Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Giessenburg

Heb je in huis last van kalkaanslag, aanslag op servies, slecht werkende huishoudelijke apparaten of geïrriteerde huid? Vaak ontstaan deze problemen door erg hard water. Deze plaats kent een waterhardheid van 4.98 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Giessenburg zorgt voor kalkvrij water in de woning. Dat is gezond voor jou, en bespaart je ook nog eens geld. Op deze website check je handige info over de waterverzachters: welke type ontharders zijn er, hoe werkt het, en wat is de investering?

 • Een waterhardheid van 4.98 dH in Giessenburg.
 • Hierdoor ontstaan situaties als geïrriteerde huid en matig presterende cv installaties.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • Positieve gevolgen zijn: gunstig energieverbruik, een glanzende vaat en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Wacht niet langer en probeer het direct uit. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €305 per 12 maanden.

Lees verder over: Een waterontharder kopen en installerenWelke voordelen zijn er?Heb ik het nodig?Waterhardheid GiessenburgHoe functioneert zo’n installatie?Gemiddelde kostenVeelgestelde vragen


ProvincieZuid-Holland
GemeenteMolenlanden
Postcode3381
Gem. Gasverbruik M31200 M3
Gem. Stroomverbruik kWh25700 kWh
Gem. Waterhardheid4.98 dH

Pluspunten van zacht water

 • Minder huidproblemen en huidirritaties.
 • Kalkvrije leidingen.
 • Geen strepen meer op glas en lak.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Droog haar na het douchen.
 • Wit uitslaande wanden en tegels.
 • Water met een vreemde smaak.

Gratis offertes voor een waterontharder

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Giessenburg

Zit jij in de woning ook met situaties als een te hoge stroomrekening en/of bittere thee en koffie? Veel Nederlanders bestellen een elektrische waterontharder. Zo’n installatie haalt kalk en magnesium uit het water. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, zijdezachte kleding en huid en een langere levensduur van huishoudelijke apparaten. In en rondom gemeente Molenlanden werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Giessenburg wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een erkende installateur zal jou benaderen met een aantrekkelijke offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De voornaamste pluspunten staan samengevat in de tabel hierna. Lees ook verder over: Aanbieding verzachter.

PluspuntUitleg
DuurzaamJe verbruikt minder zeep en shampoo. De CO2 uitstoot is lager omdatwarmte beter geleid wordt.
Verlenging levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals heetwaterkranen zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Lekkerder waterJe verse koffie & thee of een glas water uit de kraan smaakt veel beter.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Vermindering huidziektenEen minder droge huid na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Gunstigere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. Quookers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat kost geld.
Tabel met de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Giessenburg?

Vermoedelijk overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Giessenburg. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water zorgt voor minder huidproblemen en huidirritaties en een forse verlaging in het gebruik van schoonmaakmiddelen. Maar heb ik het wel echt nodig? Aangaande deze vraag kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Giessenburg heeft een waterhardheid van 4.98. Samengevat: vrij zacht water.
 • Het gevolg van deze score is voor iedereen weer anders.
 • Het verkleinen van de waterhardheid biedt comfort.
 • O.a. efficiëntere warmteoverdracht, betere smaak van water en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Niet vergeten: deze hardheid heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Giessenburg

De waterhardheid van het water in Giessenburg ligt op ong. 4.98 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water vrij zacht water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 4.98 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,18 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-giessenburg-3381

Bekijk installateurs in de regio

Veel gekozen merken

 • Watertotaal Euro Combi Cappers 25
 • Kinetico Essential 8
 • BWT Rondomat 50M
 • Lubron Easysoft 1700 SXT2
 • Fegon AquaStar 1400 SHE

Zo werkt een waterverzachter

De basis is eenvoudig: de waterverzachter haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar hoe werkt dat precies? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Aqua Service) werken op basis van ionenuitwisseling. Een speciale cilinder met harsbolletjes filtert het calcium en magnesium uit het water. Zo vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van de waterontkalker in Giessenburg voer je de dH waarde terug van 4.98 naar een zachte 2.5 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, het is van belang voor de algehele gezondheid. Het resterende kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen (Regenereren)
Na verloop van tijd zal de onthardingshars verzadigen. Om de 6/7 dagen worden de harskorrels weer opgeladen. Dit noemen we ook wel regenereren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. Het zoutverbruik is afhankelijk van de totale waterconsumptie, de gekozen resthardheid en het type ontharder (de grootte). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. De harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Na ongeveer een week raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden opnieuw opgeladen door middel van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Elektrische & mechanische waterontharders
Er zijn eigenlijk twee types: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regeneratie gaat op basis van tijd. De voordelen zijn een gunstig tarief, gebruikt geen stroom en minder onderhoud nodig. De minpunten zijn: een relatief hoog zoutverbruik, een inefficiënte werking en minder instellingen mogelijk. Beschikbaar vanaf €900.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. De belangrijkste voordelen zijn: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een slimme werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. De nadelen zijn: de duurdere prijzen, je hebt iets hogere stroomkosten en hogere onderhoudskosten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1175.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Ga je een waterontharder kopen? We maken onderscheid tussen een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil ligt rond de €430,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het voordeel van een extra cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als de hars wordt gespoeld.
 • Bij 1 cilinder ontkalkers heb je tijdens het schoonmaken tijdelijk geen zacht water.
 • Verzachters met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Uitermate handzaam voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Een dubbele cilinder werkt dus niet beter of schoner, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Giessenburg.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Leg nu contacten met vakmannen voor montage.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De prijs van een waterontharder zijn erg wisselend. Dit loopt van €105 voor een magnetische ontharder tot meer dan €2200 voor een innovatief elektrisch apparaat. De kosten hangen af van of je een A- of B-merk kiest, de kwaliteit van het het harsfilter en de doorstroomsnelheid. In aanvulling op deze eenmalige investering betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Steeds meer waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Verder heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De tarieven van deze systemen beginnen vanaf ongeveer €790 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een luxe installatie varieert tussen ongeveer €1575 en €1850 inclusief installatiewerk. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst bekijk je de geschatte kosten van een waterontharder in Giessenburg.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker in je huis te installeren? Surf verder naar onze online offerteservice en bekijk actuele tarieven bij professionele installateurs. Met die methode kan iedereen zonder gedoe en direct merken, type systemen en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €70
Mechanische waterontharderVanaf €880
Elektronische waterontharderBegint bij €1160
Regeneratiezout€45 voor 100 kg
OnderhoudstarievenCirca €95 op jaarbasis
PlaatsingVanaf €270
Tabel met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Giessenburg?
De waterhardheid in Giessenburg is plus minus 4.98 dH. De waarde in de provincie Zuid-Holland is ongeveer 5.02 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een slim ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit leidingwaterwat zorgt voor zacht water. De smaak wordt beter & zachter en biedt verschillende voordelen zoals kleding die langer mooi blijft en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke euro die je uitgeeft krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je altijd een waterontharder neemt voor de directe immateriële voordelen. Bijv. een zachte huid, een lekkere watersmaak, een super zachte was en minder poets- en boenwerk. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dit is mogelijk doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. Deze calcium en magnesium bouwstenen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In de extra cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt d.m.v. pekelwater. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. Het effect van deze theorie is niet erg betrouwbaar.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Ontkalkers met eigen ontkalkingstabletten voor het regenereren vul je ieder kwartaal bij met zout. Ook het schoonmaken van de installatie is noodzakelijk voor een goede efficiënte werking. Dit kun je eventueel uitbesteden door jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Giessenburg.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Denk dan aan: lager stroom- en gasverbruik, smaakvoller water, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, een aangenaam zachte huid na het douchen, bestaande kalkaanslag verdwijnt, kleding die langer mooi blijft, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie