Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Nieuw-Lekkerland

Heb je last van kalkaanslag, kalkstrepen op glas en lak, smerig water of droog haar na het douchen? Dat is doorgaans toe te schrijven aan aanwezigheid van hard water. Deze plaats kent een waterhardheid van 4.98 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het toepassen van de beste waterontharder in Nieuw-Lekkerland heeft als effect schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op dit portaal lees je praktische informatie aangaande waterverzachters: welke soorten zijn er, wat zijn de voordelen, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van ongeveer 4.98 dH in Nieuw-Lekkerland.
 • Dit kan zorgen voor situaties als water met een vreemde smaak en dichtgeslibde leidingen.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Dat zorgt voor een beter presterende CV-ketel, verminderde eczeem klachtenen een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Dien vandaag een aanvraag in een kies voor duurzaam gemak. Het kan veel opleveren, tot wel €205 per jaar.

Thema’s: De juiste waterontharder kopenPluspuntenWat levert het mij op?Waterhardheid Nieuw-LekkerlandHoe gaat het in z’n werk?Wat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieZuid-Holland
GemeenteMolenlanden
Postcode2957
Gem. Gasverbruik M31200 M3
Gem. Stroomverbruik kWh25700 kWh
Gem. Waterhardheid4.98 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Langere levensduur van huishoudelijke apparaten.
 • Lagere energiekosten.
 • Textiel slijt minder snel.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Minpunten van hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Nieuw-Lekkerland

Ben jij ook klaar met dichtslibbende waterleidingen en hoog shampoo/zeepverbruik? Een groot deel van de Hollanders en Belgen lossen dit op met een elektrische waterontharder. Dit systeem onttrekt kalk uit het water. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, veel minder zeep en wasmiddel nodig, zachtere was en apparaten die minder snel vervangen hoeven worden. In de buurt van de gemeente Molenlanden zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Nieuw-Lekkerland hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een lokale installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een concurrerende offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder kopen kan voor elk huishouden interessant zijn. De belangrijkste voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Duurzame waterontkalker.

PluspuntBeschrijving
EcologischJe spoelt minder zeepproducten weg. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Apparaten gaan 30% langer meeDure apparatuur zoals heetwaterkranen vertonen veel minder kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Lekkerder waterJe verse koffie & thee of eigen spa-blauwsmaakt stukken beter.
SchoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Minder last van eczeemZacht water zorgt voor een zachte huid. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Verminderde energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen wasmachines. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Nieuw-Lekkerland?

Misschien overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Nieuw-Lekkerland. En dat is geen gek idee. Zacht water zorgt voor een besparing op gas- en stroomverbruik en textiel dat minder snel slijt. Maar is het echt noodzakelijk? Voor het antwoord daarop is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Nieuw-Lekkerland kent een waterhardheid van 4.98. Dit staat voor vrij zacht water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is erg persoonlijk.
 • De waterhardheid verlagen heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Denk aan langere levensduur van huishoudelijke apparaten, minder huidproblemen en huidirritaties en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Goed om te weten: deze hardheid is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Nieuw-Lekkerland

De waterhardheid van het water in Nieuw-Lekkerland bedraagt ongeveer 4.98 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water vrij zacht water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 4.98 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,18 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-nieuw-lekkerland-2957

Bekende modellen en merken

 • Puricom Stratos UFW25
 • Atag Descale 30
 • Remon Waterontharders Tisa
 • Watercompany Ultrasoft 9
 • BWC Omega ET VIP de luxe 600

Technische uitleg: hoe werkt een waterverzachter?

Het zal je inmiddels bekend zijn: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? Innovatieve waterontharders (van bijv. Aqua Soft) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een geladen cilinder met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Zo verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Nieuw-Lekkerland voer je de dH waarde terug van 4.98 naar een acceptabele 2.5 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, het is van belang voor de algehele gezondheid. Het kalk dat achterblijft zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Na een periode raakt de hars verzadigd. Eens per week wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Het regenereren is erg belangrijk. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Het zoutverbruik ligt aan zaken als het aantal m3 water dat je verbruikt, de hardheid van het water en het type ontharder (de grootte). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Unieke harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Na ongeveer een week raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De interne harsbolletjes moeten worden schoongemaakt aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Mechanische en elektrische waterontharders
We behandelen 2 soorten: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Belangrijke pluspunten zijn een schappelijke tarief, duurzaam qua energieverbruik en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. De minpunten zijn: een hoger zoutverbruik, een lagere efficiëntie en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Te bestellen vanaf c.a. €940.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren gaat op vraag. Het voordeel is: besparing op regeneratiezout, de innovatieve werking en je kunt veel instellen. Er zijn ook negatieve aspecten: de duurdere prijzen, het systeem gebruikt stroom en hoge kosten qua onderhoud. Je koopt zo’n machine al vanaf €1150.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? We maken onderscheid tussen een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil ligt rond de €390,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het grootste voordeel van een installatie met 2 cilinders is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als hij aan het regenereren is.
 • Bij 1 cilinderige ontkalkers heb je – als de installatie aan het schoonspoelen is – geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Machines met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Uitstekend geschikt voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Twee cilinders is niet schoner of beter, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Nieuw-Lekkerland.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Wij koppelen je aan product-specialisten voor advies.

Wat is prijs van zo’n machine?

De kosten van een waterverzachter variëren nogal. Dit loopt van €110 voor magnetische ontharders tot zo’n €1850 voor een 2-cilinder systeem. De totaalprijs wordt bepaald door de fabrikant, het type ontharder en de doorstroomsnelheid. Naast deze eenmalige investering moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Sommige waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je kiest voor een onderhoudscontract. Afsluitend heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De onkosten van waterverzachters starten bij €790 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een luxe systeem kost gemiddeld tussen de €1400 en €2125 inclusief inregelen. In de bijgaande tabel vind je de actuele kosten van een waterontharder in Nieuw-Lekkerland.

Nieuwsgierig wat het kost om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Kies dan nu voor onze handige offerte-service en bekijk actuele kosten bij regionale installateurs. Via die service kan jij makkelijk en vandaag nog specialisten, verschillende opstellingen en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €100
Mechanische waterontharderRond de €790
Waterontharder (elektrisch)Begint bij €950
Onthardingstabletten€15 voor 25 kilo
OnderhoudscontractCirca €115 p/jaar
PlaatsingC.a. €225
Tabel met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterontharder te hebben in Nieuw-Lekkerland?
De waterhardheid in Nieuw-Lekkerland is circa 4.98 dH. De referentiewaarde in de provincie Zuid-Holland bedraagt 5.02 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een geavanceerd ontkalkingssysteem filtert calcium en magnesium uit het water wat zorgt voor zacht water. De smaak zal een stuk beter worden en biedt voordelen als lager energieverbruik en minder poetsen en boenen.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Gemiddeld geldt: van iedere euro die je investeert krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Installateurs zeggen dan ook dat je overwegend een waterontharder neemt als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Je kunt denken aan minder huidproblemen en huidirritaties, smaakvoller water, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om water kalkvrij te maken vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dit is mogelijk doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. De magnesium en calcium onderdelen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In de andere cilinder wordt het systeem gereinigd aan de hand van regenereren. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. Het effect van deze theorie wordt door wetenschappers afgekeurd.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Ontkalkers met speciale ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Ook het schoonmaken van de machine is noodzakelijk om de hardheid van het water laag te houden. Sommige mensen kiezen ervoor om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Nieuw-Lekkerland.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Neem nou aspecten als: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, zacht en smaakvol water, minder zeep en wasmiddel nodig, een zachte huid en minder droog haar, geen kalkaanslag op bestek en servies, een super zachte was, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie