Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Waardhuizen

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, bittere thee of koffie of droog haar na het douchen? Waarschijnlijk komt dat door te hard water in de leiding. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 10.36 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het kopen van de beste waterontharder in Waardhuizen heeft als doel kalkvrij water in de woning. Het draagt bij aan de gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op dit portaal verzamel je handige informatie met betrekking tot waterverzachters: welke type ontharders zijn er, wat zijn de voordelen, en welke investering is nodig?

 • Gemeten waterhardheid van 10.36 dH in Waardhuizen.
 • Dit resulteert mogelijk in situaties als een droge huid en een inefficiënte CV-ketel.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Positieve gevolgen zijn: lager stroom- en gasverbruik, een zachte huid en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Vergelijk meerdere offertes en ervaar het gemak. Realiseer een besparing van wel €310 per 12 maanden.

Snel naar: De juiste waterontharder kopenWelke voordelen?Heb ik het nodig?Waterhardheid WaardhuizenHoe werkt het?KostenVeelgestelde vragen


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteAltena
Postcode4287
Gem. Gasverbruik M31340 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31200 kWh
Gem. Waterhardheid10.36 dH

Het effect van zacht water

 • Smaakvol water.
 • Een beter presterende CV-ketel.
 • Geen strepen meer op glas en lak.
 • Een milieuvriendelijke investering!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Wit uitslaande wanden en tegels.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Gratis offertes voor een waterontharder

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Waardhuizen

Ben jij ook klaar met een inefficiënte hr-ketel en minder lekker water uit de kraan? Meer en meer huizenbezitters nemen een innovatieve waterontharder. Dit systeem filtert kalk uit kraanwater. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, smaakvol water en apparaten die minder snel vervangen hoeven worden. In en rondom gemeente Altena zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Waardhuizen hoeft weinig tijd te kosten.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een lokale installateur verstuurt je binnen enkele dagen een concurrerende offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder kopen kent verschillende voordelen. De belangrijkste voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Bezoek ook de pagina over: Duurzame waterverzachter.

PluspuntUitleg
DuurzaamHet verbruik van zeepproducten neemt af. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals heetwaterkranen zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Ook neemt het stroomverbruik af.
Lekkerder waterJouw koffie, thee of gewoon een glas water zal minder bitter smaken.
Reduceer schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Vermindering huidziektenZacht water zorgt voor een zachte huid. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Besparen op energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld boilers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat leidt tot meer energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik een waterontkalker nodig in Waardhuizen?

Mogelijk overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Waardhuizen. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water leidt tot een lager energieverbruik en je hebt veel minder zeep en wasmiddel nodig. Maar hoe groot is de noodzaak? Aangaande deze vraag moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Waardhuizen zit met een waterhardheid van 10.36. Definitie: hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is per persoon weer anders.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • O.a. apparatuur die langer meegaat, lekkerdere koffie en thee en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Niet vergeten: dit type water is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Waardhuizen

De waterhardheid van het drinkwater in Waardhuizen bedraagt circa 10.36 dH. Dit betekent dat het water hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 10.36 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 29,51 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-waardhuizen-4287

Installateurs in de regio

Bekende modellen en merken

 • Euro Combi 10 Fleck
 • Erie Slimline Eco14
 • Hattem BLU B65
 • Kinetico Premier Compact HF
 • Delta Isera

Zo werkt een waterverzachter

Het zal onderhand duidelijk zijn: de waterverzachter onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Van Marcke) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een cilinder met harskorrels zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Op deze wijze wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van de waterontkalker in Waardhuizen verklein je de dH waarde van 10.36 naar een Dh van ongeveer 3. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit percentage kalk zal niet leiden tot problemen.

Regenereren met zout
Na een periode zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Eens per week moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Dit noemen we ook wel regenereren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De benodigde hoeveelheid zout hangt af van het waterverbruik, hoe hard het water is en het soort ontharder (klein of groot). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. De slimme harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Na een tijd raken raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd met regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Elektrische en mechanische waterontharders
We behandelen 2 installaties: Elektrische & mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Belangrijke pluspunten zijn een interessante prijs, 0 energieverbruik en lagere onderhoudskosten. Als grote nadelen noemen we: veel zoutverbruik, een lagere efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. Te bestellen vanaf c.a. €760.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: besparing op regeneratiezout, het werkt efficiënter en je kunt veel instellen. Natuurlijk zijn er nadelen: de hogere aanschafprijs, het gebruikt stroom en meer kans op storingen. Deze installaties worden al geplaatst voor €1200.

Enkel- of dubbel cilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan moet je een keuze maken uit een dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs is circa €380,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het belangrijkste voordeel van een twee cilinderige installatie is dat je wel zacht water kunt gebruiken wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Wanneer we spreken over ontkalkers met maar één cilinder heb je tijdens de regeneratiecyclustijdelijk geen zacht water.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Een stukje comfort voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Waardhuizen.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Ontvang contactgegevens van specialisten voor advies.

Wat is prijs van zo’n machine?

De investering van een waterontkalker liggen nogal uiteen. Dit begint vanaf €165 voor een magnetische ontharder tot zo’n €2050 voor een innovatief elektrisch apparaat. De prijs hangt af van het merk, 1 of 2 cilinders en de doorstroomsnelheid. Behalve deze initiële kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Meerdere waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De prijzen van deze systemen zijn zo’n €710, zonder installeren. Een luxe systeem ligt qua kosten tussen €1275 en €2250 inclusief installatiewerk. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst check je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Waardhuizen.

Weten wat het kost om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Kies dan nu voor onze waterontharder-vergelijker en achterhaal de tarieven bij toonaangevende installateurs. Via die service kan jij moeiteloos en vandaag nog merken, soorten ontharders en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €110
Mechanische waterontharderV.a €780
Waterontharder (elektrisch)Vanaf €1050
Reinigingszout€27,50 voor 50 kilo
OnderhoudC.a. €105 op jaarbasis
PlaatsingVanaf €230
Overzicht met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in Waardhuizen?
De hardheid van het kraanwater in Waardhuizen is gemiddeld 10.36 dH. Dit cijfer in de provincie Noord-Brabant ligt rond de 7.58 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een geavanceerd ontkalkingssysteem filtert calcium en magnesium uit je kraanwater wat de waterhardheid doet dalen. Dit water smaakt een stuk beter en heeft als bijkomende voordelen een beter presterende CV-ketel en veel minder zeep en wasmiddel nodig.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
Gemiddeld geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij zijn dan ook van mening dat je voornamelijk een waterontharder in huis laat plaatsen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Bijv. minder huidproblemen en huidirritaties, meer smaak aan koffie en thee, zijdezachte kleding en minder schoonmaakwerkzaamheden. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om kalk uit het water te halen zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dit is mogelijk doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. De magnesium en calcium bestanddelen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In de extra cilinder wordt de hars weer opgeladen via zout. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De doeltreffendheid van dit soort modellen is zeer twijfelachtig.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Systemen met eigen ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Ook het schoonmaken van de installatie is essentieel zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Veel kopers besluiten om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Waardhuizen.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Bijvoorbeeld: lagere energiekosten, fris kraanwater, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, een minder droge huid na het douchen, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, een super zachte was, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie