Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Oud-Alblas

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, smerig water of geïrriteerde huid? Vaak ontstaan deze problemen door de hardheid van het water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 4.98 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het kopen van de beste waterontharder in Oud-Alblas heeft als effect schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dat is gezond voor jou, het milieu en je portemonnee. Op waterontharderrevolutie.nl lees je nuttige informatie alle mogelijke waterverzachters: wat voor installaties zijn er, hoe werkt het, en wat kost het me?

 • Gemeten waterhardheid van 4.98 dH in Oud-Alblas.
 • Dit is de oorsprong van situaties als slecht werkende huishoudelijke apparaten en slecht functionerende HR-ketel.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Pluspunten: efficiëntere warmteoverdracht, lekkere watersmaak en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Wacht niet langer en probeer het direct uit. Profiteer van besparingen tot c.a. €265 per 12 maanden.

Onderwerpen: In 5 stappen een waterontharder kopenVoordelenHeb ik het nodig?Waterhardheid Oud-AlblasHoe functioneert zo’n installatie?KostenVeelgestelde vragen


ProvincieZuid-Holland
GemeenteMolenlanden
Postcode2969
Gem. Gasverbruik M31200 M3
Gem. Stroomverbruik kWh25700 kWh
Gem. Waterhardheid4.98 dH

De voordelen van zacht water

 • Apparatuur die langer meegaat.
 • Besparen op gas- en stroomverbruik.
 • Geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Goed voor het milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Een irriterende huid.
 • Kalkstrepen op ramen.
 • Bittere smakende thee.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Oud-Alblas

Heb je in huis last van slecht werkende huishoudelijke apparaten of doffe aanslag in keuken en badkamer? Een toenemende groep Hollanders en Belgen plaatsen een professionele waterontharder. Zo’n installatie onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, veel minder zeep en wasmiddel nodig, fris kraanwater en lagere stookkosten. In de buurt van de gemeente Molenlanden zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Oud-Alblas heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een professionele installateur neemt contact met je op en stuurt een interessante offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder in huis kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest bekende voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Mogelijk ook interessant: Professionele ontkalker.

PluspuntBeschrijving
MilieuvriendelijkMinder zeepproducten wegspoelen. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Apparaten gaan minder snel stukHuishoudelijke apparaten zoals wasmachines hebben geen last meer van kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Kalkvrij water smaakt beterEen kop koffie, thee of een glaasje water is minder troebel en beter van smaak.
Besparen op schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Minder last van eczeemEen lekker zachte huid na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Lagere energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld wasdrogers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat leidt tot meer energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Oud-Alblas?

Waarschijnlijk bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Oud-Alblas. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water biedt een lagere energierekening en bestaande kalkaanslag verdwijnt. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Hiervoor moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Oud-Alblas zit met een waterhardheid van 4.98. Definitie: vrij zacht water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is voor iedereen weer anders.
 • Het terugdringen van de waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Denk aan structureel lagere energiekosten, lekkere watersmaak en minder poetsen en boenen.
 • Goed om te weten: deze hardheid is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Oud-Alblas

De waterhardheid van het drinkwater in Oud-Alblas is 4.98 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water vrij zacht water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 4.98 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,18 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-oud-alblas-2969

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Interessante installaties

 • Remon Waterontharders Neva
 • Atag Descale 10
 • Wateronthardershop Euro Combi Elegant 10
 • Wateronthardershop Eruo Twin 14 met groot zoutvat
 • BWT Bestsoft 11

Hoe werkt nu precies waterverzachter eigenlijk?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Maar hoe werkt dat precies? Het gros van de waterontharders (van merken als Whirlpool) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Oud-Alblas verlaag je de dH waarde van 4.98 naar een acceptabele 2 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit kleine % kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Regenereren met zout
Wanneer het apparaat filtert zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Eens per 5 of 6 dagen moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Het regenereren is erg belangrijk. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De benodigde hoeveelheid zout wordt berekend a.d.h.v. de totale waterconsumptie, de gekozen resthardheid en het soort ontharder (klein of groot). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Innovatieve harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Na ongeveer een week zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd met het regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Mechanische of elektrische waterontharders
We onderscheiden twee installaties: Mechanische & elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Het gemak zit ‘m in een interessant tarief, gebruikt geen stroom en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Er zijn ook negatieve aspecten: het systeem spoelt soms onnodig, een beperkte efficiëntie en minder instellingen mogelijk. Te bestellen vanaf c.a. €950.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. De belangrijkste voordelen zijn: besparing op regeneratiezout, de smart-functies en inzicht in statistieken. Er zijn ook negatieve aspecten: de tarieven, het kost stroom en het onderhoud is duurder. Je koopt zo’n machine al vanaf €1175.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs komt uit rond de €360,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het gemak van een een extra cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt tijdens de spoelingen.
 • In het geval van ontkalkers met 1 cilinder heb je op het moment dat het systeem regenereert eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Ontharders met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Een uitkomst voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt dus hetzelfde, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Oud-Alblas.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Neem contact op met erkende adviseurs voor installatiewerk.

Wat is prijs van zo’n machine?

De kosten van een waterontharder kunnen zeer uiteenlopen. Je hebt ze vanaf €65 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €1525 voor een innovatief elektrisch apparaat. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het model, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Behalve deze eerste kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Verschillende waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Ook heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De kosten van waterverzachters starten vanaf €850 (zonder installatiewerk). Een luxe systeem ligt qua kosten tussen €1125 en €1775 inclusief installatiewerk. In het volgende schema achterhaal je de geschatte kosten van een waterontharder in Oud-Alblas.

Benieuwd naar de kosten om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Maak nu gebruik van onze online offerteservice en vraag prijzen op bij regionale installateurs. Via die service kan jij eenvoudig en vandaag nog monteurs, verschillende opstellingen en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €160
Mechanische waterontharderRond de €810
Elektronische waterontharderV.a €1160
Onthardingszout€25 per 50 kg
OnderhoudCirca €105 per 12 maanden
InstallatiekostenC.a. €190
Rekenvoorbeeld met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in Oud-Alblas?
De hardheid van het kraanwater in Oud-Alblas is doorgaans 4.98 dH. De tabelwaarde in de provincie Zuid-Holland ligt rond de 5.02 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een ontkalkingssysteem neemt magnesium en calcium uit het leidingwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. De smaak wordt beter & zachter en biedt voordelen als lagere energierekening en geen kalkaanslag in de badkamer.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke euro die in de installatie wordt gestoken zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij zijn van mening dat je vooral een waterontharder neemt voor het comfort. Denk hierbij aan geen droge huid na het douchen, smaakvoller water, een super zachte was en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dat is haalbaar doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. Deze calcium en magnesium bouwstenen hechten zich aan deze hars. In de alternatieve cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt door regenereren. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De uitwerking van zo’n magneet vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Apparaten met ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een schoon apparaat is nodig zodat het systeem efficiënt blijft werken. Dit kun je eventueel uitbesteden door een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Oud-Alblas.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Denk dan aan: een besparing op de energierekening, meer smaak aan koffie en thee, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, verminderde eczeem klachten, geen kalkaanslag in de badkamer, zachter wasgoed, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie