Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Bleskensgraaf

Heb je last van kalkaanslag, glascorrosie, dichtslibbende waterleidingen of huidirritaties? De kans is groot dat dit komt door aanwezigheid van hard water. Deze plaats kent een waterhardheid van 4.98 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het toepassen van de beste waterontharder in Bleskensgraaf maakt mogelijk dat je kan genieten van kalkvrij water in huis. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op dit portaal tref je bruikbare informatie aangaande waterverzachters: wat is het, wat zijn de voordelen, en wat zijn de kosten?

 • Gemiddelde waterhardheid van 4.98 dH in Bleskensgraaf.
 • Dit resulteert mogelijk in irritaties zoals glascorrosie en een hoge energierekening.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • Dat zorgt voor lagere stookkosten, een zachte huid na bad of douche en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Wacht niet langer en ondervind zelf de voordelen. Realiseer een besparing van wel €230 per 12 maanden.

Klik door naar: De juiste waterontharder kopenPluspuntenHoe noodzakelijk is het?Waterhardheid BleskensgraafHoe werkt het?Geschatte kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieZuid-Holland
GemeenteMolenlanden
Postcode2971
Gem. Gasverbruik M31200 M3
Gem. Stroomverbruik kWh25700 kWh
Gem. Waterhardheid4.98 dH

Positieve effecten van zacht water

 • apparaten die minder snel vervangen hoeven worden.
 • Lagere energiekosten.
 • Het textiel gaat langer mee.
 • Een milieuvriendelijke investering!

De effecten van te hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Geïrriteerde huid.
 • Doffe aanslag in keuken en badkamer.
 • Bittere thee en koffie.

Gratis offertes voor een waterontharder

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Bleskensgraaf

Ben jij ook klaar met een te hoge stroomrekening en/of witte aanslag op het glaswerk? Veel Nederlanders kiezen een goede waterontharder. Deze installatie filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, een zachte huid en een lager energieverbruik. In de omgeving van de gemeente Molenlanden zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Bleskensgraaf heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een professionele installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een goede offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De meest prominente voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Mogelijk ook interessant: Aanbieding ontkalker.

PositiefBeschrijving
EcologischJe spoelt minder zeepproducten weg. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals wasdrogers werken efficiënter door minder kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterJe verse koffie & thee of eigen spa-blauwheeft een betere smaak.
Reduceer schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Goed voor de huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Gunstigere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld wasmachines. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Bleskensgraaf?

Misschien zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Bleskensgraaf. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water zorgt voor zachter wasgoed en zachte kleding, bedlinnen en handdoeken. Hoeveel ga ik er van merken? Hiervoor kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Bleskensgraaf heeft een geschatte waterhardheid van 4.98. Samengevat: vrij zacht water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt ervaart iedereen weer anders.
 • Het reduceren van de waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • O.a. efficiëntere verwarming, kleding die langer mooi blijft en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Niet vergeten: water uit deze categorie heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Bleskensgraaf

De waterhardheid van het leidingwater in Bleskensgraaf bedraagt circa 4.98 Duitse graden. Dit houdt in dat het water vrij zacht water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 4.98 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,18 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-bleskensgraaf-2971

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Populaire merken en modellen

 • Remon Waterontharders Neva XL
 • Lubron Easysoft 450 SXT2
 • Amysoft C-200
 • Hattem BLU B65
 • Puricom Stratos UFW25

Hoe werkt de waterverzachter?

Het uitgangspunt is duidelijk: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar hoe werkt dat precies? De moderne waterontharders (van merken zoals GE) werken op basis van ionenuitwisseling. Een cilinder met harskorrels zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Door dat proces ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van de waterontkalker in Bleskensgraaf verklein je de dH waarde van 4.98 naar een gezonde 2 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit percentage kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen (regeneratie)
Door de werking van de machine zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Eens per week moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Dit noemt men regenereren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Het zoutverbruik wordt berekend a.d.h.v. grootte van het huishouden, instellingen zoals resthardheid en het soort ontharder (klein of groot). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Unieke harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Ongeveer eens per week raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De interne harsbolletjes worden automatisch gereinigd aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Elektrische & mechanische waterontharders
We bieden 2 types: Elektrische & mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. De belangrijkste voordelen zijn een interessant tarief, er zijn geen energieverbruik kosten en er is minder onderhoud nodig. De minpunten zijn: onnodige verspilling van water en zout, een matige efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. Beschikbaar vanaf €750.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. De voordelen zijn: minder regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en verschillende geavanceerde instellingen. De nadelen zijn: de tarieven, bij een stroomstoring werkt het niet en het onderhoud is duurder. Deze installaties worden al geplaatst voor €1100.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Op termijn een waterontharder kopen?Dan moet je een keuze maken uit een enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs bedraagt circa €410,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het pluspunt van een dubbele cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • In de situatie met 1 cilinderige ontkalkers heb jij tijdens de regeneratiecycluseven geen zacht water.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Uitstekend geschikt voor huishoudens met kinderen.
 • Meerdere cilinders is echt geen noodzaak, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Bleskensgraaf.

Reken af met kalk!

Vraag contactgegevens aan voor specialisten voor montage.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De uiteindelijke kosten van een waterverzachter kunnen zeer uiteenlopen. De prijzen starten vanaf €125 voor een magnetische ontharder tot wel €1725 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De prijs hangt af van het merk, 1 of 2 cilinders en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Naast deze eenmalige investering betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Meerdere waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je direct een onderhoudscontract neemt. Tenslotte is er ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De prijzen van waterverzachters beginnen vanaf ongeveer €670 (montage niet inbegrepen). Een goed apparaat heeft een prijskaartje tussen de €1150 en €2125 inclusief inregelen. In de tabel hieronder bekijk je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Bleskensgraaf.

Weten wat het kost om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Gebruik dan onze vergelijker en bekijk actuele tarieven bij erkende installateurs. Zo kan je zonder problemen en vandaag nog specialisten, type ontharders en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €55
Mechanische waterontharderVanaf €670
Elektrische waterontharderRond de €960
Onthardingszout€30 voor 50 kg
Onderhoud (indicatie)Begint bij €140 per beurt
InstallatieCirca €270
Overzicht met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Bleskensgraaf?
De hardheid van het leidingwater in Bleskensgraaf ligt rond de 4.98 dH. De referentiewaarde in de provincie Zuid-Holland is plus minus 5.02 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem neemt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat de waterhardheid doet dalen. De smaak zal een stuk beter worden en zorgt voor onder andere langere levensduur van huishoudelijke apparaten en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
De berekening is niet moeilijk: van elke €1 die je in dit product steekt bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij merken op dat je in de eerste plaats een waterontharder moet kopen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Je kunt denken aan geen droge huid na het douchen, een lekkere watersmaak, een glanzende vaat en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dit proces kan doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. Deze calcium en magnesium grondstoffen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In de extra cilinder worden de harskorrels schoongespoeld door zouttabletten. Het onthardingszout is online te bestellen. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De werkzaamheid van dergelijke systemen vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Modellen met eigen ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een gereinigde installatie is cruciaal om de hardheid van het water laag te houden. Dit kun je eventueel uitbesteden door een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Bleskensgraaf.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Bijvoorbeeld: lagere energiekosten, smaakvoller water, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, verminderde eczeem klachten, geen kalkaanslag in de badkamer, kleding blijft langer mooi, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie