Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Hoogblokland

Heb je in huis last van kalkaanslag, strepen op de ramen, water met een vreemde smaak of droge haren na een douchebeurt? Dat is doorgaans toe te schrijven aan de waterkwaliteit (hard water). Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 4.98 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Hoogblokland maakt mogelijk dat je kan genieten van kalkvrij water in huis. Schoon water goed voor onze gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Op waterontharderrevolutie.nl verzamel je waardevolle info over de waterverzachters: welke soorten zijn er, waarom is het zo populair, en wat kost het me?

 • Gemiddelde waterhardheid van 4.98 dH in Hoogblokland.
 • Hierdoor ontstaan voorvallen als onnodig veel zeepverbruik en hoge stookkosten.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • Dat zorgt voor aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, een zachte huid en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Start met vergelijken een kies voor duurzaam gemak. Profiteer van besparingen tot c.a. €265 per 12 maanden.

Lees verder over: In 5 stappen een waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid HoogbloklandTechnische detailsInvesteringVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieZuid-Holland
GemeenteMolenlanden
Postcode4241
Gem. Gasverbruik M31200 M3
Gem. Stroomverbruik kWh25700 kWh
Gem. Waterhardheid4.98 dH

Het effect van zacht water

 • Lekkerdere koffie en thee.
 • Structureel lagere energiekosten.
 • Geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Goed voor het milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Kalkstrepen op glas en lak.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Hoogblokland

Wil je definitief afrekenen met huidirritaties of kalkstrepen op glas en lak? Een aanzienlijk aantal huizenbezitters kiezen voor de installatie van een professionele waterontharder. Dit product is in staat om kalk uit het water te filteren. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, zacht en smaakvol water en apparatuur die langer meegaat. In de omgeving van de gemeente Molenlanden werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Hoogblokland heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een regionale installateur stuurt jou zo snel mogelijk een goede offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De voornaamste pluspunten staan samengevat in de tabel hierna. Mogelijk ook interessant: Goedkoopste verzachter.

PluspuntUitleg
DuurzaamheidEr is minder zeep noodzakelijk. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Apparaten gaan minder snel stukDagelijkse apparaten zoals wasdrogers hebben geen last meer van kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Smaakvoller waterThee, koffie, bouillon of gewoon een glas water is minder troebel en beter van smaak.
SchoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Vermindering huidziektenJe huid voelt zachter aan na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Lagere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld wasmachines. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat verhoogt het energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Hoogblokland?

Mogelijkerwijs bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Hoogblokland. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water heeft als voordeel een meer efficiënte verwarming en geen kalkaanslag in de badkamer. Maar is het echt noodzakelijk? Aangaande deze vraag moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Hoogblokland zit met een waterhardheid van 4.98. Dit staat voor vrij zacht water.
 • Het effect daarvan verschilt erg per persoon.
 • Het reduceren van de waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Onder andere een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, smaakvol water en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Uit de test: deze hardheid is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Hoogblokland

De waterhardheid van het drinkwater in Hoogblokland ligt op ong. 4.98 dH. Dit houdt in dat het water vrij zacht water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 4.98 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,18 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-hoogblokland-4241

Vergelijk prijzen in de regio

Populaire merken en modellen

 • Erie Slimline Eco8
 • Delta Tibera
 • Grunbeck Weichwassermeister GSX10-I
 • Euraqua Europe Pallas Duo mini
 • Mooiwater Compact

Technische details: hoe werkt een waterverzachter?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: de waterverzachter zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? Innovatieve waterontharders (van bijv. Whirlpool) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een cilinder met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Door dat proces wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van de waterontkalker in Hoogblokland reduceert je de dH waarde van 4.98 naar een fijne 2.5 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit procentuele aantal kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Op een bepaald moment zal de onthardingshars verzadigen. Eens per week moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Het regenereren is erg belangrijk. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. Het zoutverbruik is afhankelijk van de totale waterconsumptie, de Dh waarde van het water en het soort ontharder (klein of groot). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. De harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Na ongeveer een week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd door middel van regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Elektrische of mechanische waterontharders
We bieden twee producten: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. De voordelen zijn een laag tarief, het gebruikt geen energie en minder onderhoud nodig. Als grote nadelen noemen we: er vinden onnodige spoelingen plaats, een lagere efficiëntie en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Je koopt zo’n machine al vanaf €840.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Het gemak zit ‘m in: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een zeer efficiënte werking en je kunt veel instellen. Er zijn ook negatieve aspecten: de aanschafkosten, het kost stroom en hoge kosten qua onderhoud. Te bestellen vanaf c.a. €1075.

Enkele of dubbele harscilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs komt uit rond de €420,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het positieve effect van meerdere cilinders is dat je ook water kunt gebruiken als het regeneratieproces bezig is.
 • Bij 1 cilinder ontkalkers heb je – als de installatie aan het schoonspoelen is – niet de beschikking tot zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Uitstekend geschikt voor wat grotere huishoudens.
 • 2 cilinders is echt geen noodzaak, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Hoogblokland.

Overal en altijd zacht water in huis?

Neem contact op met vakmannen voor tips en hulp.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De kosten van een waterontharder zijn nogal verschillend. Dit begint vanaf €145 voor een magnetische ontharder oplopend tot wel €1550 voor een innovatief elektrisch apparaat. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het model, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en hoeveel liter het systeem aankan. Behalve deze kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Meerdere waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Afsluitend heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De investeringen in deze systemen starten vanaf €660, zonder installeren. Een geavanceerd systeem heeft een prijskaartje tussen de €1650 en €1825 inclusief installatiewerk. In het overzicht hieronder bieden we de actuele kosten van een waterontharder in Hoogblokland.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Probeer dan onze waterontharder-vergelijker en vraag vrijblijvend offertes aan bij betrouwbare installateurs. Via die service kan jij zonder gedoe en vandaag nog specialisten, verschillende installaties en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €85
Waterontharder (mechanisch)C.a. €820
Waterontharder (elektrisch)Vanaf €1120
Onthardingstabletten€40 voor 75 kg
OnderhoudBegint bij €110 (jaarbasis)
InstallatiekostenV.a €275
Rekenvoorbeeld van de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterontharder te hebben in Hoogblokland?
De hardheid van het water in Hoogblokland is gemiddeld 4.98 dH. De referentiewaarde in de provincie Zuid-Holland is circa 5.02 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem trekt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat zorgt voor zacht water. Dit water smaakt een stuk beter en zorgt voor onder andere heerlijk zachte kleding en geen strepen meer op glas en lak.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Doorgaans geldt: van iedere euro die je investeert ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Experts vinden dat je overwegend een waterontharder neemt als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Onder andere comfortabel douchen, lekkerdere koffie en thee, extra schoon servies en minder schoonmaakwerkzaamheden. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dit proces kan doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. De magnesium en calcium delen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder wordt het systeem gereinigd via een regeneratie behandeling. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De doeltreffendheid van zo’n magneet is zeer twijfelachtig.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Machines met eigen ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Regelmatig schoonmaken is noodzakelijk om de hardheid van het water laag te houden. Eventueel heb je de keuze hiervoor te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Hoogblokland.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Zoals o.a. lagere energierekening, een lekkere watersmaak, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, zachte huid en droog haar, geen kalkaanslag op bestek en servies, extra schoon servies, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie