Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Drongelen

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, strepen op je ruiten, koffie of thee dat bitter smaakt of irritaties aan de huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in aanwezigheid van hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 10.36 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het toepassen van de beste waterontharder in Drongelen maakt mogelijk dat je kan genieten van zacht en schoon water zonder kalk. Dit is goed voor jouw gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Hier verzamel je bruikbare info met betrekking tot waterverzachters: wat is het, waarom is het zo populair, en wat is de investering?

 • Gemeten waterhardheid van 10.36 dH in Drongelen.
 • Dit resulteert mogelijk in bijvoorbeeld een witte aanslag op het glaswerk en dichtgeslibde leidingen.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • Dat zorgt voor een besparing op de energierekening, fris kraanwater en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Vraag een offerte aan en ondervind zelf de voordelen. Bespaar tot wel €335 per 12 maanden.

Lees verder over: Een waterontharder kopen en installerenWat zijn de voordelen?Is het echt nodig?Waterhardheid DrongelenWerkingInvesteringVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteAltena
Postcode4267
Gem. Gasverbruik M31340 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31200 kWh
Gem. Waterhardheid10.36 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Zijdezachte kleding en huid.
 • Kalkvrije leidingen.
 • Lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Een irriterende huid.
 • Kalkstrepen op ramen.
 • Bittere smakende thee.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Drongelen

Zit jij thuis ook met rendementsverlies van verwarming en/of onnodig poets- en boenwerk? Steeds meer woningeigenaren installeren een elektrische waterontharder. Dit systeem haalt kalk en magnesium uit het water. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, Geen glascorrosie of witte aanslag, kleding die langer mooi blijft en een lagere energierekening. In de omgeving van de gemeente Altena werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Drongelen wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Kies de grootte van het huishouden en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. De installateur verstuurt je binnen enkele dagen een heldere offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De meest prominente voordelen hebben we verzameld in een lijst. Bezoek ook de pagina over: Voordeligste ontharder.

PositiefUitleg
DuurzaamMinder zeepproducten nodig. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Apparaten gaan minder snel stukApparatuur zoals wasmachines hebben geen last meer van kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Water met meer smaakJe verse koffie & thee of eigen spa-blauwis veel smaakvoller.
Minder schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Minder last van eczeemEen lekker zachte huid na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Energiekosten besparingBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld koffiezetapparaten. De warmteoverdracht is minder effectief en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik een waterontkalker nodig in Drongelen?

Mogelijkerwijs zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Drongelen. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water biedt een meer gunstig energieverbruik en je kleding blijft langer mooi. Hoeveel ga ik er van merken? Om deze vraag te beantwoorden is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Drongelen heeft een waterhardheid van 10.36. Samengevat: hard water.
 • Het gevolg van deze score is afhankelijk van veel factoren.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • O.a. lagere stookkosten, minder last van een droge huid en textiel slijt minder snel.
 • Opmerking: deze waterhardheid is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Drongelen

De waterhardheid van het water in Drongelen is 10.36 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 10.36 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 29,51 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-drongelen-4267

Vergelijk prijzen in de regio

Populaire merken en modellen

 • Erie Maxima Eco20
 • Bayard Tenera 28
 • Euro Combi 14 Fleck
 • Euraqua Europe Pallas Mono mini
 • Erie Softline Eco30

Hoe werkt een waterverzachter precies?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Ecowater) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Door dat proces wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van een waterontkalker in Drongelen verlaag je de dH waarde van 10.36 naar een gezonde 2 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit percentage kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen (regeneratie)
Na een tijd zal de hars zijn kracht verliezen. Gemiddeld eens per 7 dagen gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De benodigde hoeveelheid zout loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan hoeveel water je gebruikt, hoe hard het water is en het soort ontharder (klein of groot). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Na verloop van tijd raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. Alle harsbolletjes moeten worden schoongemaakt met het regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Mechanische & elektrische waterontharders
Er zijn eigenlijk twee producten: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. De belangrijkste voordelen zijn een aantrekkelijke prijs, duurzaam qua energieverbruik en het is onderhoudsarm. De minpunten zijn: het systeem spoelt soms onnodig, een lagere efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. Je koopt zo’n machine al vanaf €830.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Het voordeel is: besparing op regeneratiezout, een efficiënte werking en je kunt veel instellen. Als grote nadelen noemen we: de hogere aanschafprijs, het kost stroom en hogere onderhoudskosten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1250.

Enkele of dubbele harscilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan dien je te kiezen uit een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het prijsverschil is circa €430,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het belangrijkste voordeel van een machine met een dubbele cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als de hars wordt gespoeld.
 • Bij ontkalkers met 1 cilinder heb je (wanneer het systeem aan het spoelen is) geen zacht water uit de kraan.
 • Ontharders met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Een stukje comfort als het watergebruik hoog is.
 • Twee cilinders is niet strikt noodzakelijk, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Drongelen.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Neem contact op met specialisten voor montagewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De uiteindelijke kosten van een ontharder variëren nogal. Ze zijn er al vanaf €105 voor een magnetische ontharder tot ruim €1725 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De kosten hangen af van het merk en model, de kwaliteit van het het harsfilter en het vermogen. In aanvulling op deze eenmalige investering betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Enkele waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Tenslotte is er zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De investeringen in waterverzachters beginnen bij €810, excl. installatie. Een apparaat met uitgebreide opties kost gemiddeld tussen de €1425 en €2100 inclusief inregelen. In de bijgaande tabel bieden we de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Drongelen.

Weten wat het kost om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Open onze vergelijker en vraag prijzen op bij regionale installateurs. Op basis daarvan kun jij zonder problemen en snel installatiebedrijven, type ontharders en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €105
Mechanische waterontharderBegint bij €700
Waterontharder (elektrisch)V.a €990
Onthardingszout€40 per 75 kilo
OnderhoudVanaf €115 p/jaar
MontagekostenCirca €160
Overzicht met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterontharder nodig in Drongelen?
De hardheid in Drongelen is doorgaans 10.36 dH. Het gemiddelde in de provincie Noord-Brabant komt uit op ongeveer 7.58 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een professioneel ontkalkingssysteem neemt kalk uit het leidingwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en heeft als extra pluspunten: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
Doorgaans geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij vinden dat je overwegend een waterontharder moet installeren voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Onder andere prettige douchebeurt, lekkerdere koffie en thee, kleding die langer mooi blijft en minder poets- en boenwerk. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om kalk uit het water te halen transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dit regelt men doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. De magnesium en calcium onderdelen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In de extra cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen d.m.v. een regeneratie behandeling. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar die alleen gebruik maken van een andere methode. Het effect van deze magneten wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Ontkalkers met noodzakelijk ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een schone installatie wordt voorgeschreven zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Vaak wordt aanbevolen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Drongelen.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Zoals o.a. lager stroom- en gasverbruik, fris kraanwater, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, het is goed voor de huid/haar, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, altijd een schone en zachte was, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie