Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Waal

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, strepen op je ruiten, verstopte leidingen of droog haar na het douchen? De reden daarvan is vaak erg hard water. Deze plaats kent een waterhardheid van 4.98 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het installeren van de beste waterontharder in Waal resulteert in water waar amper kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Middels onze specialisten verzamel je bruikbare informatie over diverse types waterverzachters: welke soorten zijn er, wat zijn de voordelen, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van ongeveer 4.98 dH in Waal.
 • Dit resulteert mogelijk in bijvoorbeeld wit uitslaande wanden en tegels en slecht functionerende HR-ketel.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • Positieve gevolgen zijn: structureel lagere energiekosten, kleding en ander textiel gaat langer mee en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Vraag een offerte aan een kies voor duurzaam gemak. Het kan veel opleveren, tot wel €350 per 12 maanden.

Snel naar: Waterontharder kooptipsWelke voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid WaalWerking eenvoudig uitgelegdWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieZuid-Holland
GemeenteMolenlanden
Postcode2968
Gem. Gasverbruik M31200 M3
Gem. Stroomverbruik kWh25700 kWh
Gem. Waterhardheid4.98 dH

De voordelen van zacht water

 • Zachte huid na bad of douche.
 • Besparing op de energierekening.
 • Het textiel gaat langer mee.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Nadelen van hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Droog haar na het douchen.
 • Wit uitslaande wanden en tegels.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Gratis offertes voor een waterontharder

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Waal

Heb je last van een onnodig hoge energierekening en kalkstrepen op glas en lak? Veel huishoudens kiezen voor de installatie van een innovatieve waterontharder. Deze installatie filtert kalk uit kraanwater. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, zacht en fris water en apparatuur die langer meegaat. In de gemeente Molenlanden zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Waal gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Kies de grootte van het huishouden en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een professionele installateur verstuurt je binnen enkele dagen een heldere offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder in huis kent verschillende voordelen. De belangrijkste voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Tevens relevant: Milieuvriendelijke ontharder.

PositiefUitleg
EcologischMinder zeepresten en plastic afval. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je simpelweg minder energie gebruikt.
Langere levensduur apparatenKostbare apparaten zoals Quookers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Kalkvrij water smaakt beterJouw koffie, thee of een glaasje water is veel smaakvoller.
Besparen op schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Minder last van eczeemZacht water zorgt voor een zachte huid. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Energiekosten besparingKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen heetwaterkranen. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Samenvatting van de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Waal?

Mogelijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Waal. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water zorgt voor een mooie besparing op de energierekening en geen kalkaanslag op bestek en servies. Hoeveel ga ik er van merken? Voor dit advies moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Waal ontvangt een waterhardheid van 4.98. Samengevat: vrij zacht water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is voor iedereen weer anders.
 • Het reduceren van de waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • Denk aan apparatuur die langer meegaat, betere smaak van water en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Noemenswaardig: water met deze hardheid is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Waal

De waterhardheid van het water in Waal ligt op ong. 4.98 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water vrij zacht water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 4.98 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,18 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-waal-2968

Vergelijk vakmannen in de buurt

Vaak gekozen modellen

 • Remon Waterontharders Kupa XL
 • Watergenius Blue Line Basic
 • Calex Calex 15L
 • Aquarex IMP Pro 26
 • Boshuis Combilux plus 100

Technische uitleg werking waterverzachter

Het uitgangspunt is duidelijk: een waterverzachter haalt kalk uit het water. Maar hoe werkt dat in de praktijk? Het gros van de waterontharders (van merken als North Star) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een filter met harskorrels zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Zo verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Waal voer je de dH waarde terug van 4.98 naar een acceptabele 3 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit percentage kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen met zout
Wanneer het apparaat filtert zal de hars zijn kracht verliezen. Om de 6/7 dagen gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Dit noemt men regenereren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De hoeveelheid zout hangt af van het waterverbruik, de Dh waarde van het water en de grootte van de installatie. Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Innovatieve harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Ongeveer eens per week zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden automatisch gereinigd aan de hand van regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Mechanische & elektrische waterontharders
We bieden twee soorten: Mechanische en elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Een vaak gekozen systeem vanwege een schappelijke tarief, het gebruikt geen energie en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. De minpunten zijn: meer zoutverbruik, een matige efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. Deze installaties worden al geplaatst voor €820.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regenereren gaat op vraag. Een populair model vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, het werkt efficiënter en je kunt veel instellen. Als grote nadelen noemen we: de aanschafkosten, het systeem gebruikt stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Je koopt zo’n machine al vanaf €1200.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Ga je een waterontharder kopen? We maken onderscheid tussen een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil bedraagt circa €430,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het handige van een ontharder met dubbele cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als het regeneratieproces bezig is.
 • In de situatie met ontkalkers met maar één cilinder heb je tijdens de regeneratiecyclusniet de beschikking tot zacht water.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Een stukje comfort voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Dubbele harscilinder werkt dus niet beter of schoner, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Waal.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Ontvang contactgegevens van professionals voor advies.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De totale kosten van een ontharder lopen zeer uiteen. Van €115 voor magnetische ontharders tot wel €2325 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De totaalprijs wordt bepaald door het merk, de kwaliteit van het het harsfilter en het vermogen. Naast deze eenmalige kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Verschillende waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je instemt met een onderhoudscontract. Afsluitend heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De kosten van ontharders starten bij €680 (montage niet inbegrepen). Een slim systeem gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1300 en €1700 inclusief installatiewerk. In de onderstaande tabel vind je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Waal.

Benieuwd naar de kosten om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Probeer dan onze waterontharder-vergelijker en vraag prijsoverzichten aan bij regionale installateurs. Op basis daarvan kun jij zonder gedoe en kosteloos installatiebedrijven, verschillende opstellingen en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €140
Mechanische waterontharderVanaf €670
Waterontharder (elektronisch)V.a €1110
Regeneratiezout€25 voor 50 kg
Onderhoud (indicatie)Rond de €110 p/jaar
PlaatsingRond de €175
Rekenvoorbeeld met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in Waal?
De hardheid van het water in Waal bedraagt 4.98 dH. De meting in de provincie Zuid-Holland bedraagt 5.02 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een ontkalkingssysteem neemt kalk uit het leidingwater wat leidt tot zacht water. De smaak wordt beter & zachter en heeft als extra pluspunten: kleding die langer mooi blijft en geen strepen meer op glas en lak.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Normaliter geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij zijn van mening dat je in de eerste plaats een waterontharder moet installeren voor de directe immateriële voordelen. Bijv. een fijne douchebeurt, zacht en fris water, zijdezachte kleding en minder schrobben en poetsen. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om water kalkvrij te maken transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dat is haalbaar doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. Deze calcium en magnesium delen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In de andere cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats d.m.v. regenereren. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De werkzaamheid van magnetische producten vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Machines met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Ook het schoonmaken van de machine wordt voorgeschreven om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Dit kun je eventueel uitbesteden door het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Waal.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Onder andere: lagere stookkosten, meer smaak aan koffie en thee, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, verminderde eczeem klachten, niet langer last van kalkaanslag, blinkende glazen, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie