Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Sleeuwijk

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, een witte aanslag op het glaswerk, bittere thee of koffie of droog haar na het douchen? Dit heeft vaak te maken met de waterkwaliteit (hard water). Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 10.36 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het kopen van de beste waterontharder in Sleeuwijk zorgt voor water waar nauwelijks nog kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op deze website tref je waardevolle info aangaande waterverzachters: wat is het precies, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van 10.36 dH in Sleeuwijk.
 • Dit kan leiden tot issues zoals bittere thee en dichtgeslibde leidingen.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Pluspunten: kalkvrije leidingen, zijdezachte kleding en huid en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Laat een systeem plaatsen en geniet van de extra gemakken. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €325 per jaar.

Thema’s: Waterontharder kooptipsWat zijn de voordelen?Wat levert het mij op?Waterhardheid SleeuwijkWerkingKostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteAltena
Postcode4254
Gem. Gasverbruik M31340 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31200 kWh
Gem. Waterhardheid10.36 dH

De voordelen van zacht water

 • Zachte huid na bad of douche.
 • Besparen op gas- en stroomverbruik.
 • Lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Zet het milieu op 1!

Minpunten van hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Sleeuwijk

Heb je in huis last van huidirritaties of onnodig poets- en boenwerk? Een toenemende groep Nederlanders plaatsen een slimme waterontharder. Deze installatie onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag in de badkamer, minder poetsen en boenen, verminderde eczeem klachten en een lager energieverbruik. In de buurt van de gemeente Altena zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Sleeuwijk was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een lokale installateur stuurt jou zo snel mogelijk een aantrekkelijke offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het plaatsen van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De meest genoemde voordelen hebben we verzameld in een lijst. Bezoek ook de pagina over: Goedkoopste waterontkalker.

PositiefBeschrijving
DuurzaamMinder zeepproducten wegspoelen. Verlaging van CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Langere levensduur apparatenKostbare apparaten zoals heetwaterkranen worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterJouw koffie, thee of eigen spa-blauwis lekkerder, frisser en smaakvoller.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Er zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Goed voor de huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Lagere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld strijkijzers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat kost geld.
Overzicht met de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Sleeuwijk?

Misschien wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Sleeuwijk. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water biedt apparaten die minder snel vervangen hoeven worden en bestaande kalkaanslag verdwijnt. Hoeveel ga ik er van merken? Daarvoor moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Sleeuwijk kent een waterhardheid van 10.36. Dit staat voor hard water.
 • Het gevolg van deze score ervaart iedereen weer anders.
 • Het terugdringen van de waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Bijv. maandelijks lagere energielasten, zachter wasgoed en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Opmerking: dit type water kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Sleeuwijk

De waterhardheid van het leidingwater in Sleeuwijk bedraagt ongeveer 10.36 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 10.36 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 29,51 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-sleeuwijk-4254

Vergelijk prijzen in de regio

Vaak gekozen modellen

 • Erie Softline Eco10
 • Lubron Easysoft 450 SXT2
 • Mooiwater Medium
 • Puricom Stratos HE15
 • Lubron Easysoft 750 Classic

Technische uitleg: hoe werkt een waterverzachter?

Het uitgangspunt is duidelijk: de waterverzachter zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Aqua Care) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een filter met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Middels deze handeling ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van de waterontkalker in Sleeuwijk verlaag je de dH waarde van 10.36 naar een fijne 2 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit percentage kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen met zout
Na een periode zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Elke week moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Dit noemt men regenereren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Hoeveel zout er nodig is verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. de totale waterconsumptie, de hardheid van het water en het type ontharder (de grootte). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Speciale harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Ongeveer eens per week raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. Deze harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd door middel van regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Mechanische of elektrische waterontharders
We behandelen twee soorten: Elektrische en mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regeneratie gaat op basis van tijd. Belangrijke pluspunten zijn een concurrerende prijs, gebruikt geen stroom en minder onderhoud nodig. De nadelen zijn: er vinden onnodige spoelingen plaats, een lagere efficiëntie en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Te bestellen vanaf c.a. €790.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. De belangrijkste voordelen zijn: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een efficiënte werking en uitgebreide instellingen. De nadelen zijn: een hogere prijs, het kost stroom en meer kans op defecten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1000.

Enkele of dubbele harscilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan moet je een keuze maken uit een enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs is circa €440,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het pluspunt van een twee cilinderige installatie is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als hij aan het regenereren is.
 • Wanneer we spreken over ontkalkers met maar één cilinder heb je (tijdens de reinigingsbeurten) helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Systemen met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Ideaal als het watergebruik hoog is.
 • Twee cilinders werkt identiek als een enkele cilinder, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Sleeuwijk.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Neem contact op met experts voor een demo.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De kosten van een waterontharder variëren nogal. Dit loopt van €165 voor ontharders die magnetisch werken oplopend tot wel €2225 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De prijs hangt af van het merk, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en de omvang van het systeem. Behalve deze aanschafkosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Een aantal waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Tenslotte is er ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De prijzen van ontharders zijn zo’n €750, exclusief installatiekosten. Een luxe installatie varieert tussen ongeveer €1350 en €2175 inclusief inregelen. In de onderstaande tabel check je de geschatte kosten van een waterontharder in Sleeuwijk.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Gebruik dan de offerte vergelijker en check de huidige kosten bij de beste installateurs. Op basis daarvan kun jij gemakkelijk en zonder kosten merken, type systemen en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €100
Waterontharder (mechanisch)V.a €780
Elektrische waterontharderC.a. €1200
Tabletten€50 per 100 kilo
OnderhoudstarievenC.a. €90 op jaarbasis
PlaatsingskostenCirca €260
Rekenvoorbeeld van de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterontharder noodzakelijk in Sleeuwijk?
De hardheid van het water in Sleeuwijk is grofweg 10.36 dH. De tabelwaarde in de provincie Noord-Brabant is ongeveer 7.58 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een slim ontkalkingssysteem filtert calcium en magnesium uit het water wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Dit water smaakt een stuk beter en biedt verschillende voordelen zoals water met een lekkere smaak en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
In de basis geldt: van elke €1 die je in dit product steekt verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij merken op dat je altijd een waterontharder moet aanschaffen voor het comfort. Je kunt denken aan geen droge huid na het douchen, een lekkere watersmaak, extra schoon servies en veel minder poetsen in huis. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om water kalkvrij te maken wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dat is haalbaar doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium bouwstenen hechten zich aan de kunstharskorrels. In een eventuele tweede cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen door een natriumoplossing. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar waarbij wordt ingezet op magnetisme. Het effect van deze theorie wordt door wetenschappers afgekeurd.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Apparaten met speciale ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een gereinigde machine is noodzakelijk voor een lange levensduur en goede werking. Optioneel kan je ervoor kiezen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Sleeuwijk.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Neem nou aspecten als: lagere energiekosten, smaakvoller water, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, verminderde eczeem klachten, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, altijd een schone en zachte was, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie