Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Molenaarsgraaf

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, strepen op je ruiten, apparaten die slecht werken of een erg droge huid? Dit heeft wellicht te maken met aanwezigheid van hard water. Deze plaats kent een waterhardheid van 4.98 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Molenaarsgraaf heeft als effect water waar nauwelijks nog kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op waterontharderrevolutie.nl check je belangrijke informatie over verschillende soorten waterverzachters: welke soorten zijn er, wat zijn de voordelen, en wat zijn de kosten?

 • Gemeten waterhardheid van 4.98 dH in Molenaarsgraaf.
 • Dit kan leiden tot bijvoorbeeld koffie thee dat bitter smaakt en verwarmingselementen die isoleren.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Dit resulteert in lagere energiekosten, smaakvol water en minder poetsen en boenen.
 • Start met vergelijken en ondervind zelf de voordelen. Profiteer van besparingen tot c.a. €205 per 12 maanden.

Lees verder over: Waterontharder kooptipsWelke voordelen?Heb ik het nodig?Waterhardheid MolenaarsgraafWerkingBegroting totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieZuid-Holland
GemeenteMolenlanden
Postcode2973
Gem. Gasverbruik M31200 M3
Gem. Stroomverbruik kWh25700 kWh
Gem. Waterhardheid4.98 dH

Pluspunten van zacht water

 • Zacht en smaakvol water.
 • Efficiëntere verwarming.
 • Bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Irritaties aan de huid.
 • Strepen op de ramen.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Gratis offertes voor een waterontharder

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Molenaarsgraaf

Heb je last van geïrriteerde huid en/of glascorrosie? Een groeiend aantal woningeigenaren kiezen een elektrische waterontharder. Een dergelijk product haalt de hardheidsmineralen uit het water. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, minder poetsen en boenen, minder huidproblemen en huidirritaties en een langere levensduur van huishoudelijk apparaten. In de gemeente Molenlanden vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Molenaarsgraaf was nog nooit zo eenvoudig.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Selecteer het type huishouden en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een plaatselijke installateur zal jou benaderen met een aantrekkelijke offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder in huis is voor iedereen het overwegen waard. De meest prominente voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Klik direct door naar: Milieuvriendelijke ontkalker.

PluspuntBeschrijving
MilieuvriendelijkJe verbruikt minder zeep en shampoo. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Verlenging levensduur apparatenHuishoudelijke apparaten zoals Quookers werken efficiënter door minder kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterThee, koffie, bouillon en het water uit de kraan smaakt stukken beter.
Besparen op schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Prettig voor je huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Verminderde energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. vaatwassers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat verhoogt het energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Molenaarsgraaf?

Mogelijkerwijs overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Molenaarsgraaf. Dat is ook erg logisch. Zacht water heeft als voordeel een meer gunstig energieverbruik en textiel dat langer mee gaat. Maar hoe groot is de noodzaak? Aangaande deze vraag bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Molenaarsgraaf zit met een waterhardheid van 4.98. Dit houdt in vrij zacht water.
 • De consequenties hiervan is erg persoonlijk.
 • Een lagere waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • Denk aan apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, zachter wasgoed en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Opmerking: deze waterhardheid hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Molenaarsgraaf

De waterhardheid van het leidingwater in Molenaarsgraaf is ongeveer 4.98 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water vrij zacht water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 4.98 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,18 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-molenaarsgraaf-2973

Bekijk specialisten in deze regio’s

Vaak gekozen modellen

 • Remon Waterontharders Sava
 • Mooiwater Medium+
 • Watertotaal Euro Twin 80
 • Euro Twin 25
 • Watertotaal Euro Combi Elegant 10

Hoe werkt een waterverzachter eigenlijk?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Alleen, hoe kan dat? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Aquacell) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Zodoende verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van een waterontkalker in Molenaarsgraaf reduceert je de dH waarde van 4.98 naar een Dh onder de 2. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Deze hoeveelheid kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Regenereren met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de werkingskracht van de hars verminderen. Elke week moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Hoeveel zout er nodig is ligt aan zaken als het aantal m3 water dat je verbruikt, de gekozen resthardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Innovatieve harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Eens in de zoveel tijd raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Elektrische & mechanische waterontharders
We bieden 2 soorten: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Het gemak zit ‘m in een gunstige prijs, het gebruikt geen energie en lagere onderhoudskosten. De minpunten zijn: er vinden onnodige spoelingen plaats, minder efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Te bestellen vanaf c.a. €900.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Het regenereren start op slimme momenten. Het voordeel is: besparing op regeneratiezout, het werkt efficiënter en geavanceerde instellingen. Natuurlijk zijn er nadelen: de duurdere prijzen, het kost stroom en meer kans op defecten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1225.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? We maken onderscheid tussen een dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil is circa €400,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het voordeel van deze tweede cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • In het geval van 1 cilinderige ontkalkers heb je tijdens het schoonmaken geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Een stukje comfort voor huishoudens met kinderen.
 • Een dubbele cilinder is niet strikt noodzakelijk, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Molenaarsgraaf.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Kom in contact met product-specialisten voor montagewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De kosten van een waterverzachter liggen nogal uiteen. Je hebt ze vanaf €130 voor een magnetische ontharder oplopend tot wel €1650 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk en model, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en het vermogen. Naast deze eerste kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Sommige waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De kosten van waterontkalkers zijn zo’n €800, zonder installeren. Een uitgebalanceerd systeem ligt qua kosten tussen €1200 en €2100 incl. installatie. In de bijgaande tabel vind je de huidige kosten van een waterontharder in Molenaarsgraaf.

Overweeg je om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Maak nu gebruik van onze online offerteservice en achterhaal de tarieven bij betrouwbare installateurs. Op basis daarvan kun jij gemakkelijk en zonder kosten specialisten, type ontharders en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €50
Waterontharder (mechanisch)V.a €810
Elektrische waterontharderRond de €1160
Zout€40 voor 75 kilo
OnderhoudBegint bij €145 per 12 maanden
InstallatieCirca €160
Tabel met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterontharder nodig in Molenaarsgraaf?
De waterhardheid in Molenaarsgraaf bedraagt 4.98 dH. Dit cijfer in de provincie Zuid-Holland bedraagt 5.02 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem trekt kalk uit het leidingwater wat zorgt voor zacht water. Dit zachte water is beter van smaak en biedt verschillende voordelen zoals efficiëntere warmteoverdracht en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke euro die je uitgeeft krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij merken op dat je altijd een waterontharder moet installeren voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Denk aan geen droge huid na het douchen, zacht en smaakvol water, een glanzende vaat en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dit is mogelijk doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium onderdelen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder wordt het systeem gereinigd d.m.v. geplande regeneratie. Het onthardingszout is online te bestellen. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De werkzaamheid van deze theorie wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Ontharders met speciale ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Regelmatig schoonmaken wordt voorgeschreven om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Eventueel heb je de keuze hiervoor het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Molenaarsgraaf.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Zoals o.a. lagere energiekosten, zacht en fris water, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, geen droge, trekkerige huid na het douchen, stukken minder last van kalkaanslag, een super zachte was, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie