterhardheid van 4.98 dH in Sliedrecht.
 • Dit kan zorgen voor voorvallen als huidirritaties en hoger gasverbruik.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • Pluspunten: apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Laat een systeem plaatsen en kies voor meer wooncomfort. Het kan veel opleveren, tot wel €300 per 12 maanden.

Snelkoppelingen: De juiste waterontharder kopenVoordelenHoe noodzakelijk is het?Waterhardheid SliedrechtHoe gaat het in z’n werk?Begroting totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieZuid-Holland
GemeenteSliedrecht
Postcode3363
Gem. Gasverbruik M31170 M3
Gem. Stroomverbruik kWh26200 kWh
Gem. Waterhardheid4.98 dH

De voordelen van zacht water

 • apparaten die minder snel vervangen hoeven worden.
 • Gunstig energieverbruik.
 • Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Kalkstrepen op glas en lak.
 • Te veel schoonmaken.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Sliedrecht

Heb je last van een inefficiënte hr-ketel of veel schoonmaakwerk? Een aanzienlijk aantal Nederlanders installeren een goede waterontharder. Een dergelijke installatie filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, betere smaak van water en besparen op de energiekosten. In de buurt van de gemeente Sliedrecht werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Sliedrecht gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Selecteer het type huishouden en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een erkende installateur zal jou benaderen met een gespecificeerde offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het plaatsen van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De voornaamste pluspunten zijn opgesomd in de volgende tabel. Tevens relevant: Voordeligste waterontkalker.

PositiefBeschrijving
MilieuvriendelijkJe verbruikt minder zeep en shampoo. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Apparaten gaan minder snel stukKostbare apparaten zoals waterkokers zullen geen kalkaanslag meer hebben. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Water met meer smaakThee, koffie, limonade of eigen spa-blauwsmaakt stukken beter.
Vermindert schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Minder last van eczeemJe huid is aanmerkelijk zachter. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Gunstigere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. vaatwassers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat leidt tot meer energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Sliedrecht?

Vermoedelijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Sliedrecht. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water heeft als voordeel lagere stookkosten en geen kalkaanslag op sanitair en kranen. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Daarvoor moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Sliedrecht zit met een waterhardheid van 4.98. Dit staat voor vrij zacht water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt verschilt erg per persoon.
 • Een lagere waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Bijv. efficiëntere verwarming, een zachte huid na bad of douche en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Noemenswaardig: deze hardheid is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Sliedrecht

De waterhardheid van het leidingwater in Sliedrecht bedraagt ongeveer 4.98 Duitse graden. Dit houdt in dat het water vrij zacht water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 4.98 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,18 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-sliedrecht-3363

Bekende modellen en merken

 • Delta Duplex duet
 • Boshuis iQualQ Combi 200
 • Amysoft C-100
 • Lubron Easysoft 450 SXT2
 • Remon Waterontharders Kupa

Hoe maakt een waterverzachter zacht water?

De basis is eenvoudig: de waterverzachter zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar hoe werkt dat in de praktijk? Innovatieve waterontharders (van bijv. Culligan) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Middels deze handeling wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van een waterontkalker in Sliedrecht verklein je de dH waarde van 4.98 naar een fijne 3 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit kleine % kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen met zout
Wanneer het apparaat filtert zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Gemiddeld eens per 7 dagen wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. De hoeveelheid zout ligt aan zaken als hoeveel water je gebruikt, de gekozen resthardheid en de capaciteit (type huishouden). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Unieke harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Eens in de 7 dagen raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. Deze harsbolletjes worden weer schoongespoeld door middel van regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Mechanische en elektrische waterontharders
We onderscheiden twee types: Elektrische & mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. De belangrijkste voordelen zijn een lage prijs, duurzaam qua energieverbruik en er is minder onderhoud nodig. De nadelen zijn: veel zoutverbruik, minder efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. Je koopt zo’n machine al vanaf €825.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Belangrijke pluspunten zijn: kostenbesparing voor regeneratiezout, een efficiënte werking en inzicht in statistieken. Natuurlijk zijn er nadelen: de tarieven, bij een stroomstoring werkt het niet en meer kans op defecten. Te bestellen vanaf c.a. €1100.

Enkele of dubbele harscilinder?
Ga je een waterontharder kopen? Dan kan je kiezen tussen een dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs komt uit rond de €380,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het grootste voordeel van een extra cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Wanneer we spreken over ontkalkers met maar één cilinder heb je (tijdens de reinigingsbeurten) tijdelijk geen zacht water.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Uitermate handzaam voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • 2 cilinders is niet schoner of beter, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Sliedrecht.

Reken af met kalk!

Neem contact op met specialisten voor installatiewerk.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De prijs van een waterontharder zijn nogal verschillend. Dit begint vanaf €105 voor ontharders die magnetisch werken tot wel €1525 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De kosten hangen af van de fabrikant, de kwaliteit van het het harsfilter en de doorstroomsnelheid. Naast deze aanschafkosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Meerdere waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Verder heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De kosten van ontharders starten vanaf €810 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een goed apparaat heeft een prijskaartje tussen de €1150 en €2175 inclusief montage en inregeling. In het volgende schema bekijk je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Sliedrecht.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Gebruik dan onze vergelijker en achterhaal de tarieven bij regionale installateurs. Op deze manier kun je gemakkelijk en vandaag nog experts, verschillende opstellingen en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €85
Waterontharder (mechanisch)Circa €710
Elektrische waterontharderVanaf €1180
Onthardingstabletten€40 per 75 kg
OnderhoudC.a. €115 per jaar
InstallatieRond de €175
Tabel met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterontharder te hebben in Sliedrecht?
De hardheid van het leidingwater in Sliedrecht is gemiddeld 4.98 dH. De referentiewaarde in de provincie Zuid-Holland is grofweg 5.02 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem haalt kalk moleculen uit het leidingwater wat de waterhardheid doet dalen. De smaak zal een stuk beter worden en zorgt voor efficiëntere warmteoverdracht en je bespaart op schoonmaakmiddelen.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
De stelregel is eenvoudig: van elke €1 die je in dit product steekt zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Natuurlijk is het zo dat je met name een waterontharder moet installeren voor het comfort. Bijv. comfortabel douchen, smaakvol water, zijdezachte kleding en minder poets- en boenwerk. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dat is haalbaar doordat het harde water door een filter heen gaat. De magnesium en calcium bestanddelen hechten zich aan deze hars. In de extra cilinder wordt het hars schoongespoeld door gebruik te maken van de regeneratie functie. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De werkzaamheid van deze theorie is niet erg betrouwbaar.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Machines met unieke ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een gereinigde installatie is essentieel om de hardheid van het water laag te houden. Optioneel kan je ervoor kiezen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Sliedrecht.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Onder andere: lagere energiekosten, smaakvol water, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, een zachte huid en minder droog haar, niet langer last van kalkaanslag, kleding die langer mooi blijft, de apparaten in de woning werken effectiever en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie