Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Nieuwendijk

Heb je in huis last van kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, slecht werkende huishoudelijke apparaten of een droge huid? De reden daarvan is vaak erg hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 10.36 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. De beste waterontharder in Nieuwendijk heeft als doel water waar amper kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op dit portaal bekijk je nuttige info info alle mogelijke waterverzachters: wat is het precies, hoe werkt het technisch allemaal, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van 10.36 dH in Nieuwendijk.
 • Mogelijk heb jij last van problemen als strepen op de ramen en dichtgeslibde leidingen.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • De resultaten daarvan zijn een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, betere smaak van water en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Vraag een offerte aan en ervaar het gemak. Het kan veel opleveren, tot wel €265 op jaarbasis.

Klik door naar: Waar op letten bij waterontharder kopenWelke voordelen?Heb ik het nodig?Waterhardheid NieuwendijkHoe werkt zo’n systeem?Wat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteAltena
Postcode4255
Gem. Gasverbruik M31340 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31200 kWh
Gem. Waterhardheid10.36 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Zacht en fris water.
 • Lagere energierekening.
 • Het textiel gaat langer mee.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Een erg droge huid.
 • Strepen op je ruiten.
 • Water met een vreemde smaak.

Vraag offerte aan voor waterontharder

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Nieuwendijk

Heb je in huis last van een onnodig hoge energierekening of slecht schuimende schoonmaakartikelen? Veel huizenbezitters lossen dit op met een betrouwbare waterontharder. Een dergelijk product onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag meer, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, kleding die langer mooi blijft en een efficiëntere verwarming. In de gemeente Altena werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Nieuwendijk wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een lokale installateur zal jou benaderen met een concurrerende offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het plaatsen van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De voornaamste pluspunten staan samengevat in de tabel hierna. Mogelijk ook interessant: Zuinigste waterontkalker.

VoordeelUitleg
MilieuvriendelijkJe spoelt minder zeepproducten weg. Je stoot minder CO2 uit omdat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Apparaten gaan langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals wasdrogers hebben minder last van kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterEen kopje thee, koffie of gewoon een glas water is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water schuimt veel sneller. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Goed voor huidziektenEen lekker zachte huid na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Energiekosten besparingKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld heetwaterkranen. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat kost geld.
Samenvatting van de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Nieuwendijk?

Vermoedelijk overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Nieuwendijk. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water biedt een verlaging van de maandlasten voor energie en heerlijk zachte kleding. Maar hoe groot is de noodzaak? Hiervoor is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Nieuwendijk heeft een geschatte waterhardheid van 10.36. Dit houdt in hard water.
 • De consequenties hiervan is nogal subjectief.
 • Het verkleinen van de waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Denk aan een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, water met een lekkere smaak en het textiel gaat langer mee.
 • Noemenswaardig: water uit deze categorie is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Nieuwendijk

De waterhardheid van het leidingwater in Nieuwendijk is om en nabij de 10.36 dH. Men zegt dan ook wel dat het water hard water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 10.36 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 29,51 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-nieuwendijk-4255

Vind een vakman in de buurt

Vaak geplaatste ontharders

 • Erie Softline Eco15
 • Lubron Easysoft 750 SXT2
 • Ecowater ESM18 CE+
 • Ecowater eVOLUTION 200 compact
 • Ecowater ESM18 CE+

Hoe werkt een waterverzachter precies?

Het is al een aantal keer genoemd: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? Innovatieve waterontharders (van bijv. Honeywell) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. De cilinder met harsbolletjes transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Nieuwendijk minimaliseer je de dH waarde van 10.36 naar een zachte 3 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit percentage kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen (regeneratie)
Op een gegeven moment zal de hars verzadigd raken. Elke 5/6 dagen moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Hoeveel zout er nodig is loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan het aantal m3 water dat je verbruikt, de Dh waarde van het water en het type ontharder (de grootte). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Innovatieve harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Eens in de 7 dagen zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd middels regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Mechanische en elektrische waterontharders
Er bestaan 2 producten: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Een vaak gekozen systeem vanwege een interessante prijs, het gebruikt geen energie en minder onderhoud nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: het systeem spoelt soms onnodig, een matige efficiëntie en minder instellingen mogelijk. Deze installaties worden al geplaatst voor €840.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Het voordeel is: kostenbesparing voor regeneratiezout, het werkt efficiënter en inzicht in statistieken. De minpunten zijn: de tarieven, het kost stroom en een groter risico op defecten. Te bestellen vanaf c.a. €1125.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? We maken onderscheid tussen een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs is circa €390,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het grootste voordeel van deze tweede cilinder is dat je ook water kunt gebruiken tijdens de spoelingen.
 • Wanneer je gaat voor één cilinder ontkalkers heb jij op het moment dat het systeem regenereert eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Verzachters met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Vaak gekozen voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Nieuwendijk.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Wij koppelen je aan vakmannen voor montage.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De prijs van een waterontkalker variëren nogal. Van €60 voor magnetische ontharders tot een slordige €1475 voor een innovatief elektrisch apparaat. De totaalprijs wordt bepaald door het merk, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en de inhoud van het systeem. In aanvulling op deze eerste kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Een aantal waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Afsluitend heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De prijzen van dergelijke installaties beginnen vanaf ongeveer €740 (zonder installatiewerk). Een systeem met uitgebreide opties zit ergens tussen de €1350 en €1800 incl. installatie. In de bijgaande tabel achterhaal je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Nieuwendijk.

Overweeg je om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Klik dan door naar de offerte vergelijker en achterhaal de prijzen bij betrouwbare installateurs. Zo kan men makkelijk en snel vakmannen, type systemen en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €160
Mechanische waterontharderBegint bij €760
Elektronische waterontharderC.a. €900
Regeneratiezout€40 per 75 kg
OnderhoudskostenCirca €105 p/jaar
MontagekostenVanaf €260
Tabel met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterontharder te hebben in Nieuwendijk?
De hardheid van het kraanwater in Nieuwendijk is doorgaans 10.36 dH. De waarde in de provincie Noord-Brabant is grofweg 7.58 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een slim ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit je kraanwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Zacht water smaakt beter en zorgt voor lagere energierekening en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: per €1,00 die je eraan uitgeeft ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Installateurs zeggen dan ook dat je bovenal een waterontharder moet kopen voor het comfort. O.a. minder huidproblemen en huidirritaties, een lekkere watersmaak, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en veel minder poetsen in huis. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dit is mogelijk doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. De magnesium en calcium bouwstenen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder worden de harskorrels weer opgeladen a.d.h.v. de regeneratie functie. Het onthardingszout is online te bestellen. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar die echter werken op een andere wijze. De effectiviteit van zo’n magneet is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Apparaten met noodzakelijk ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een gereinigd apparaat wordt voorgeschreven zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Eventueel heb je de keuze hiervoor het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Nieuwendijk.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. De voordelen lopen flink uiteen. Neem nou aspecten als: lagere energierekening, zacht en smaakvol water, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van huidirritaties en/of eczeem, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, zijdezachte kleding, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie