Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Streefkerk

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, strepen op je ruiten, slecht functionerende apparaten of huidirritaties? De kans is groot dat dit komt door hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 4.98 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het installeren van de beste waterontharder in Streefkerk heeft als effect water waar nauwelijks nog kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, het milieu en je portemonnee. Op dit portaal lees je bruikbare informatie alle mogelijke waterverzachters: welke systemen zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat ben ik kwijt?

 • Waterhardheid van ongeveer 4.98 dH in Streefkerk.
 • Mogelijk heb jij last van problemen als droge haren na een douchebeurt en dichtslibbende waterleidingen.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Pluspunten: lagere energiekosten, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Vergelijk meerdere offertes en kies voor meer wooncomfort. Het kan veel opleveren, tot wel €315 op jaarbasis.

Snel naar: Waterontharder kooptipsVoordelenWat levert het echt op?Waterhardheid StreefkerkFunctioneringInvesteringVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieZuid-Holland
GemeenteMolenlanden
Postcode2959
Gem. Gasverbruik M31200 M3
Gem. Stroomverbruik kWh25700 kWh
Gem. Waterhardheid4.98 dH

Het effect van zacht water

 • Minder huidproblemen en huidirritaties.
 • Kalkvrije leidingen.
 • Ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Streefkerk

Wil jij ook af van huidirritaties en wit uitslaande wanden en tegels? Steeds meer Nederlanders plaatsen een professionele waterontharder. Zo’n installatie haalt kalk uit het leidingwater. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op douchekop, minder poetsen en boenen, zachtere was en een langere levensduur van huishoudelijke apparaten. In en rondom gemeente Molenlanden zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Streefkerk gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een regionale installateur biedt je op korte termijn een concurrerende offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder in huis kan voor elk huishouden interessant zijn. De voornaamste pluspunten zijn opgesomd in de volgende tabel. Mogelijk ook interessant: Goede waterontharder.

PluspuntBeschrijving
MilieubewustEr is minder zeep noodzakelijk. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Apparaten gaan langer meeKostbare apparaten zoals HR-ketels zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Meer smaak aan het waterEen kop koffie, thee of eigen spa-blauwsmaakt stukken beter.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Water schuimt beter zonder kalk. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Minder last van eczeemGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Verminderde energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen heetwaterkranen. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat verhoogt het energieverbruik.
Tabel met de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Streefkerk?

Misschien overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Streefkerk. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water leidt tot lekkerdere koffie en thee en je hebt minder wasmiddelen nodig. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Hiervoor is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Streefkerk kent een waterhardheid van 4.98. Samengevat: vrij zacht water.
 • Het effect daarvan is erg persoonlijk.
 • Een lagere waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Voorbeelden zijn apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, een zachte huid en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Belangrijk: deze hardheid is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Streefkerk

De waterhardheid van het leidingwater in Streefkerk ligt op ong. 4.98 Duitse graden. Dit betekent dat het water vrij zacht water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 4.98 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,18 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-streefkerk-2959

Bekende modellen en merken

 • Rainsoft EC4 CAB 30SSV
 • North Star 11ED
 • North Star 40ED
 • Halutec SensorSoft
 • BWC Omega Jubileum 400

Hoe werkt een waterverzachter precies?

Het zal onderhand duidelijk zijn: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? Het gros van de waterontharders (van merken als Culligan) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. De cilinder met harsbolletjes transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Door wat daar gebeurd vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van de waterontkalker in Streefkerk reduceert je de dH waarde van 4.98 naar een zachte 2.5 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Het kalk dat overblijft zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen (Regenereren)
Eens in de zoveel tijd zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Gemiddeld eens per 7 dagen moet de hars worden schoongespoeld met zout. Dit noemt men regenereren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. Hoeveel zout er nodig is is afhankelijk van het aantal m3 water dat je verbruikt, de gekozen resthardheid en de grootte van de installatie. Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Herbruikbare harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Op een bepaald moment raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De harsbolletjes moeten worden schoongemaakt middels regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Mechanische of elektrische waterontharders
We onderscheiden 2 types: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. De belangrijkste voordelen zijn een interessant tarief, staat los van het stroomnet en minder onderhoud nodig. Als grote nadelen noemen we: onnodige verspilling van water en zout, relatief inefficiënt en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Te bestellen vanaf c.a. €775.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Een populair model vanwege: kostenbesparing voor regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en geavanceerde instellingen. Natuurlijk zijn er nadelen: de aanschafkosten, bij een stroomstoring werkt het niet en een groter risico op defecten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1025.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan moet je een keuze maken uit een enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil is circa €400,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het voordeel van een machine met een dubbele cilinder is dat je ook water kunt gebruiken als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Als je kiest voor één cilinder ontkalkers heb jij tijdens het schoonmaken geen zacht water uit de kraan.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Een stukje comfort voor wat grotere huishoudens.
 • Dubbele harscilinder werkt dus hetzelfde, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Streefkerk.

Ook klaar met kalkaanslag?

Kom in contact met product-specialisten voor montage.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De investering van een ontharder kunnen zeer uiteenlopen. Dit begint vanaf €135 voor een magnetische ontharder tot ruim €1400 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De totaalprijs wordt bepaald door of je een A- of B-merk kiest, het type ontharder en de inhoud van het systeem. Behalve deze aanschafkosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Tenslotte is er het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De prijzen van waterontharders lopen op vanaf €840, zonder installeren. Een installatie met uitgebreide opties ligt qua kosten tussen €1250 en €1950 inclusief plaatsing. In onderstaande schema vind je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Streefkerk.

Benieuwd naar de kosten om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Kies dan nu voor onze handige offerte-service en vraag prijzen op bij regionale installateurs. Zo kan men zonder gedoe snel experts, soorten waterverzachters en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €105
Waterontharder (mechanisch)Circa €760
Elektronische waterontharderCirca €960
Zout€15 voor 25 kg
OnderhoudstarievenBegint bij €115 (jaarbasis)
PlaatsingskostenCirca €200
Overzicht met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterontharder zinvol in Streefkerk?
De hardheid in Streefkerk is circa 4.98 dH. Dit cijfer in de provincie Zuid-Holland is plus minus 5.02 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem filtert calcium en magnesium uit leidingwaterwat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en zorgt voor een zachte huid na bad of douche en geen kalkaanslag in de badkamer.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
De berekening is niet moeilijk: van elke euro die in de installatie wordt gestoken ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Natuurlijk is het zo dat je bovenal een waterontharder moet installeren voor de directe immateriële voordelen. Bijv. een zachte huid en droog haar, betere smaak van water, kleding dat langer meegaat en minder poets- en boenwerk. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dit regelt men doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium elementen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt middels geplande regeneratie. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De doeltreffendheid van dergelijke systemen is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Machines met speciale ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een schone installatie is belangrijk om de hardheid van het water laag te houden. Dit kun je eventueel uitbesteden door een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Streefkerk.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Onder andere: lagere stookkosten, meer smaak aan koffie en thee, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, een minder droge huid na het douchen, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, zachter wasgoed, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie