Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Brandwijk

Heb je in huis last van kalkaanslag, strepen op je ruiten, dichtgeslibde leidingen of een irriterende huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan de hardheid van het water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 4.98 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het installeren van de beste waterontharder in Brandwijk heeft als doel water waar amper kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Via onze adviseurs vind je handige informatie over de waterverzachters: wat is het precies, hoe werkt het technisch allemaal, en welke investering is nodig?

 • Waterhardheid van gemiddeld 4.98 dH in Brandwijk.
 • Hierdoor ontstaan problemen als apparaten die slecht werken en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • De resultaten daarvan zijn lager stroom- en gasverbruik, kleding en ander textiel gaat langer mee en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Vergelijk meerdere offertes een kies voor duurzaam gemak. Realiseer een besparing van wel €270 per jaar.

Lees verder over: Tips bij een waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Heb ik het nodig?Waterhardheid BrandwijkHoe werkt zo’n systeem?Begroting totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieZuid-Holland
GemeenteMolenlanden
Postcode2974
Gem. Gasverbruik M31200 M3
Gem. Stroomverbruik kWh25700 kWh
Gem. Waterhardheid4.98 dH

De voordelen van zacht water

 • Verminderde eczeem klachten.
 • Lager stroom- en gasverbruik.
 • Geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Een erg droge huid.
 • Kalkaanslag op je sanitair en apparatuur.
 • Eindeloos schoonmaken.

Gratis offertes voor een waterontharder

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Brandwijk

Ben jij ook klaar met geïrriteerde huid en kalk op de lak van de auto? Een aanzienlijk aantal huishoudens installeren een slimme waterontharder. Een dergelijk product filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en een efficiëntere verwarming. In de omgeving van de gemeente Molenlanden kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Brandwijk wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Kies de grootte van het huishouden en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een regionale installateur stuurt jou zo snel mogelijk een scherpe offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De positieve effecten hebben we samengevat in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Professionele verzachter.

PositiefBeschrijving
DuurzaamMinder zeepresten en plastic afval. Je stoot minder CO2 uit omdat apparaten zuiniger werken.
Apparaten gaan 30% langer meeKostbare apparaten zoals wasdrogers zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Ook neemt het stroomverbruik af.
Lekkerder waterJouw koffie, thee of een glas water uit de kraan is veel smaakvoller.
Vermindert schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Prettig voor je huidEen lekker zachte huid na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen Quookers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat kost geld.
Tabel met de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Brandwijk?

Mogelijk zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Brandwijk. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water biedt een lager stroom- en gasverbruik en geen glascorrosie en/of witte aanslag. Maar heb ik het wel echt nodig? Om deze vraag te beantwoorden moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Brandwijk heeft een waterhardheid van 4.98. Definitie: vrij zacht water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt ervaart iedereen weer anders.
 • Het verkleinen van de waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • Bijvoorbeeld lager energieverbruik, zachter wasgoed en minder poetsen en boenen.
 • Belangrijk: water met deze hardheid is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Brandwijk

De waterhardheid van het leidingwater in Brandwijk ligt op ong. 4.98 dH. Men zegt dan ook wel dat het water vrij zacht water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 4.98 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,18 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-brandwijk-2974

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Vaak gekozen modellen

 • Remon Waterontharders Tisa
 • Kinetico Essential 8
 • Lubron Proline Classic
 • Waterluxe Duo 7
 • Delta Ontario duplex

Technische details: hoe werkt een waterverzachter?

De basis is eenvoudig: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? Het gros van de waterontharders (van merken als Pallas) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Op basis daarvan verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van een waterontkalker in Brandwijk verklein je de dH waarde van 4.98 naar een Dh van ongeveer 2. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Het kalk dat achterblijft leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen (regeneratie)
Door de werking van de machine zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Gemiddeld eens per 7 dagen moet de hars worden schoongespoeld met zout. Dit noemt men regenereren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. De hoeveelheid zout verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. het aantal m3 water dat je verbruikt, de gekozen resthardheid en de capaciteit (type huishouden). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. De harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Eens in de zoveel tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De interne harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd met regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Elektrische en mechanische waterontharders
We onderscheiden twee producten: Elektrische en mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een concurrerende prijs, duurzaam qua energieverbruik en lagere onderhoudskosten. Natuurlijk zijn er nadelen: het systeem spoelt soms onnodig, een matige efficiëntie en geen inzicht in statistieken. Deze installaties worden al geplaatst voor €930.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Het gemak zit ‘m in: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een slimme werking en je kunt veel instellen. Nadelen: de hogere aanschafprijs, je hebt iets hogere stroomkosten en meer kans op storingen. Je koopt zo’n machine al vanaf €1300.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan zijn er 2 opties: enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil komt uit rond de €380,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het gemak van een meerdere cilinders is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Als je kiest voor ontkalkers met maar één cilinder heb je (wanneer het systeem aan het spoelen is) even geen zacht water.
 • Machines met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Uitstekend geschikt voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Twee cilinders werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Brandwijk.

Ook klaar met kalkaanslag?

Wij koppelen je aan erkende adviseurs voor advies.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De uiteindelijke kosten van een waterontkalker liggen nogal uiteen. De prijzen starten vanaf €165 voor magnetische ontharders tot ruim €2025 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door de fabrikant, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Buiten deze aanschafkosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Enkele waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je instemt met een onderhoudscontract. Afsluitend heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De investeringen in waterverzachters zijn zo’n €700, exclusief installatiekosten. Een uitgebalanceerde installatie heeft een prijskaartje tussen de €1275 en €1900 inclusief inregelen. In het volgende schema tref je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Brandwijk.

Nieuwsgierig wat het kost om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Klik dan door naar onze online offerteservice en achterhaal de tarieven bij toonaangevende installateurs. Op basis daarvan kun jij zonder problemen en gratis monteurs, soorten waterverzachters en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €95
Mechanische waterontharderRond de €740
Waterontharder (elektronisch)Circa €1120
Onthardingstabletten€27,50 per 50 kg
OnderhoudBegint bij €95 p/jaar
InstallatiekostenBegint bij €250
Rekenvoorbeeld met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterontharder zinvol in Brandwijk?
De hardheid van het water in Brandwijk is plus minus 4.98 dH. De meting in de provincie Zuid-Holland is circa 5.02 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem ontneemt calcium en magnesium uit het water wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Dit zachte water is beter van smaak en biedt verschillende voordelen zoals kalkvrije leidingen en je bespaart op schoonmaakmiddelen.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke euro die je uitgeeft verdien je zo’n €0,75 weer terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je met name een waterontharder moet kopen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Denk hierbij aan een minder droge huid, lekkerdere koffie en thee, een zijdezachte was en minder schrobben en poetsen. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dit is mogelijk doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. Deze calcium en magnesium bouwstenen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder worden de harskorrels weer opgeladen middels de regeneratie functie. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De effectiviteit van dergelijke systemen is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Machines met eigen ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een gereinigd apparaat wordt voorgeschreven om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Dit kun je eventueel uitbesteden door het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Brandwijk.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. De belangrijksten zijn: gunstig energieverbruik, lekkerdere koffie en thee, minder zeep en wasmiddel nodig, minder last van eczeem, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, mooie schone glazen, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie