Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Zwijndrecht

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, dichtslibbende waterleidingen of een droge huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan een hoge waterhardheid. Deze plaats kent een waterhardheid van 4.98 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. De beste waterontharder in Zwijndrecht maakt mogelijk dat je kan genieten van kalkvrij water in huis. Dat is gezond voor jou, en het is een duurzame investering. Op waterontharderrevolutie.nl vind je waardevolle info over diverse types waterverzachters: welke type ontharders zijn er, wat zijn de voordelen, en wat zijn de kosten?

 • Gemeten waterhardheid van 4.98 dH in Zwijndrecht.
 • Dit resulteert mogelijk in irritaties zoals strepen op de ramen en apparaten die niet efficiënt werken.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • Positieve gevolgen zijn: efficiëntere warmteoverdracht, zacht en fris water en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Laat een systeem plaatsen een kies voor duurzaam gemak. Realiseer een besparing van wel €330 per jaar.

Thema’s: Tips bij een waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Wat levert het echt op?Waterhardheid ZwijndrechtHoe werkt zo’n systeem?Begroting totale kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieZuid-Holland
GemeenteZwijndrecht
Postcode3331
Gem. Gasverbruik M31200 M3
Gem. Stroomverbruik kWh27600 kWh
Gem. Waterhardheid4.98 dH

Pluspunten van zacht water

 • Apparatuur die langer meegaat.
 • Lagere stookkosten.
 • Ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Zet het milieu op 1!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Irritaties aan de huid.
 • Strepen op je ruiten.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Zwijndrecht

Heb je last van huidirritaties of onnodig poets- en boenwerk? Steeds meer Hollanders en Belgen installeren een betrouwbare waterontharder. Zo’n systeem haalt kalk en magnesium uit het water. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op kranen en douchekoppen, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, water met een lekkere smaak en een lager stroom- en gasverbruik. In de omgeving van de gemeente Zwijndrecht zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Zwijndrecht hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een professionele installateur stuurt jou zo snel mogelijk een concurrerende offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het gebruik van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De meest prominente voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Klik direct door naar: Voordeligste waterverzachter.

PluspuntUitleg
DuurzaamheidEr is minder zeep noodzakelijk. Verlaging van CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Apparaten gaan minder snel stukApparaten met verwarmingselementen zoals wasmachines zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Ook neemt het stroomverbruik af.
Lekkerder waterThee, koffie, bouillon of een glaasje water is minder troebel en beter van smaak.
Besparen op schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Vermindering huidziektenEen lekker zachte huid na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Minder energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld HR-ketels. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Zwijndrecht?

Mogelijkerwijs zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Zwijndrecht. Dat is ook erg logisch. Zacht water leidt tot ren glanzende vaat en geen kalkaanslag op bestek en servies. Kan ik dan niet zonder? Om deze vraag te beantwoorden bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Zwijndrecht heeft een waterhardheid van 4.98. Definitie: vrij zacht water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is voor iedereen weer anders.
 • De waterhardheid verkleinen is goed voor mens en milieu.
 • O.a. een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, een glanzende vaat en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Noemenswaardig: water uit deze categorie heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Zwijndrecht

De waterhardheid van het water in Zwijndrecht is ongeveer 4.98 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water vrij zacht water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 4.98 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,18 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-zwijndrecht-3331

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Bekende modellen en merken

 • Delta Arenal
 • Aquatechnic Ultrasoft 20
 • Ecowater ESM 11
 • Detandt-Simon Futura 25
 • BWT AQA Perla 20

Hoe maakt een waterverzachter zacht water?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: de waterverzachter zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Alleen, hoe kan dat? De meeste waterontharders (van bijv. Ecowater) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Middels deze handeling vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in Zwijndrecht reduceer je de dH waarde van 4.98 naar een zachte 2 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit procentuele aantal kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen (Regenereren)
Door de werking van de machine raakt de hars verzadigd. Eens per week moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De benodigde hoeveelheid zout wordt berekend a.d.h.v. grootte van het huishouden, instellingen zoals resthardheid en de grootte van de installatie. Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Innovatieve harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Eens in de 7 dagen zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De harsbolletjes moeten worden schoongemaakt met regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Elektrische & mechanische waterontharders
Wij differentiëren twee soorten: Mechanische & elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Dit model is nog steeds in trek vanwege een laag tarief, geen stroomkosten en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Natuurlijk zijn er nadelen: meer zoutverbruik, een inefficiënte werking en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Je koopt zo’n machine al vanaf €830.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Het gemak zit ‘m in: kostenbesparing voor regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en uitgebreide instellingen. Als grote nadelen noemen we: de hogere aanschafprijs, het gebruikt stroom en soms dure onderhoudscontracten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1275.

Enkele of dubbele harscilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?We maken onderscheid tussen een dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil is circa €380,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het voordeel van een dubbele cilinder is dat je ook water kunt gebruiken als de hars wordt gespoeld.
 • Wanneer we spreken over 1 cilinderige ontkalkers heb je tijdens de regeneratiecyclusniet de beschikking tot zacht water.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Een stukje comfort voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt identiek als een enkele cilinder, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Zwijndrecht.

Ook klaar met kalkaanslag?

Ontvang contactgegevens van specialisten voor montage.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De totale kosten van een waterontkalker liggen nogal uiteen. De prijzen starten vanaf €155 voor ontharders die magnetisch werken tot wel €2325 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De totaalprijs wordt bepaald door of je een A- of B-merk kiest, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Buiten deze eenmalige kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Meerdere waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De onkosten van waterontharders zijn zo’n €820 (zonder installatiewerk). Een systeem met uitgebreide opties zit ergens tussen de €1625 en €1700 inclusief montage en inregeling. In de bijgaande tabel achterhaal je de actuele kosten van een waterontharder in Zwijndrecht.

Meteen weten wat het kost om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Probeer dan de offerte vergelijker en vraag vrijblijvend offertes aan bij betrouwbare installateurs. Op deze manier kun je gemakkelijk supersnel installateurs, type systemen en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €105
Mechanische waterontharderV.a €710
Elektrische waterontharderBegint bij €910
Reinigingszout€40 voor 75 kg
OnderhoudskostenV.a €105 per 12 maanden
PlaatsingCirca €275
Rekenvoorbeeld van de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterontharder zinvol in Zwijndrecht?
De hardheid in Zwijndrecht bedraagt 4.98 dH. De meting in de provincie Zuid-Holland schatten we op 5.02 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een ontkalkingssysteem onttrekt kalk uit het leidingwater wat resulteert in aangenaam zacht water. De smaak wordt beter & zachter en zorgt voor onder andere betekent het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken en het textiel gaat langer mee.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
Globaal geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken verdien je zo’n €0,75 weer terug. Natuurlijk is het zo dat je met name een waterontharder moet installeren als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Bijv. minder huidproblemen en huidirritaties, betere smaak van water, een super zachte was en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om kalk uit het water te halen zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dit proces kan doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. Deze calcium en magnesium elementen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In de extra cilinder worden de harskorrels weer opgeladen aan de hand van regenereren. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De werking van dit soort modellen is niet erg betrouwbaar.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is zo gepiept, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Systemen met unieke ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Het regelmatig schoonmaken van de installatie wordt voorgeschreven voor een goede efficiënte werking. Optioneel kan je ervoor kiezen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Zwijndrecht.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Zoals o.a. gunstig energieverbruik, lekker water uit de kraan, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, minder last van huidirritaties en/of eczeem, niet langer last van kalkaanslag, altijd een schone en zachte was, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie