Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Wijngaarden

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, glascorrosie, slecht werkende huishoudelijke apparaten of een erg droge huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in de waterkwaliteit (hard water). Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 4.98 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het kopen van de beste waterontharder in Wijngaarden zorgt voor water waar nauwelijks nog kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Middels onze specialisten verzamel je handige informatie over verschillende soorten waterverzachters: wat is het precies, waarom moet ook jij het overwegen, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van ongeveer 4.98 dH in Wijngaarden.
 • Hierdoor ontstaan irritaties zoals slecht functionerende apparaten en een inefficiënte CV-ketel.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • Dit resulteert in lagere energierekening, zijdezachte kleding en huid en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Laat een systeem plaatsen een kies voor duurzaam gemak. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €310 op jaarbasis.

Direct naar: Waar op letten bij waterontharder kopenWelke voordelen?Is het echt nodig?Waterhardheid WijngaardenTechnische uitleg werkingBegroting totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieZuid-Holland
GemeenteMolenlanden
Postcode3366
Gem. Gasverbruik M31200 M3
Gem. Stroomverbruik kWh25700 kWh
Gem. Waterhardheid4.98 dH

Pluspunten van zacht water

 • Zijdezachte kleding en huid.
 • Verlaging van de maandlasten voor energie.
 • Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Geïrriteerde huid.
 • Witte aanslag op het glaswerk.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Wijngaarden

Wil je definitief afrekenen met een droge, geïrriteerde huid of glascorrosie? Flink wat huizenbezitters plaatsen een goede waterontharder. Zo’n installatie onttrekt kalk uit het water. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, fris kraanwater en lagere stookkosten. In de omgeving van de gemeente Molenlanden opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Voordelig een waterontharder laten installeren in Wijngaarden was nog nooit zo eenvoudig.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een plaatselijke installateur zal jou benaderen met een aantrekkelijke offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder kopen heeft verschillende voordelen. De meest bekende voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Bezoek ook de pagina over: Professionele verzachter.

VoordeelUitleg
EcologischEr is minder zeep noodzakelijk. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Apparaten gaan langer meeDagelijkse apparaten zoals wasmachines werken efficiënter door minder kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Betere smaak kalkvrij waterThee, koffie, limonade of gewoon een glas water is veel smaakvoller.
Vermindert schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Goed voor huidziektenEen minder droge huid na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Gunstigere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen Quookers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat leidt tot meer energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Wijngaarden?

Vermoedelijk zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Wijngaarden. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water heeft als voordeel water met een lekkere smaak en textiel dat langer mee gaat. Kan ik dan niet zonder? Voor dit advies bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Wijngaarden heeft een waterhardheid van 4.98. Dat betekent vrij zacht water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is nogal subjectief.
 • Het verkleinen van de waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Onder andere aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Belangrijk: water met deze hardheid (dH) is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Wijngaarden

De waterhardheid van het water in Wijngaarden bedraagt ongeveer 4.98 dH. We kunnen stellen dat het water vrij zacht water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 4.98 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,18 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-wijngaarden-3366

Populaire merken en modellen

 • Watertotaal Euro Combi Cappers 20
 • Puricom Stratos HE15
 • Euro Combi Simplex 5 liter
 • BWT AQA Perla 10
 • Remon Waterontharders Tisa

Hoe werkt een waterverzachter?

Het is al een aantal keer genoemd: de waterverzachter onttrekt kalk en magnesium uit het water. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Autotrol) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Door wat daar gebeurd wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Wijngaarden reduceert je de dH waarde van 4.98 naar een zachte 2.5 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Het kalk dat overblijft zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen met zout
Wanneer het apparaat filtert zal de onthardingshars verzadigen. Wekelijks moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Het regenereren is erg belangrijk. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De benodigde hoeveelheid zout wordt berekend a.d.h.v. het aantal m3 water dat je verbruikt, instellingen zoals resthardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. De slimme harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Op een bepaald moment zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd middels regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Mechanische of elektrische waterontharders
Er zijn eigenlijk 2 installaties: Elektrische & mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een aantrekkelijke prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Natuurlijk zijn er nadelen: onnodige verspilling van water en zout, een lagere efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Beschikbaar vanaf €910.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een zeer efficiënte werking en brede mogelijkheden. De minpunten zijn: een hogere prijs, bij een stroomstoring werkt het niet en het onderhoud is duurder. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1125.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan kan je kiezen tussen een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het prijsverschil ligt rond de €400,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het voordeel van een extra cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Als je kiest voor ontkalkers met 1 cilinder heb je tijdens de regeneratiecyclusgeen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Uitstekend geschikt voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Een dubbele cilinder is niet schoner of beter, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Wijngaarden.

Ook klaar met kalkaanslag?

Vraag contactgegevens aan voor vakmannen voor montagewerk.

Hoeveel kost zo’n machine?

De uiteindelijke kosten van een ontharder zijn nogal verschillend. Ze zijn er al vanaf €115 voor magnetische ontharders tot meer dan €2325 voor een 2-cilinder systeem. De totaalprijs wordt bepaald door of je een A- of B-merk kiest, 1 of 2 cilinders en de doorstroomsnelheid. Behalve deze eenmalige kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Enkele waterontharder installateurs geven korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Verder heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De kosten van dergelijke installaties lopen op vanaf €660 (montage niet inbegrepen). Een geavanceerd systeem ligt qua kosten tussen €1525 en €1975 inclusief inregelen. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst achterhaal je de geschatte kosten van een waterontharder in Wijngaarden.

Weten wat het kost om een waterontkalker te laten installeren? Kies dan nu voor onze vergelijker en bekijk actuele prijzen bij erkende installateurs. Zo kan je zonder problemen en vandaag nog monteurs, verschillende installaties en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €80
Mechanische waterontharderVanaf €710
Elektrische waterontharderC.a. €1020
Onthardingstabletten€30 voor 50 kilo
OnderhoudstarievenVanaf €140 per jaar
MontageC.a. €270
Rekenvoorbeeld van de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterontharder in Wijngaarden?
De hardheid van het kraanwater in Wijngaarden schatten we op 4.98 dH. Het gemiddelde in de provincie Zuid-Holland is grofweg 5.02 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een ontkalkingssysteem ontneemt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en zorgt voor onder andere een zachte huid en textiel slijt minder snel.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke euro die in de installatie wordt gestoken krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij merken op dat je voornamelijk een waterontharder moet aanschaffen voor het comfort. Bijvoorbeeld een minder droge huid, betere smaak van water, zachter wasgoed en veel minder poetsen in huis. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dit regelt men doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. De magnesium en calcium bestanddelen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de extra cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen door gebruik te maken van natrium. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. Het effect van deze magneten is zeer twijfelachtig.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Ontharders met een vat voor ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Ook het schoonmaken van het apparaat is nodig om de kwaliteit van het water te waarborgen. Je kunt er ook voor kiezen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Wijngaarden.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. De voordelen lopen flink uiteen. Zoals o.a. een besparing op de energierekening, lekker water uit de kraan, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, een aangenaam zachte huid na het douchen, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, kleding blijft langer mooi, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie