Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Groot-Ammers

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, dichtslibbende waterleidingen of een irriterende huid? Waarschijnlijk komt dat door de waterkwaliteit (hard water). In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 4.98 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het toepassen van de beste waterontharder in Groot-Ammers heeft als effect schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dat is gezond voor jou, en je bent milieuvriendelijk bezig. Hier vind je praktische informatie aangaande waterverzachters: wat voor installaties zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat ben ik kwijt?

 • Waterhardheid van 4.98 dH in Groot-Ammers.
 • Dit is de oorsprong van voorvallen als kalkstrepen op ramen en hoger gasverbruik.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • De resultaten daarvan zijn lagere energierekening, lekkerdere koffie en thee en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Vergelijk meerdere offertes en geniet van de extra gemakken. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €325 per 12 maanden.

Klik door naar: In 5 stappen een waterontharder kopenWelke voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid Groot-AmmersHoe gaat het in z’n werk?KostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieZuid-Holland
GemeenteMolenlanden
Postcode2964
Gem. Gasverbruik M31200 M3
Gem. Stroomverbruik kWh25700 kWh
Gem. Waterhardheid4.98 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Langere levensduur van huishoudelijke toestellen.
 • Structureel lagere energiekosten.
 • Geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Het risico van hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Te veel schoonmaken.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Groot-Ammers

Zit jij thuis ook met geïrriteerde huid en aanslag op servies? Steeds meer woningeigenaren kiezen een slimme waterontharder. Deze installatie haalt kalk uit het leidingwater. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, veel minder zeep en wasmiddel nodig, een zachte huid en een verlaging van de energielasten. In en rondom gemeente Molenlanden werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een laten installeren van een waterontharder in Groot-Ammers gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een professionele installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een gespecificeerde offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest genoemde voordelen hebben we verzameld in een lijst. Lees ook verder over: Duurzame waterontharder.

PluspuntUitleg
EcologischMinder zeepproducten nodig. Verlaging van CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Apparaten gaan 30% langer meeKostbare apparaten zoals CV-ketels hebben geen last meer van kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Betere smaak kalkvrij waterThee, koffie, limonade of eigen spa-blauwsmaakt stukken beter.
Reduceer schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Goed voor huidziektenJe huid is aanmerkelijk zachter. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Lagere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals koffiezetapparaten. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat kost geld.
Samenvatting van de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Groot-Ammers?

Mogelijk overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Groot-Ammers. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water heeft als voordeel maandelijks lagere energiekosten en minder noodzaak voor poetsen en boenen. Hoeveel ga ik er van merken? Om deze vraag te beantwoorden bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Groot-Ammers kent een waterhardheid van 4.98. Dit houdt in vrij zacht water.
 • De consequenties hiervan verschilt erg per persoon.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Bijv. lagere energierekening, lekkere watersmaak en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Niet vergeten: water met deze hardheid (dH) is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Groot-Ammers

De waterhardheid van het water in Groot-Ammers ligt op ong. 4.98 Duitse graden. Dit betekent dat het water vrij zacht water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 4.98 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,18 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-groot-ammers-2964

Populaire merken en modellen

 • Remon Waterontharders Angara
 • Lubron Easysoft 450 Classic
 • Boshuis iQualQ Duo 200
 • Bayard Ecosoft 15
 • Boshuis Combilux plus 150

Technische uitleg: hoe werkt een waterverzachter?

Het zal je inmiddels bekend zijn: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Alleen, hoe kan dat? Het gros van de waterontharders (van merken als Bayard) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Op deze wijze wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van een waterontkalker in Groot-Ammers reduceer je de dH waarde van 4.98 naar een fijne 2 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Het kalk dat achterblijft zal niet leiden tot problemen.

Regenereren met zout
Na een periode zal de werkingskracht van de hars verminderen. Elke 5/6 dagen moet de filter worden schoongespoeld met natrium. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Het zoutverbruik wordt berekend a.d.h.v. grootte van het huishouden, de Dh waarde van het water en de capaciteit (type huishouden). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Innovatieve harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Na verloop van tijd raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. Alle harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig door middel van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Mechanische of elektrische waterontharders
We behandelen 2 soorten: Elektrische & mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een interessante prijs, gebruikt geen stroom en er is minder onderhoud nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: onnodige verspilling van water en zout, relatief inefficiënt en geen inzicht in statistieken. Beschikbaar vanaf €775.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren gaat op vraag. De belangrijkste voordelen zijn: minder regeneratiezout noodzakelijk, de innovatieve werking en je kunt veel instellen. De minpunten zijn: de aanschafkosten, het gebruikt stroom en hoge kosten qua onderhoud. De prijs van zo’n systeem begint bij €1250.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan zijn er 2 opties: dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs komt uit rond de €375,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het positieve effect van een installatie met 2 cilinders is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt tijdens de spoelingen.
 • Wanneer we spreken over ontkalkers met maar één cilinder heb jij – als de installatie aan het schoonspoelen is – eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Perfect voor wat grotere huishoudens.
 • 2 cilinders werkt dus niet beter of schoner, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Groot-Ammers.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Kom in contact met professionals voor installatiewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De investering van een ontharder liggen nogal uiteen. Dit begint vanaf €65 voor een magnetische ontharder tot een slordige €2200 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De totaalprijs wordt bepaald door het merk en model, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Behalve deze initiële kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Een aantal waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je instemt met een onderhoudscontract. Verder heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De prijzen van waterontharders starten vanaf €680 (zonder installatiewerk). Een goed systeem ligt qua kosten tussen €1600 en €2175 incl. installatie. In de bijgaande tabel vind je de geraamde kosten van een waterontharder in Groot-Ammers.

Overweeg je om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Probeer dan onze waterontharder-vergelijker en achterhaal de tarieven bij professionele installateurs. Op deze manier kun je eenvoudig en gratis installatiebedrijven, type systemen en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €100
Waterontharder (mechanisch)Circa €820
Waterontharder (elektrisch)Circa €1080
Zouttabletten€15 voor 25 kg
OnderhoudstarievenBegint bij €135 per beurt
PlaatsingCirca €225
Rekenvoorbeeld van de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder handig in Groot-Ammers?
De hardheid in Groot-Ammers bedraagt 4.98 dH. Het gemiddelde in de provincie Zuid-Holland bedraagt 5.02 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een slim ontkalkingssysteem filtert kalk moleculen uit het leidingwater wat zorgt voor zacht water. Dit water smaakt een stuk beter en heeft als bijkomende voordelen betekent het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Natuurlijk is het zo dat je hoofdzakelijk een waterontharder in huis laat plaatsen voor de directe immateriële voordelen. Bijvoorbeeld een fijne douchebeurt, lekkerdere koffie en thee, blinkende glazen en minder poets- en boenwerk. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe werkt de waterontkalker?
Voor kalkvrij water vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dit regelt men doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. De magnesium en calcium bestanddelen hechten zich aan deze korrels. In een andere cilinder wordt het systeem gereinigd d.m.v. een speciaal regeneratie moment. Het onthardingszout is online te bestellen. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt die alleen gebruik maken van een andere methode. De uitwerking van dit soort modellen is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Machines met een vat voor ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is belangrijk zodat het systeem efficiënt blijft werken. Vaak wordt aanbevolen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Groot-Ammers.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Onder andere: gunstig energieverbruik, een lekkere watersmaak, minder schoonmaakmiddelen benodigd, de huid voelt zachter aan, minder last van kalkaanslag, een super zachte was, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie