Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Langerak

Heb je last van kalkaanslag, glascorrosie, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of geïrriteerde huid? De reden daarvan is vaak de hardheid van het water. Deze plaats kent een waterhardheid van 4.98 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het installeren van de beste waterontharder in Langerak maakt mogelijk dat je kan genieten van water waar nauwelijks nog kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op deze website bekijk je handige informatie over de waterverzachters: wat is het precies, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat is de investering?

 • Gemeten waterhardheid van 4.98 dH in Langerak.
 • Mogelijk heb jij last van irritaties zoals kalkstrepen op glas en lak en een inefficiënte CV-ketel.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • De resultaten daarvan zijn structureel lagere energiekosten, een zachte huid na bad of douche en het textiel gaat langer mee.
 • Wacht niet langer en ondervind zelf de voordelen. Profiteer van besparingen tot c.a. €220 per 12 maanden.

Snel naar: Een waterontharder kopen en installerenVoordelenIs het echt nodig?Waterhardheid LangerakZo werkt een waterontharderWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieZuid-Holland
GemeenteMolenlanden
Postcode2967
Gem. Gasverbruik M31200 M3
Gem. Stroomverbruik kWh25700 kWh
Gem. Waterhardheid4.98 dH

Het effect van zacht water

 • Zachter wasgoed.
 • Besparing op de energierekening.
 • Besparen op schoonmaakmiddelen.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Kalkstrepen op glas en lak.
 • Bittere thee en koffie.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Langerak

Zit jij in de woning ook met situaties als een onnodig hoge energierekening of strepen op de ramen? Steeds meer huishoudens kiezen voor de installatie van een innovatieve waterontharder. Dit systeem onttrekt kalk uit het water. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op bestek en servies, veel minder zeep en wasmiddel nodig, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en een langere levensduur van huishoudelijk apparaten. In en rondom gemeente Molenlanden werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Langerak heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een erkende installateur verstuurt je binnen enkele dagen een goede offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het gebruik van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De voornaamste pluspunten hebben we verzameld in een lijst. Klik direct door naar: Aanbieding ontharder.

PluspuntUitleg
EcologischEr is minder zeep noodzakelijk. Verlaging van CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals Quookers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Kalkvrij water smaakt beterEen kop koffie, thee en het water uit de kraan is minder troebel en beter van smaak.
Reduceer schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Fijn en zacht voor elke huidEen minder droge huid na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Minder energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen koffiezetapparaten. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat leidt tot meer energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Langerak?

Mogelijk overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Langerak. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water leidt tot een besparing op gas- en stroomverbruik en een vermindering van schoonmaakproducten. Maar is het echt noodzakelijk? Hiervoor moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Langerak zit met een waterhardheid van 4.98. Definitie: vrij zacht water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is erg persoonlijk.
 • Het terugdringen van de waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Voorbeelden zijn een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, smaakvol water en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Niet vergeten: deze waterhardheid is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Langerak

De waterhardheid van het water in Langerak bedraagt ongeveer 4.98 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water vrij zacht water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 4.98 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,18 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-langerak-2967

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Bekende modellen en merken

 • Remon Waterontharders Kupa
 • Lubron Proline SXT2
 • Apic Melite
 • General electric GE-45HF
 • Erie Maxima Eco32

Zo werkt een waterverzachter

Het uitgangspunt is duidelijk: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? Het gros van de waterontharders (van merken als Honeywell) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes filtert het calcium en magnesium uit het water. Zodoende verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van de waterontkalker in Langerak verklein je de dH waarde van 4.98 naar een Dh onder de 2.5. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit procentuele aantal kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen met zout
Op een gegeven moment zal de hars zijn kracht verliezen. Elke week moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De zoutbehoefte is afhankelijk van aantal personen in het huishouden, de gekozen resthardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Innovatieve harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Eens in de zoveel tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden opnieuw opgeladen met regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Elektrische en mechanische waterontharders
Er bestaan 2 types: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regenereren gaat op gezette tijden. Belangrijke pluspunten zijn een gunstig tarief, gebruikt geen stroom en lagere onderhoudskosten. Er zijn ook negatieve aspecten: veel zoutverbruik, minder efficiëntie en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Je koopt zo’n machine al vanaf €875.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Belangrijke pluspunten zijn: besparing op regeneratiezout, een slimme werking en inzicht in statistieken. Nadelen: de installatiekosten, het gebruikt een beetje stroom en meer kans op storingen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1100.

Enkele of dubbele harscilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan zijn er 2 opties: dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs is ongeveer €375,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het voordeel van een dubbele cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Wanneer je gaat voor 1 cilinder ontkalkers heb je tijdens de regeneratiecyclusniet de beschikking tot zacht water.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Vaak gekozen voor wat grotere huishoudens.
 • Dubbele harscilinder is echt geen noodzaak, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Langerak.

Ook klaar met kalkaanslag?

Ontvang contactgegevens van experts voor montage.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De uiteindelijke kosten van een waterontharder zijn nogal verschillend. Van €145 voor ontharders die magnetisch werken tot zo’n €1925 voor een 2-cilinder systeem. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het model, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en het vermogen. Naast deze initiële kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De tarieven van ontkalkers starten vanaf €690 (zonder installatiewerk). Een geavanceerd apparaat gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1450 en €2200 inclusief plaatsing. In de bijgaande tabel tref je de geschatte kosten van een waterontharder in Langerak.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Start meteen met onze online offerteservice en achterhaal de kosten bij toonaangevende installateurs. Met die methode kan iedereen moeiteloos snel merken, type ontharders en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €105
Mechanische waterontharderV.a €710
Waterontharder (elektrisch)Vanaf €910
Zouttabletten€40 voor 75 kilo
OnderhoudskostenV.a €160 per 12 maanden
PlaatsingRond de €220
Overzicht met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterontharder noodzakelijk in Langerak?
De waterhardheid in Langerak bedraagt 4.98 dH. Het gemiddelde in de provincie Zuid-Holland schatten we op 5.02 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een slim ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit het water wat zorgt voor zacht water. De smaak wordt beter & zachter en heeft als bijkomende voordelen verminderde eczeem klachten en veel minder zeep en wasmiddel nodig.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: van elke euro die in de installatie wordt gestoken bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij zijn van mening dat je overwegend een waterontharder moet installeren voor de directe immateriële voordelen. Denk hierbij aan een minder droge huid, smaakvoller water, blinkende glazen en minder schrobben en poetsen. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om kalk uit het water te halen moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dit proces kan doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. De magnesium en calcium deeltjes worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In de andere cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt via het regenereren. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De werking van magnetische producten wordt door wetenschappers afgekeurd.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is zo gepiept, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Ontharders met speciale ontkalkingstabletten voor het regenereren dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Ook het schoonmaken van het apparaat is essentieel voor een goede efficiënte werking. Eventueel heb je de keuze hiervoor een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Langerak.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. De voordelen lopen flink uiteen. Onder andere: lager energieverbruik, lekkerdere koffie en thee, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, verminderde eczeem klachten, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, een glanzende vaat, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie