Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Hendrik-Ido-Ambacht

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, dichtgeslibde leidingen of geïrriteerde huid? Dit heeft vaak te maken met een hoge waterhardheid. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 4.98 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het installeren van de beste waterontharder in Hendrik-Ido-Ambacht heeft als effect kalkvrij water in huis. Het draagt bij aan de gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op deze pagina tref je nuttige informatie over de waterverzachters: welke systemen zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat zijn de kosten?

 • Waterhardheid van ongeveer 4.98 dH in Hendrik-Ido-Ambacht.
 • Dit kan zorgen voor irritaties zoals wit uitslaande wanden en tegels en een inefficiënte CV-ketel.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • Dat zorgt voor een beter presterende CV-ketel, een zachte huid en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Vraag een offerte aan en geniet van de extra gemakken. Profiteer van besparingen tot c.a. €335 per jaar.

Direct naar: De juiste waterontharder kopenPluspuntenHoe noodzakelijk is het?Waterhardheid Hendrik-Ido-AmbachtTechnische detailsDe uiteindelijke kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieZuid-Holland
GemeenteHendrik-Ido-Ambacht
Postcode3341
Gem. Gasverbruik M31180 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30300 kWh
Gem. Waterhardheid4.98 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Zachte huid na bad of douche.
 • Lager stroom- en gasverbruik.
 • Geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Nadelen van hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Veel schoonmaakwerk.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Hendrik-Ido-Ambacht

Heb je in huis last van huidirritaties en/of water met een vreemde smaak? Meer en meer huizenbezitters plaatsen een betrouwbare waterontharder. Zo’n installatie haalt kalk uit het leidingwater. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, het textiel gaat langer mee en geen onnodig gas- en stroomverbruik meer. In de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Hendrik-Ido-Ambacht wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een erkende installateur zal jou benaderen met een goede offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het gebruik van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De positieve effecten hebben we samengevat in de tabel hieronder. Bezoek ook de pagina over: Duurzame waterverzachter.

PositiefBeschrijving
MilieuvriendelijkJe spoelt minder zeepproducten weg. Je stoot minder CO2 uit omdat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals heetwaterkranen hebben geen last meer van kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Lekkerder waterJe verse koffie & thee of gewoon een glas water smaakt veel beter.
SchoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Goed voor huidziektenEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Minder energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen vaatwassers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat leidt tot meer energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Hendrik-Ido-Ambacht?

Misschien zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Hendrik-Ido-Ambacht. En dat is geen gek idee. Zacht water leidt tot een verlaging van de maandlasten voor energie en geen kalkaanslag op douchewand en tegels. Maar is het echt noodzakelijk? Voor dit advies moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Hendrik-Ido-Ambacht zit met een waterhardheid van 4.98. Samengevat: vrij zacht water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is per persoon weer anders.
 • Het terugdringen van de waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • Onder andere lagere energiekosten, minder huidproblemen en huidirritaties en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Noemenswaardig: water met deze hardheid (dH) is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Hendrik-Ido-Ambacht

De waterhardheid van het water in Hendrik-Ido-Ambacht is ongeveer 4.98 dH. Dit wil zeggen dat het water vrij zacht water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 4.98 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,18 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-hendrik-ido-ambacht-3341

Interessante installaties

 • Delta Domela
 • Boshuis iQualQ Combi 400
 • Erie Slimline Eco24
 • Watertotaal Euro Twin 20
 • Judo Judomat Kompakt 60 M-KB

Technische uitleg: hoe werkt een waterverzachter?

Het moge duidelijk zijn: de waterverzachter zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? Het gros van de waterontharders (van merken als Bayard) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een cilinder met harsbolletjes zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Op basis daarvan vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Hendrik-Ido-Ambacht minimaliseer je de dH waarde van 4.98 naar een fijne 3 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, omdat dit gezond voor ons is. Het kalk dat overblijft is zo klein dat je het niet terugziet.

Regenereren met zout
Op een bepaald moment zal de onthardingshars verzadigen. Eens per week gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Het regenereren is erg belangrijk. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De benodigde hoeveelheid zout verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. grootte van het huishouden, de gekozen resthardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Speciale harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Eens in de zoveel tijd raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. Deze harsbolletjes worden automatisch gereinigd met het regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Mechanische en elektrische waterontharders
Er bestaan 2 machines: Elektrische & mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Belangrijke pluspunten zijn een lage prijs, het gebruikt geen energie en het is onderhoudsarm. Er zijn ook negatieve aspecten: het aanzienlijke zoutverbruik, relatief inefficiënt en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Dit systeem is beschikbaar vanaf €775.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. De belangrijkste voordelen zijn: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een zeer efficiënte werking en verschillende geavanceerde instellingen. De minpunten zijn: de installatiekosten, het systeem gebruikt stroom en meer kans op storingen. Deze installaties worden al geplaatst voor €1250.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Ga je een waterontharder kopen? Dan moet je een keuze maken uit een dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs komt uit rond de €400,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het handige van een twee cilinderige installatie is dat je ook water kunt gebruiken als de regeneratie plaatsvindt.
 • Bij ontkalkers met 1 cilinder heb je tijdens het schoonmaken tijdelijk geen zacht water.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Perfect voor huishoudens met kinderen.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Hendrik-Ido-Ambacht.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Leg nu contacten met experts voor een demo.

Wat is prijs van zo’n machine?

De totale kosten van een ontharder zijn nogal verschillend. Dit loopt van €90 voor magnetische ontharders tot een slordige €1675 voor een 2-cilinder systeem. De totaalprijs wordt bepaald door het merk, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Naast deze initiële kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Verder heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De onkosten van ontkalkers lopen op vanaf €650 (zonder installatiewerk). Een goede installatie kost gemiddeld tussen de €1575 en €1850 inclusief installatiewerk. In de onderstaande tabel bekijk je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Hendrik-Ido-Ambacht.

Weten wat het kost om een waterontkalker te plaatsen? Maak nu gebruik van onze online offerteservice en check de huidige prijzen bij erkende installateurs. Zo kan je eenvoudig en snel merken, soorten ontharders en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €145
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €850
Elektrische waterontharderRond de €1200
Zouttabletten€17,50 voor 25 kg
OnderhoudscontractCirca €95 per beurt
MontageBegint bij €270
Tabel met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterontharder in Hendrik-Ido-Ambacht?
De hardheid van het leidingwater in Hendrik-Ido-Ambacht ligt rond de 4.98 dH. De waarde in de provincie Zuid-Holland ligt rond de 5.02 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem haalt kalk uit het leidingwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Dit water smaakt een stuk beter en biedt voordelen als een langere levensduur van huishoudelijk apparaten en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Normaliter geldt: van elke €1 die je in dit product steekt zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Installateurs zeggen dan ook dat je bovenal een waterontharder moet aanschaffen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Je kunt denken aan minder huidirritatie na het douchen, fris kraanwater, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en minder schrobben en poetsen. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om water kalkvrij te maken zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dit proces kan doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. De magnesium en calcium onderdelen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen aan de hand van een regeneratie behandeling. Het onthardingszout is online te bestellen. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De doeltreffendheid van dit soort modellen is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar moet je zeker niet overslaan. Machines met ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Ook het schoonmaken van de machine is cruciaal om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Vaak wordt aanbevolen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Hendrik-Ido-Ambacht.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. De belangrijksten zijn: lagere stookkosten, smaakvoller water, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, de huid voelt zachter aan, geen kalkaanslag in de badkamer, extra schoon servies, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie