Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Goudriaan

Heb je last van kalkaanslag, kalkstrepen op glas en lak, slecht functionerende apparaten of droog haar na het douchen? Dit heeft vaak te maken met erg hard water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 4.98 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het installeren van de beste waterontharder in Goudriaan heeft als effect kalkvrij water in de woning. Dit is goed voor jouw gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Op waterontharderrevolutie.nl verzamel je praktische info over verschillende soorten waterverzachters: welke soorten zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van gemiddeld 4.98 dH in Goudriaan.
 • Mogelijk heb jij last van bijvoorbeeld slecht werkende huishoudelijke apparaten en een inefficiënte CV-ketel.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • De voordelen: een besparing op de energierekening, fris kraanwater en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Vraag een offerte aan en ondervind zelf de voordelen. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €260 op jaarbasis.

Lees verder over: De juiste waterontharder kopenVoordelenHeb ik het nodig?Waterhardheid GoudriaanHoe werkt zo’n systeem?KostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieZuid-Holland
GemeenteMolenlanden
Postcode2977
Gem. Gasverbruik M31200 M3
Gem. Stroomverbruik kWh25700 kWh
Gem. Waterhardheid4.98 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Minder huidproblemen en huidirritaties.
 • Besparen op gas- en stroomverbruik.
 • Minder poetsen en boenen.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Kalkaanslag op douchekop.
 • Water met een vreemde smaak.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Goudriaan

Heb je last van een inefficiënte hr-ketel of extra zeep en shampoo nodig? Meer en meer Hollanders en Belgen lossen dit op met een betrouwbare waterontharder. Een dergelijk systeem haalt de hardheidsmineralen uit het water. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, kleding die langer mooi blijft en lagere stookkosten. In en rondom gemeente Molenlanden werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Goudriaan hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. De installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een concurrerende offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De meest bekende voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Milieuvriendelijke verzachter.

VoordeelUitleg
MilieuvriendelijkHet verbruik van zeepproducten neemt af. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Verlenging levensduur apparatenHuishoudelijke apparaten zoals CV-ketels hebben minder last van kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterThee, koffie, bouillon of gewoon een glas water smaakt stukken beter.
Vermindert schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Prettig voor je huidJe huid is aanmerkelijk zachter. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen CV-ketels. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat verhoogt het energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Goudriaan?

Misschien zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Goudriaan. En dat is helemaal niet vreemd. Zacht water zorgt voor apparatuur die langer meegaat en je kleding blijft langer mooi. Hoeveel ga ik er van merken? Hiervoor bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Goudriaan heeft een geschatte waterhardheid van 4.98. Samengevat: vrij zacht water.
 • Het effect daarvan is per persoon weer anders.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • Bijv. kalkvrije leidingen, lekkerdere koffie en thee en het textiel gaat langer mee.
 • Noemenswaardig: water uit deze categorie hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Goudriaan

De waterhardheid van het leidingwater in Goudriaan bedraagt circa 4.98 Duitse graden. Dit houdt in dat het water vrij zacht water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 4.98 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,18 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-goudriaan-2977

Populaire merken en modellen

 • SuperSoft SuperSoft
 • Halutec Domus DPS 500
 • Ecowater ESM 11
 • Lubron Easysoft 1700 SXT2
 • Remon Waterontharders Kama

Hoe werkt een waterverzachter eigenlijk?

Het is al een aantal keer genoemd: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? Het gros van de waterontharders (van merken als Aquacell) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een cilinder met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Door dat proces wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Goudriaan minimaliseer je de dH waarde van 4.98 naar een Dh onder de 2. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Het kalk dat achterblijft zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de onthardingshars verzadigen. Gemiddeld eens per 7 dagen gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De benodigde hoeveelheid zout loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan het waterverbruik, de waterhardheid en het soort ontharder (klein of groot). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. De harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Eens in de 7 dagen zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De aanwezige harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Mechanische & elektrische waterontharders
Er bestaan twee types: Mechanische of elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een aantrekkelijk tarief, geen stroomkosten en er is minder onderhoud nodig. Als grote nadelen noemen we: meer zoutverbruik, minder efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. Te bestellen vanaf c.a. €930.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Het regenereren start op slimme momenten. Een populair model vanwege: minder regeneratiezout noodzakelijk, het werkt efficiënter en inzicht in verschillende gegevens. Nadelen: de hogere aanschafprijs, het kost stroom en meer kans op defecten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1000.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan dien je te kiezen uit een dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs bedraagt circa €350,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het pluspunt van een extra cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken als het regeneratieproces bezig is.
 • Wanneer je gaat voor ontkalkers met 1 cilinder heb jij – als de installatie aan het schoonspoelen is – geen zacht water uit de kraan.
 • Ontharders met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Ideaal als het watergebruik hoog is.
 • 2 cilinders heeft dus dezelfde werking, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Goudriaan.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Ontvang contactgegevens van product-experts voor installatiewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De investering van een ontharder zijn erg wisselend. Je hebt ze vanaf €90 voor magnetische ontharders tot ruim €2000 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De totaalprijs wordt bepaald door het model, het type ontharder en hoeveel liter het systeem aankan. Naast deze eenmalige kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Een aantal waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je direct een onderhoudscontract neemt. Verder heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De tarieven van deze systemen starten bij €670, zonder installeren. Een geavanceerd systeem zit ergens tussen de €1400 en €2075 incl. installatie. In de onderstaande tabel achterhaal je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Goudriaan.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Probeer dan onze vergelijker en vraag vrijblijvend offertes aan bij de beste installateurs. Zo kan je zonder problemen en gratis vakmannen, soorten installaties en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €155
Mechanische waterontharderV.a €870
Elektronische waterontharderV.a €900
Regeneratiezout€50 voor 100 kilo
OnderhoudscontractBegint bij €130 per 12 maanden
MontagekostenBegint bij €180
Overzicht met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Goudriaan?
De hardheid van het leidingwater in Goudriaan ligt rond de 4.98 dH. De referentiewaarde in de provincie Zuid-Holland is circa 5.02 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een ontkalkingssysteem ontneemt magnesium en calcium uit het leidingwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Dit zachte water is beter van smaak en biedt voordelen als een besparing op de energierekening en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
We hanteren een simpele berekening: van elke €1 die je in dit product steekt zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij zijn dan ook van mening dat je met name een waterontharder in huis laat plaatsen voor de directe immateriële voordelen. Denk hierbij aan geen droge huid na het douchen, smaakvol water, kleding die langer mooi blijft en minder poets- en boenwerk. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe werkt de waterontkalker?
Voor kalkvrij water zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. De magnesium en calcium bestanddelen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de andere cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt door gebruik te maken van een speciaal regeneratie moment. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De doeltreffendheid van deze theorie is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Modellen met ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een gereinigde installatie is cruciaal om de hardheid van het water laag te houden. Sommige mensen kiezen ervoor om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Goudriaan.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Neem nou aspecten als: verlaging van de maandlasten voor energie, meer smaak aan koffie en thee, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, een zachte huid, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, een glanzende vaat, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie