Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Wijk en Aalburg

Heb je last van kalkaanslag, een witte aanslag op het glaswerk, smerig water of geïrriteerde huid? Waarschijnlijk komt dat door een hoge waterhardheid. Deze plaats kent een waterhardheid van 10.36 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het installeren van de beste waterontharder in Wijk en Aalburg heeft als doel water waar amper kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het is een duurzame investering. Op deze pagina vind je bruikbare informatie over diverse types waterverzachters: wat is het precies, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat ben ik kwijt?

 • Gemeten waterhardheid van 10.36 dH in Wijk en Aalburg.
 • Dit kan zorgen voor issues zoals aanslag op servies en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • De resultaten daarvan zijn aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, water met een lekkere smaak en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Dien vandaag een aanvraag in een kies voor duurzaam gemak. Profiteer van besparingen tot c.a. €225 per jaar.

Thema’s: Een waterontharder kopen en installerenVoordelenWat levert het mij op?Waterhardheid Wijk en AalburgTechnische uitleg werkingBegroting totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteAltena
Postcode4261
Gem. Gasverbruik M31340 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31200 kWh
Gem. Waterhardheid10.36 dH

De voordelen van zacht water

 • Een zachte huid.
 • Structureel lagere energiekosten.
 • Minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Een milieuvriendelijke investering!

De effecten van te hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Een droge huid.
 • Strepen op je ruiten.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Wijk en Aalburg

Heb jij genoeg van geïrriteerde huid en/of water uit de kraan met een vreemd smaakje? Een groeiend aantal woningeigenaren installeren een professionele waterontharder. Dit systeem onttrekt calcium en magnesium aan het water. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, zachter wasgoed en een lager energieverbruik. In de omgeving van de gemeente Altena kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Wijk en Aalburg hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een regionale installateur neemt contact met je op en stuurt een aantrekkelijke offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder kopen is interessant om verschillende redenen. De voornaamste pluspunten vatten we samen in de onderstaande tabel. Mogelijk ook interessant: Beste waterontharder.

VoordeelBeschrijving
DuurzaamheidMinder zeepproducten wegspoelen. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan minder snel stukDagelijkse apparaten zoals heetwaterkranen hebben geen last meer van kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterJouw koffie, thee of eigen spa-blauwis minder troebel en beter van smaak.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Ontkalkt water schuimt makkelijker. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Minder last van eczeemEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Besparen op energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld boilers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat kost geld.
Lijst met de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Wijk en Aalburg?

Wellicht zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Wijk en Aalburg. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water heeft als voordeel een lager energieverbruik en bestaande kalkaanslag verdwijnt. Hoeveel ga ik er van merken? Aangaande deze vraag moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Wijk en Aalburg ontvangt een waterhardheid van 10.36. Dit houdt in hard water.
 • De consequenties hiervan is nogal subjectief.
 • De waterhardheid terugdringen biedt comfort.
 • Bijvoorbeeld een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, fris kraanwater en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Opmerking: water uit deze categorie is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Wijk en Aalburg

De waterhardheid van het water in Wijk en Aalburg ligt op ong. 10.36 dH. We kunnen stellen dat het water hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 10.36 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 29,51 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-wijk-en-aalburg-4261

Veel gekozen merken

 • Erie Softline Eco20
 • Watergenius Blue Line Evolution
 • Delta Duplex unit
 • Judo Quicksoft Uno
 • Fegon AquaStar 2000 SHE

Technische uitleg: hoe werkt een waterverzachter?

Het is al een aantal keer genoemd: de waterverzachter haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? Het gros van de waterontharders (van merken als Kenmore) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een speciale cilinder met harsbolletjes vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Op die manier vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Wijk en Aalburg reduceert je de dH waarde van 10.36 naar een acceptabele 2.5 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Het kalk dat achterblijft ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Regenereren met zout
Door de werking van de machine zal de werkingskracht van de hars verminderen. Eens per 5 of 6 dagen moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. De zoutbehoefte ligt aan zaken als de totale waterconsumptie, de Dh waarde van het water en de grootte van de installatie. Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Unieke harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Ongeveer eens per week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De harsbolletjes moeten worden schoongemaakt met regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Elektrische en mechanische waterontharders
Wij differentiëren twee types: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regenereren gaat op gezette tijden. De belangrijkste voordelen zijn een aantrekkelijke prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en minder onderhoud nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: een hoger zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en minder instellingen mogelijk. Beschikbaar vanaf €790.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Een populair model vanwege: kostenbesparing voor regeneratiezout, de smart-functies en inzicht in statistieken. Natuurlijk zijn er nadelen: een hogere prijs, het gebruikt stroom en het onderhoud is duurder. De prijs van zo’n systeem begint bij €1000.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs is ongeveer €370,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het pluspunt van deze tweede cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als hij aan het regenereren is.
 • Bij 1 cilinder ontkalkers heb je – als de ontharder aan het reinigen is – geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Verzachters met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Een stukje comfort voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Meerdere cilinders werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Wijk en Aalburg.

Reken af met kalk!

Neem contact op met erkende adviseurs voor een demo.

Hoeveel kost zo’n machine?

De kosten van een ontharder variëren nogal. Dit begint vanaf €85 voor magnetische ontharders tot zo’n €1900 voor een 2-cilinder systeem. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door of je een A- of B-merk kiest, 1 of 2 cilinders en het vermogen. In aanvulling op deze eenmalige investering heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Meerdere waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je kiest voor een onderhoudscontract. Verder heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De onkosten van dergelijke installaties beginnen vanaf ongeveer €740, excl. installatie. Een uitgebalanceerde installatie kost gemiddeld tussen de €1225 en €2050 (met montage inbegrepen). In de tabel hieronder tref je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Wijk en Aalburg.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker te laten installeren? Open onze vergelijker en achterhaal de tarieven bij erkende installateurs. Op deze manier kun je gemakkelijk en gratis installatiebedrijven, soorten waterverzachters en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €130
Waterontharder (mechanisch)Circa €870
Waterontharder (elektronisch)Vanaf €960
Regeneratiezout€50 voor 100 kilo
OnderhoudC.a. €160 per beurt
MontageBegint bij €230
Tabel met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Wijk en Aalburg?
De hardheid van het water in Wijk en Aalburg ligt op 10.36 dH. De tabelwaarde in de provincie Noord-Brabant is doorgaans 7.58 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een slim ontkalkingssysteem filtert calcium en magnesium uit je kraanwater wat leidt tot zacht water. De smaak wordt beter & zachter en heeft als bijkomende voordelen een glanzende vaat en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Doorgaans geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij vinden dat je bovenal een waterontharder moet kopen voor de directe immateriële voordelen. Denk hierbij aan comfortabel douchen, smaakvoller water, een zijdezachte was en veel minder poetsen in huis. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om kalk uit het water te halen zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dat kan bereikt worden doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. De magnesium en calcium bestanddelen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In de andere cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd door zouttabletten. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De werking van dit soort modellen wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar moet je zeker niet overslaan. Ontkalkers met unieke ontkalkingstabletten voor het regenereren moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een schone machine is noodzakelijk om de hardheid van het water laag te houden. Eventueel heb je de keuze hiervoor dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Wijk en Aalburg.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. De belangrijksten zijn: lager energieverbruik, lekker water uit de kraan, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, zachte huid en droog haar, geen kalkaanslag in de badkamer, extra schoon servies, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie