Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Altena

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, strepen op je ruiten, dichtgeslibde leidingen of een droge huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan de hardheid van het water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 10.36 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Altena leidt tot kalkvrij water in de woning. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het is een duurzame investering. Via onze adviseurs check je praktische info aangaande waterverzachters: welke soorten zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en verdien ik het ook terug?

 • Een waterhardheid van 10.36 dH in Altena.
 • Dit resulteert mogelijk in issues zoals een witte aanslag op het glaswerk en matig presterende cv installaties.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Positieve gevolgen zijn: een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, betere smaak van water en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Start met vergelijken en ervaar het gemak. Realiseer een besparing van wel €225 op jaarbasis.

Snelkoppelingen: In 5 stappen een waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid AltenaHoe werkt het?Gemiddelde kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteAltena
Postcode4265
Gem. Gasverbruik M31340 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31200 kWh
Gem. Waterhardheid10.36 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Betere smaak van water.
 • Lagere stookkosten.
 • Fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Zet het milieu op 1!

Het risico van hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Huidirritaties.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Altena

Zit jij thuis ook met slecht werkende huishoudelijke apparaten of kalkaanslag op douchekop? Een groeiend aantal mensen lossen dit op met een slimme waterontharder. Zo’n installatie onttrekt kalk uit het water. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, een zachte huid en een gunstig energieverbruik. In de buurt van de gemeente Altena zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een laten installeren van een waterontharder in Altena heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een lokale installateur zal jou benaderen met een gespecificeerde offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder in huis kent verschillende voordelen. De belangrijkste voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Lees ook verder over: Zuinigste waterontkalker.

PositiefBeschrijving
MilieubewustMinder zeepproducten wegspoelen. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Langere levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals heetwaterkranen zullen geen kalkaanslag meer hebben. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Betere smaak kalkvrij waterThee, koffie, limonade of een glaasje water smaakt stukken beter.
Besparen op schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Minder last van eczeemJe huid is aanmerkelijk zachter. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Besparen op energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals waterkokers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat verhoogt het energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Altena?

Mogelijkerwijs wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Altena. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water heeft als voordeel een efficiëntere warmteoverdracht en een forse verlaging in het gebruik van schoonmaakmiddelen. Maar heb ik het wel echt nodig? Daarvoor moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Altena heeft een gemeten waterhardheid van 10.36. Dit staat voor hard water.
 • Het effect daarvan is erg persoonlijk.
 • De waterhardheid verlagen biedt comfort.
 • Bijv. een beter presterende CV-ketel, lekkere watersmaak en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Niet vergeten: water uit deze categorie is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Altena

De waterhardheid van het drinkwater in Altena is 10.36 dH. Dit wil zeggen dat het water hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 10.36 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 29,51 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-altena-4265

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Interessante installaties

 • Erie Slimline Eco8
 • Boshuis iQualQ Combi 200
 • Remon Waterontharders Kupa
 • Detandt-Simon Primo 25
 • North Star 11ED

Zo werkt een waterverzachter

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: de waterverzachter onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Aquacell) werken op basis van ionenuitwisseling. Een geladen cilinder met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Zo verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van de waterontkalker in Altena verlaag je de dH waarde van 10.36 naar een gezonde 2.5 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit kleine % kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen (regeneratie)
Op een bepaald moment raakt de hars verzadigd. Eens per week moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De zoutbehoefte wordt berekend a.d.h.v. de totale waterconsumptie, de Dh waarde van het water en het soort ontharder (klein of groot). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Herbruikbare harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Na een tijd raken raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De interne harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd met het regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Elektrische of mechanische waterontharders
We bieden 2 machines: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Het gemak zit ‘m in een interessante prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. De nadelen zijn: het systeem spoelt soms onnodig, een inefficiënte werking en je hebt minder geavanceerde instellingen. De prijs van zo’n systeem begint bij €875.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Het voordeel is: een relatief laag regeneratiezout verbruik, de smart-functies en brede mogelijkheden. Natuurlijk zijn er nadelen: een hogere prijs, het kost stroom en meer kans op storingen. Je koopt zo’n machine al vanaf €1200.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Ga je een waterontharder kopen? We maken onderscheid tussen een enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs bedraagt circa €370,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het gemak van een een installatie met 2 cilinders is dat je wel zacht water kunt gebruiken wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Wanneer je gaat voor 1 cilinder ontkalkers heb je tijdens het schoonmaken eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Verzachters met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Perfect voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Een dubbele cilinder is niet strikt noodzakelijk, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Altena.

Overal en altijd zacht water in huis?

Wij koppelen je aan erkende adviseurs voor advies.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De investering van een waterontkalker variëren nogal. Dit begint vanaf €60 voor ontharders die magnetisch werken tot meer dan €1500 voor een innovatief elektrisch apparaat. De totaalprijs wordt bepaald door het merk en model, het aantal cilinders en het vermogen. In aanvulling op deze aanschafkosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Verschillende waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je kiest voor een onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De kosten van waterverzachters starten vanaf €810 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een uitgebalanceerd apparaat kost gemiddeld tussen de €1450 en €1850 inclusief inregelen. In de tabel hieronder tref je de actuele kosten van een waterontharder in Altena.

Weten wat het kost om een waterontkalker te plaatsen? Probeer dan onze online offerteservice en achterhaal de prijzen bij toonaangevende installateurs. Op deze manier kun je gemakkelijk en vandaag nog monteurs, soorten ontharders en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €85
Mechanische waterontharderBegint bij €710
Waterontharder (elektrisch)Vanaf €1020
Reinigingszout€45 per 100 kg
OnderhoudskostenVanaf €90 per beurt
InstallatiekostenC.a. €160
Tabel met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Altena?
De waterhardheid in Altena komt uit op ong. 10.36 dH. De waarde in de provincie Noord-Brabant is circa 7.58 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een speciaal ontkalkingssysteem ontneemt calcium en magnesium uit je kraanwater wat de waterhardheid doet dalen. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en heeft als extra pluspunten: kleding die langer mooi blijft en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Gemiddeld geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Experts vinden dat je altijd een waterontharder moet aanschaffen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. O.a. prettige douchebeurt, zacht en fris water, blinkende glazen en minder schoonmaakwerkzaamheden. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om kalk uit het water te halen zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dit regelt men doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. De magnesium en calcium deeltjes hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de extra cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd door gebruik te maken van de regeneratie functie. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De werking van deze theorie is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Machines met een vat voor ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een goede reiniging wordt voorgeschreven zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Vaak wordt aanbevolen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Altena.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Zoals o.a. efficiëntere verwarming, betere smaak van water, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, geen droge, trekkerige huid na het douchen, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, kleding blijft langer mooi, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en het is goed voor het milieu.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie