Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Papendrecht

Wil jij ook af van kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, smerig water of een erg droge huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in een hoge waterhardheid. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 4.98 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het toepassen van de beste waterontharder in Papendrecht zorgt voor zacht en schoon water zonder kalk. Dat is gezond voor jou, en het is een duurzame investering. Op dit portaal bekijk je nuttige info info over de waterverzachters: wat is het, hoe werkt het, en wat is de prijs?

 • Gemeten waterhardheid van 4.98 dH in Papendrecht.
 • Dit is de oorsprong van voorvallen als eczeem klachten en slecht functionerende HR-ketel.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • Positieve gevolgen zijn: efficiëntere warmteoverdracht, verminderde eczeem klachtenen veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Wacht niet langer en ervaar het gemak. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €220 per 12 maanden.

Snel naar: Waterontharder kooptipsPluspuntenHoe noodzakelijk is het?Waterhardheid PapendrechtHoe gaat het in z’n werk?InvesteringVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieZuid-Holland
GemeentePapendrecht
Postcode3354
Gem. Gasverbruik M31060 M3
Gem. Stroomverbruik kWh28700 kWh
Gem. Waterhardheid4.98 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Langere levensduur van huishoudelijke toestellen.
 • Besparing op de energierekening.
 • Veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Droog haar na het douchen.
 • Strepen op de ramen.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Papendrecht

Wil jij ook af van huidirritaties of kalkaanslag op de verwarmingselementen? Een aanzienlijk aantal mensen lossen dit op met een slimme waterontharder. Zo’n systeem filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, minder poetsen en boenen, zachtere was en een lagere energierekening. In de omgeving van de gemeente Papendrecht zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Voordelig een waterontharder laten installeren in Papendrecht gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een erkende installateur stuurt jou zo snel mogelijk een concurrerende offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De positieve effecten vind je terug in de tabel hieronder. Bezoek ook de pagina over: Goede waterontkalker.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamMinder zeepproducten nodig. Verlaging van CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Apparaten gaan 30% langer meeKostbare apparaten zoals vaatwassers werken efficiënter door minder kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterThee, koffie, bouillon of een glas water uit de kraan is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Besparen op schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Goed voor de huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Energiekosten besparingKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld CV-ketels. De warmteoverdracht is minder effectief en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Overzicht met de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Papendrecht?

Mogelijk zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Papendrecht. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water biedt een meer efficiënte verwarming en je hebt minder wasmiddelen nodig. Maar hoe groot is de noodzaak? Voor dit advies kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Papendrecht ontvangt een waterhardheid van 4.98. Dit houdt in vrij zacht water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt verschilt erg per persoon.
 • De waterhardheid verkleinen is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Onder andere efficiëntere verwarming, zacht en fris water en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Noemenswaardig: deze hardheid hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Papendrecht

De waterhardheid van het water in Papendrecht bedraagt ongeveer 4.98 Duitse graden. Dit houdt in dat het water vrij zacht water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 4.98 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,18 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-papendrecht-3354

Bekende modellen en merken

 • Delta Duplex compact
 • Puricom Stratos UFW25
 • Wateronthardershop Eruo Twin 10 met groot zoutvat
 • Atag Descale 5
 • Grunbeck softliQ:SC23

Technische details: hoe werkt een waterverzachter?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: een waterverzachter zet hard water om in zacht water. Maar hoe werkt dat precies? Het gros van de waterontharders (van merken als Aqua Soft) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een speciale cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Door wat daar gebeurd zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Papendrecht verklein je de dH waarde van 4.98 naar een acceptabele 2 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, het is van belang voor de algehele gezondheid. Het kalk dat achterblijft ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Regenereren met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de onthardingshars verzadigen. Eens per 5 of 6 dagen moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De benodigde hoeveelheid zout ligt aan zaken als aantal personen in het huishouden, instellingen zoals resthardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Unieke harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Na verloop van tijd raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De harsbolletjes moeten worden schoongemaakt met het regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Mechanische en elektrische waterontharders
Er zijn eigenlijk 2 producten: Elektrische en mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regeneratie gaat op basis van tijd. Belangrijke pluspunten zijn een interessante prijs, gebruikt geen stroom en minder onderhoud nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: meer zoutverbruik, relatief inefficiënt en geen inzicht in statistieken. Beschikbaar vanaf €890.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Dit model is zeer in trek vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, de smart-functies en inzicht in statistieken. Er zijn ook negatieve aspecten: de tarieven, bij een stroomstoring werkt het niet en een verhoogde kans op defecten/storingen. De prijs van zo’n systeem begint bij €1150.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? We maken onderscheid tussen een dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs ligt rond de €450,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het positieve effect van meerdere cilinders is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt tijdens de spoelingen.
 • Wanneer je gaat voor 1 cilinder ontkalkers heb je op het moment dat het systeem regenereert tijdelijk geen zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Ideaal voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Een dubbele cilinder werkt hetzelfde als een enkele cilinder, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Papendrecht.

Reken af met kalk!

Neem contact op met erkende adviseurs voor advies.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De investering van een ontharder zijn erg wisselend. Dit loopt van €75 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €1675 voor een 2-cilinder systeem. De totaalprijs hangt af van de fabrikant, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Naast deze initiële kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Enkele waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Afsluitend heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De tarieven van waterverzachters lopen op vanaf €770, excl. installatie. Een luxe systeem ligt qua kosten tussen €1625 en €1825 incl. installatie. In het overzicht hieronder tref je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Papendrecht.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Open onze waterontharder-vergelijker en vraag prijzen op bij de beste installateurs. Via die service kan jij makkelijk en direct modellen, soorten ontharders en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €70
Waterontharder (mechanisch)V.a €820
Waterontharder (elektronisch)Circa €970
Onthardingstabletten€17,50 voor 25 kg
Onderhoud (indicatie)Rond de €160 per beurt
InstallatieVanaf €250
Overzicht met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder handig in Papendrecht?
De hardheid in Papendrecht ligt op 4.98 dH. De tabelwaarde in de provincie Zuid-Holland is ongeveer 5.02 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem filtert namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Dit zachte water is beter van smaak en biedt voordelen als aantrekkelijk gas- en stroomverbruik en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
De berekening is niet moeilijk: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je overwegend een waterontharder neemt voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. O.a. geen droge huid na het douchen, fris kraanwater, zijdezachte kleding en veel minder poetsen in huis. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Voor kalkvrij water zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. Deze calcium en magnesium deeltjes hechten zich aan deze korrels. In een additionele cilinder worden de harskorrels schoongespoeld d.m.v. zout. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De effectiviteit van dit soort modellen is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is zo gepiept, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Ontharders met speciale ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een degelijke schoonmaakbehandeling is belangrijk om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Veel kopers besluiten om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Papendrecht.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Zoals o.a. lagere energiekosten, lekker water uit de kraan, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, minder last van huidirritaties en/of eczeem, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie