Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Hoornaar

Heb je last van kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, verstopte leidingen of een droge huid? De reden daarvan is vaak te hard water in de leiding. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 4.98 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Hoornaar heeft als effect water waar nauwelijks nog kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, het milieu en je portemonnee. Via onze adviseurs check je waardevolle info met betrekking tot waterverzachters: welke type ontharders zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat ben ik kwijt?

 • Waterhardheid van 4.98 dH in Hoornaar.
 • Dit is de oorsprong van bijvoorbeeld aanslag op servies en verstopte leidingen.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • Dat zorgt voor structureel lagere energiekosten, een glanzende vaat en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Vergelijk meerdere offertes een kies voor duurzaam gemak. Het kan veel opleveren, tot wel €340 per jaar.

Klik door naar: Tips bij een waterontharder kopenVoordelenHoe noodzakelijk is het?Waterhardheid HoornaarHoe werkt het?KostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieZuid-Holland
GemeenteMolenlanden
Postcode4223
Gem. Gasverbruik M31200 M3
Gem. Stroomverbruik kWh25700 kWh
Gem. Waterhardheid4.98 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Minder huidproblemen en huidirritaties.
 • Lagere energierekening.
 • Besparen op schoonmaakmiddelen.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Wit uitslaande wanden en tegels.
 • Bittere thee en koffie.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Hoornaar

Ben jij ook klaar met droog haar na het douchen en/of kalkaanslag op kranen en tegels? Een groeiend aantal mensen installeren een betrouwbare waterontharder. Een dergelijk product onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Elke woning heeft daar profijt van. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, besparen op schoonmaakmiddelen, betere smaak van water en een langere levensduur van huishoudelijke apparaten. In en rondom gemeente Molenlanden opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een laten installeren van een waterontharder in Hoornaar hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Kies de grootte van het huishouden en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een plaatselijke installateur verstuurt je binnen enkele dagen een concurrerende offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De voornaamste pluspunten staan samengevat in de tabel hierna. Bekijk daarnaast ook informatie over: Zuinigste ontharder.

VoordeelBeschrijving
DuurzaamJe verbruikt minder zeep en shampoo. Verlaging van CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Apparaten gaan 30% langer meeHuishoudelijke apparaten zoals wasmachines hebben minder last van kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Meer smaak aan het waterThee, koffie, bouillon of een glaasje water heeft een betere smaak.
Minder schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Prettig voor je huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Minder energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals heetwaterkranen. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat verhoogt het energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik een waterontkalker nodig in Hoornaar?

Mogelijkerwijs zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Hoornaar. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water zorgt voor een meer efficiënte verwarming en geen strepen meer op glas en lak. Maar hoe groot is de noodzaak? Voor dit advies is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Hoornaar zit met een waterhardheid van 4.98. Concreet: vrij zacht water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is afhankelijk van veel factoren.
 • De waterhardheid verkleinen is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • O.a. apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, kleding en ander textiel gaat langer mee en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Niet vergeten: water uit deze categorie heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Hoornaar

De waterhardheid van het leidingwater in Hoornaar is om en nabij de 4.98 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat vrij zacht water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 4.98 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,18 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-hoornaar-4223

Vergelijk vakmannen in de buurt

Bekende modellen en merken

 • Ecowater ESM 42
 • Aquarex IMP Pro 14
 • Erie Slimline Eco30
 • Mooiwater Medium
 • Aquatechnic Ultrasoft 20

Hoe werkt een waterverzachter?

Het moge duidelijk zijn: de waterverzachter onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar hoe werkt dat in de praktijk? Innovatieve waterontharders (van bijv. Pallas) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een speciale cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Zo wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van een waterontkalker in Hoornaar reduceer je de dH waarde van 4.98 naar een Dh onder de 2. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Het kalk dat achterblijft zal niet leiden tot problemen.

Regenereren met zout
Eens in de zoveel tijd zal de hars zijn kracht verliezen. Gemiddeld eens per 7 dagen moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Hoeveel zout er nodig is wordt bepaald door grootte van het huishouden, de waterhardheid en het type ontharder (de grootte). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Herbruikbare harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Na verloop van tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Alle harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd met regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Elektrische & mechanische waterontharders
We bieden twee soorten: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. De belangrijkste voordelen zijn een aantrekkelijke prijs, staat los van het stroomnet en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Als grote nadelen noemen we: er vinden onnodige spoelingen plaats, een matige efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Deze installaties worden al geplaatst voor €950.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: besparing op regeneratiezout, een efficiënte werking en verschillende geavanceerde instellingen. De minpunten zijn: de hogere aanschafprijs, bij een stroomstoring werkt het niet en het onderhoud is duurder. Deze installaties worden al geplaatst voor €1175.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? We maken onderscheid tussen een dubbel- of enkel systeem. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €350,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het belangrijkste voordeel van een extra cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken tijdens de spoelingen.
 • In het geval van ontkalkers met 1 cilinder heb je op het moment dat het systeem regenereert geen zacht water uit de kraan.
 • Producten met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Uitermate handzaam voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Twee cilinders werkt dus hetzelfde, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Hoornaar.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Kom in contact met experts voor montage.

Wat is prijs van zo’n machine?

De kosten van een waterontharder liggen nogal uiteen. Ze zijn er al vanaf €160 voor magnetische ontharders tot ruim €2175 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De kosten hangen af van het merk, 1 of 2 cilinders en hoeveel liter het systeem aankan. Naast deze eerste kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Een aantal waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Ook heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De tarieven van ontharders beginnen vanaf ongeveer €750, excl. installatie. Een goed apparaat heeft een prijskaartje tussen de €1450 en €1775 inclusief inregelen. In het overzicht hieronder check je de geschatte kosten van een waterontharder in Hoornaar.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker te plaatsen? Open onze handige offerte-service en bekijk actuele prijzen bij regionale installateurs. Zo kan men gemakkelijk en snel modellen, soorten waterverzachters en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €70
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €650
Waterontharder (elektrisch)Vanaf €900
Onthardingszout€30 voor 50 kilo
OnderhoudscontractRond de €135 per 12 maanden
MontagekostenVanaf €220
Overzicht met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder nodig in Hoornaar?
De waterhardheid in Hoornaar is om en nabij de 4.98 dH. De referentiewaarde in de provincie Zuid-Holland is gemiddeld 5.02 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem trekt kalk uit het leidingwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Zacht water smaakt beter en heeft als extra pluspunten: apparatuur die langer meegaat en veel minder zeep en wasmiddel nodig.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: van iedere euro die je investeert ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Natuurlijk is het zo dat je voornamelijk een waterontharder moet laten plaatsen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Onder andere minder huidproblemen en huidirritaties, meer smaak aan koffie en thee, een super zachte was en veel minder poetsen in huis. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Voor kalkvrij water vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dit gebeurt doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. Deze calcium en magnesium deeltjes worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In de andere cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen a.d.h.v. regenereren. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De werking van dit soort modellen is niet erg betrouwbaar.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Modellen met speciale ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een gereinigde machine is noodzakelijk voor een lange levensduur en goede werking. Sommige mensen kiezen ervoor om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Hoornaar.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Bijvoorbeeld: lagere energiekosten, betere smaak van water, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, een aangenaam zachte huid na het douchen, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, zachter wasgoed, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie