Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Meeuwen

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, verstopte leidingen of huidirritaties? Dit heeft wellicht te maken met de waterkwaliteit (hard water). In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 10.36 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het toepassen van de beste waterontharder in Meeuwen resulteert in kalkvrij water in de woning. Dat is gezond voor jou, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Via onze adviseurs tref je uitgebreide informatie over de waterverzachters: wat voor installaties zijn er, waarom is het zo populair, en wat is de investering?

 • Gemiddelde waterhardheid van 10.36 dH in Meeuwen.
 • Hierdoor ontstaan voorvallen als een irriterende huid en verstopte leidingen.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Pluspunten: lager stroom- en gasverbruik, een glanzende vaat en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Laat een systeem plaatsen en ondervind zelf de voordelen. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €300 per jaar.

Direct naar: Waterontharder kooptipsPluspuntenWat levert het echt op?Waterhardheid MeeuwenHoe werkt het?De uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteAltena
Postcode4268
Gem. Gasverbruik M31340 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31200 kWh
Gem. Waterhardheid10.36 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Minder huidproblemen en huidirritaties.
 • Kalkvrije leidingen.
 • Geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Goed voor het milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Veel schoonmaakwerk.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Meeuwen

Wil je definitief afrekenen met apparaten die slecht werken of onnodig poets- en boenwerk? Een groot deel van de huizenbezitters lossen dit op met een elektrische waterontharder. Zo’n installatie filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Elke familie kan ervan genieten. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, zachtere was en een efficiëntere verwarming. In de buurt van de gemeente Altena zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Meeuwen hoeft weinig tijd te kosten.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een lokale installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een gespecificeerde offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder in huis is voor iedereen het overwegen waard. De voornaamste pluspunten hebben we verzameld in een lijst. Bekijk daarnaast ook informatie over: Duurzame ontharder.

VoordeelUitleg
DuurzaamheidJe spoelt minder zeepproducten weg. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan minder snel stukDagelijkse apparaten zoals strijkijzers worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Smaakvoller waterJe verse koffie & thee en het water uit de kraan is veel smaakvoller.
Reduceer schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Prettig voor je huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Verminderde energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals koffiezetapparaten. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Lijst met de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Meeuwen?

Wellicht overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Meeuwen. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water leidt tot een lagere energierekening en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen. Maar heb ik het wel echt nodig? Voor het antwoord daarop moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Meeuwen kent een waterhardheid van 10.36. Dit staat voor hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is voor iedereen weer anders.
 • Het terugdringen van de waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Onder andere lager energieverbruik, heerlijk zachte kleding en het textiel gaat langer mee.
 • Belangrijk: deze waterhardheid kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Meeuwen

De waterhardheid van het leidingwater in Meeuwen ligt op ong. 10.36 dH. Dit houdt in dat het water hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 10.36 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 29,51 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-meeuwen-4268

Installateurs in de regio

Vaak geplaatste ontharders

 • Erie Maxima Eco26
 • Boshuis iQualQ Duo 400
 • Grunbeck Weichwassermeister GSX10
 • Erie Softline Eco20
 • Wateronthardershop Eruo Twin 14 met groot zoutvat

Hoe werkt een waterverzachter precies?

Het zal je inmiddels bekend zijn: een waterverzachter zet hard water om in zacht water. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De moderne waterontharders (van merken zoals Galaxy) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Middels deze handeling verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van de waterontkalker in Meeuwen voer je de dH waarde terug van 10.36 naar een acceptabele 2 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit percentage kalk zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen (regeneratie)
Na verloop van tijd zal de werkingskracht van de hars verminderen. Eens per 5 of 6 dagen moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Het zoutverbruik loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan hoeveel water je gebruikt, de gekozen resthardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Innovatieve harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Op een bepaald moment raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden opnieuw opgeladen met regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Elektrische en mechanische waterontharders
Er bestaan 2 producten: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regeneratie gaat op basis van tijd. Een vaak gekozen systeem vanwege een concurrerend tarief, staat los van het stroomnet en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Nadelen zijn er ook: een relatief hoog zoutverbruik, relatief inefficiënt en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Deze installaties worden al geplaatst voor €880.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Belangrijke pluspunten zijn: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een slimme werking en verschillende geavanceerde instellingen. Nadelen: de installatiekosten, het gebruikt stroom en hogere onderhoudskosten. Te bestellen vanaf c.a. €1125.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs ligt rond de €350,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het positieve effect van een extra cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als hij aan het regenereren is.
 • In de situatie met enkele cilinder ontkalkers heb je op het moment dat het systeem regenereert eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Extra handig voor wat grotere huishoudens.
 • Twee cilinders werkt dus niet beter of schoner, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Meeuwen.

Overal en altijd zacht water in huis?

Ontvang contactgegevens van erkende adviseurs voor montagewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De kosten van een waterverzachter liggen nogal uiteen. Je hebt ze vanaf €115 voor een magnetische ontharder tot een slordige €1575 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De totaalprijs hangt af van de fabrikant, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Naast deze kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Sommige waterontharder installateurs geven korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Verder heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De prijzen van waterontharders starten bij €780 (zonder installatiewerk). Een apparaat met uitgebreide opties gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1100 en €1925 inclusief inregelen. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst bieden we de actuele kosten van een waterontharder in Meeuwen.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker te laten installeren? Ga aan de slag met onze online offerteservice en vraag vrijblijvend offertes aan bij regionale installateurs. Op basis daarvan kun jij makkelijk en gratis vakmannen, type ontharders en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €155
Mechanische waterontharderC.a. €740
Waterontharder (elektronisch)V.a €1140
Onthardingstabletten€27,50 voor 50 kg
OnderhoudskostenRond de €155 p/jaar
MontagekostenBegint bij €230
Tabel met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterontharder zinvol in Meeuwen?
De waterhardheid in Meeuwen is plus minus 10.36 dH. De referentiewaarde in de provincie Noord-Brabant is circa 7.58 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een ontkalkingssysteem filtert calcium en magnesium uit leidingwaterwat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Dit water smaakt een stuk beter en zorgt voor onder andere lager energieverbruik en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
Gemiddeld geldt: van elke €1 die je in dit product steekt zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Natuurlijk is het zo dat je overwegend een waterontharder in huis laat plaatsen voor het gemak en wooncomfort. Bijvoorbeeld verminderde eczeem klachten, zacht en smaakvol water, kleding dat langer meegaat en minder schoonmaakwerkzaamheden. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dit is mogelijk doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. De magnesium en calcium grondstoffen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In een andere cilinder wordt het hars schoongespoeld door middel van een natriumoplossing. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De effectiviteit van zo’n magneet wordt door wetenschappers afgekeurd.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Machines met ontkalkingstabletten voor het regenereren moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een goede reiniging wordt voorgeschreven voor een lange levensduur en goede werking. Je kunt er ook voor kiezen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Meeuwen.

Welke voordelen kent een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Onder andere: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, een lekkere watersmaak, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, verminderde eczeem klachten, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, mooie schone glazen, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie