Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Noordeloos

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, een witte aanslag op het glaswerk, bittere thee of geïrriteerde huid? Vaak ontstaan deze problemen door een hoge waterhardheid. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 4.98 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het gebruik van de beste waterontharder in Noordeloos leidt tot kalkvrij water in de woning. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, het milieu en je portemonnee. Hier verzamel je belangrijke info met betrekking tot waterverzachters: wat is het, hoe werkt het technisch allemaal, en welke investering is nodig?

 • Waterhardheid van 4.98 dH in Noordeloos.
 • Hierdoor ontstaan irritaties zoals slecht functionerende apparaten en hoger gasverbruik.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • De resultaten daarvan zijn een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, smaakvol water en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Vraag een offerte aan en probeer het direct uit. Het kan veel opleveren, tot wel €220 per jaar.

Snel naar: In 5 stappen een waterontharder kopenPluspuntenIs het zinvol?Waterhardheid NoordeloosWerking eenvoudig uitgelegdGeschatte kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieZuid-Holland
GemeenteMolenlanden
Postcode4225
Gem. Gasverbruik M31200 M3
Gem. Stroomverbruik kWh25700 kWh
Gem. Waterhardheid4.98 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Lekkere watersmaak.
 • Bespaar meer dan 20% energie.
 • Geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Huidirritaties.
 • Kalkaanslag op douchekop.
 • Eindeloos schoonmaken.

Gratis offertes voor een waterontharder

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Noordeloos

Heb je last van apparaten die slecht werken en/of onnodig poets- en boenwerk? Flink wat Nederlanders bestellen een goede waterontharder. Een dergelijk systeem haalt kalk en magnesium uit het water. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op bestek en servies, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, zachtere was en een lager energieverbruik. In de gemeente Molenlanden zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Noordeloos hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een erkende installateur verstuurt je binnen enkele dagen een concurrerende offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder in huis kent verschillende voordelen. De positieve effecten hebben we verzameld in een lijst. Klik direct door naar: Beste ontkalker.

PluspuntUitleg
EcologischEr is minder zeep noodzakelijk. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Langere levensduur apparatenDure apparatuur zoals waterkokers werken efficiënter door minder kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Kalkvrij water smaakt beterThee, koffie, limonade of eigen spa-blauwsmaakt stukken beter.
SchoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Goed voor huidziektenEen minder droge huid na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Verminderde energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld Quookers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Noordeloos?

Wellicht zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Noordeloos. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water zorgt voor apparaten die minder snel vervangen hoeven worden en geen kalkaanslag in de badkamer. Maar heb ik het wel echt nodig? Voor dit advies bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Noordeloos heeft een geschatte waterhardheid van 4.98. Dit houdt in vrij zacht water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is per persoon weer anders.
 • Het reduceren van de waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • Bijvoorbeeld apparatuur gaat langer mee, een zachte huid en minder poetsen en boenen.
 • Noemenswaardig: water met deze hardheid (dH) is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Noordeloos

De waterhardheid van het drinkwater in Noordeloos is ongeveer 4.98 Duitse graden. Dit houdt in dat het water vrij zacht water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 4.98 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,18 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-noordeloos-4225

Vergelijk prijzen in de regio

Vaak gekozen modellen

 • Erie IQsoft Eco9
 • Judo Judomat Kompakt 30 M-KB
 • BWT Rondomat 100M
 • Ecowater ESM25 CE+
 • Mooiwater Grande

Hoe werkt een waterverzachter eigenlijk?

Het zal je inmiddels bekend zijn: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Alleen, hoe kan dat? Innovatieve waterontharders (van bijv. Culligan) werken op basis van ionenuitwisseling. Een speciale cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Zodoende wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van een waterontkalker in Noordeloos reduceert je de dH waarde van 4.98 naar een gezonde 2.5 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit procentuele aantal kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Regenereren met zout
Op een gegeven moment zal de onthardingshars verzadigen. Eens per week wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De benodigde hoeveelheid zout wordt bepaald door hoeveel water je gebruikt, de gekozen resthardheid en de capaciteit (type huishouden). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Herbruikbare harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Eens in de 7 dagen raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. Deze harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Mechanische of elektrische waterontharders
We bieden twee producten: Mechanische & elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. De belangrijkste voordelen zijn een aantrekkelijk tarief, 0 energieverbruik en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. De nadelen zijn: het aanzienlijke zoutverbruik, een matige efficiëntie en minder instellingen mogelijk. De prijs van zo’n systeem begint bij €950.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Een populair model vanwege: besparing op regeneratiezout, de smart-functies en inzicht in verschillende gegevens. De minpunten zijn: de installatiekosten, het gebruikt een beetje stroom en soms dure onderhoudscontracten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1050.

Enkele of dubbele harscilinder?
Ga je een waterontharder kopen? Dan kan je kiezen tussen een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het prijsverschil is circa €375,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het pluspunt van twee cilinders is dat je wel zacht water kunt gebruiken tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Wanneer we spreken over ontkalkers met maar één cilinder heb jij op het moment dat het systeem regenereert geen zacht water uit de kraan.
 • Installaties met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Een uitkomst voor huishoudens met kinderen.
 • Dubbele harscilinder is niet strikt noodzakelijk, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Noordeloos.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Neem contact op met experts voor tips en hulp.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De investering van een waterontharder zijn erg wisselend. Je hebt ze vanaf €160 voor een magnetische ontharder tot meer dan €1950 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De prijs hangt af van het merk en model, 1 of 2 cilinders en de capaciteit van het systeem. Behalve deze eenmalige kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Steeds meer waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je ook een onderhoudscontract afsluit. Afsluitend heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De kosten van waterverzachters beginnen bij €750, excl. installatie. Een goed systeem ligt qua kosten tussen €1300 en €2250 incl. installatie. In de onderstaande tabel check je de geraamde kosten van een waterontharder in Noordeloos.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker te plaatsen? Open onze vergelijker en achterhaal de kosten bij de beste installateurs. Via die service kan jij moeiteloos supersnel monteurs, soorten ontharders en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €60
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €770
Elektronische waterontharderCirca €1000
Zout€15 voor 25 kg
OnderhoudBegint bij €160 p/jaar
PlaatsingskostenCirca €200
Tabel met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Noordeloos?
De hardheid van het kraanwater in Noordeloos is circa 4.98 dH. De referentiewaarde in de provincie Zuid-Holland ligt rond de 5.02 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem filtert magnesium en calcium uit het leidingwater wat resulteert in aangenaam zacht water. De smaak wordt beter & zachter en zorgt voor onder andere lager energieverbruik en minder poetsen en boenen.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
De berekening is niet moeilijk: van elke euro die je uitgeeft bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Installateurs zeggen dan ook dat je in de eerste plaats een waterontharder moet laten plaatsen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Bijv. verminderde eczeem klachten, lekkerdere koffie en thee, zijdezachte kleding en minder poets- en boenwerk. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dit is mogelijk doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. De magnesium en calcium stoffen hechten zich aan deze korrels. In een additionele cilinder wordt de hars weer opgeladen d.m.v. zouttabletten. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar die alleen gebruik maken van een andere methode. Het effect van dergelijke systemen is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Ontharders met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regenereren dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Ook het schoonmaken van de installatie is essentieel zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Je kunt er ook voor kiezen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Noordeloos.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Neem nou aspecten als: verlaging van de maandlasten voor energie, zacht en smaakvol water, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, een zachte huid, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, een zijdezachte was, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie