Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Gorinchem

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, strepen op de ramen, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of irritaties aan de huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in hard water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 4.98 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het toepassen van de beste waterontharder in Gorinchem leidt tot zacht en schoon water zonder kalk. Dit is goed voor jouw gezondheid, en het is een duurzame investering. Hier lees je uitgebreide informatie over de waterverzachters: welke soorten zijn er, hoe werkt het, en welke investering is nodig?

 • Gemeten waterhardheid van 4.98 dH in Gorinchem.
 • Dit resulteert mogelijk in situaties als water met een vreemde smaak en dichtgeslibde leidingen.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Positieve gevolgen zijn: efficiëntere warmteoverdracht, betere smaak van water en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Dien vandaag een aanvraag in en ondervind zelf de voordelen. Het kan veel opleveren, tot wel €265 op jaarbasis.

Snel naar: Waterontharder kooptipsWelke voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid GorinchemWerkingGeschatte kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieZuid-Holland
GemeenteGorinchem
Postcode4203
Gem. Gasverbruik M31100 M3
Gem. Stroomverbruik kWh27000 kWh
Gem. Waterhardheid4.98 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Zachter wasgoed.
 • Bespaar meer dan 20% energie.
 • Minder wasmiddelen nodig.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Een erg droge huid.
 • Kalkaanslag op kranen en douchekoppen.
 • Bittere thee en koffie.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Gorinchem

Zit jij in de woning ook met situaties als apparaten die slecht werken en/of hoog shampoo/zeepverbruik? Veel huizenbezitters nemen een goede waterontharder. Zo’n systeem filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, zacht en fris water en een lager energieverbruik. In de gemeente Gorinchem vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Voordelig een waterontharder laten installeren in Gorinchem gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Kies de grootte van het huishouden en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een professionele installateur zal jou benaderen met een gespecificeerde offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De meest genoemde voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Goedkoopste waterontkalker.

PositiefUitleg
MilieuvriendelijkMinder zeepresten en plastic afval. De CO2 uitstoot is lager omdatjouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Levensduur apparatenKostbare apparaten zoals HR-ketels worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Smaakvoller waterEen kopje thee, koffie of een glaasje water is veel smaakvoller.
Reduceer schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Goed voor huidziektenJe huid voelt zachter aan na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Lagere energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld wasdrogers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Lijst met de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik een waterontkalker nodig in Gorinchem?

Misschien zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Gorinchem. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water heeft als voordeel een zachte huid en een beperking in schoonmaakwerkzaamheden. Maar heb ik het wel echt nodig? Om deze vraag te beantwoorden bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Gorinchem heeft een geschatte waterhardheid van 4.98. Dat betekent vrij zacht water.
 • De consequenties hiervan is per persoon weer anders.
 • De waterhardheid verlagen biedt comfort.
 • Bijvoorbeeld apparatuur gaat langer mee, verminderde eczeem klachtenen ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Opmerking: deze waterhardheid is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Gorinchem

De waterhardheid van het leidingwater in Gorinchem is ongeveer 4.98 dH. Men zegt dan ook wel dat het water vrij zacht water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 4.98 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,18 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-gorinchem-4203

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Veel gekozen merken

 • Erie IQsoft Eco26
 • Watertotaal Euro Combi Compact 25
 • Kinetico Essential 17
 • Wateronthardershop Eruo Twin 10 met klein zoutvat
 • 038waterontharder Separaat 10

Hoe werkt een waterverzachter?

Het uitgangspunt is duidelijk: de waterverzachter zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Alleen, hoe kan dat? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Durlem) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Middels deze handeling verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van de waterontkalker in Gorinchem verlaag je de dH waarde van 4.98 naar een Dh onder de 3. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit percentage kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen (regeneratie)
Na een periode raakt de hars verzadigd. Elke week worden de harskorrels weer opgeladen. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. Hoeveel zout er nodig is verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. hoeveel water je gebruikt, de gekozen resthardheid en het soort ontharder (klein of groot). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Speciale harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Ongeveer eens per week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes moeten worden schoongemaakt middels regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Mechanische of elektrische waterontharders
We onderscheiden 2 installaties: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regenereren gaat op gezette tijden. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een aantrekkelijke prijs, gebruikt geen stroom en lagere onderhoudskosten. De nadelen zijn: een relatief hoog zoutverbruik, een inefficiënte werking en minder instellingen mogelijk. Deze installaties worden al geplaatst voor €940.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. De belangrijkste voordelen zijn: een relatief laag regeneratiezout verbruik, de smart-functies en je kunt veel instellen. Natuurlijk zijn er nadelen: de hogere aanschafprijs, het gebruikt stroom en een groter risico op defecten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1150.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Ga je een waterontharder kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs bedraagt circa €380,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het handige van een twee cilinderige installatie zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als het regeneratieproces bezig is.
 • In de situatie met ontkalkers met maar één cilinder heb jij tijdens het regeneratieprocesgeen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Systemen met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Ideaal voor huishoudens met kinderen.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt dus hetzelfde, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Gorinchem.

Een woning zonder kalkaanslag?

Neem contact op met specialisten voor een demo.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De kosten van een waterontkalker liggen nogal uiteen. Ze zijn er al vanaf €155 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €1575 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De prijs hangt af van het merk en model, het type ontharder en het vermogen. Behalve deze aanschafkosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Sommige waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Afsluitend heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De investeringen in dergelijke installaties starten vanaf €690 (zonder installatiewerk). Een luxe installatie zit ergens tussen de €1300 en €2100 inclusief montage en inregeling. In onderstaande schema tref je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Gorinchem.

Weten wat het kost om een waterontkalker te plaatsen? Surf verder naar onze online offerteservice en check de huidige tarieven bij professionele installateurs. Op deze manier kun je zonder problemen en zonder kosten installateurs, soorten ontharders en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €90
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €720
Elektrische waterontharderV.a €1180
Tabletten€50 per 100 kilo
OnderhoudscontractVanaf €140 per beurt
MontagekostenC.a. €230
Overzicht met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterontharder in Gorinchem?
De waterhardheid in Gorinchem komt uit op ong. 4.98 dH. Dit cijfer in de provincie Zuid-Holland bedraagt 5.02 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem filtert calcium en magnesium uit het water wat zorgt voor zacht water. Dit water smaakt een stuk beter en biedt verschillende voordelen zoals betekent het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken en geen kalkaanslag in de badkamer.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
We hanteren een simpele berekening: van elke €1 die je in dit product steekt zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij zijn dan ook van mening dat je voornamelijk een waterontharder moet installeren als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Bijvoorbeeld minder huidproblemen en huidirritaties, een lekkere watersmaak, kleding die langer mooi blijft en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dit is mogelijk doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. De magnesium en calcium grondstoffen hechten zich aan de kunstharskorrels. In een additionele cilinder wordt het hars schoongespoeld door middel van pekelwater. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt die op een totaal andere manier functioneren. De doeltreffendheid van deze magneten is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Installaties met unieke ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Het regelmatig schoonmaken van de installatie wordt voorgeschreven voor een goede efficiënte werking. Je kunt er ook voor kiezen om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Gorinchem.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. De voordelen lopen flink uiteen. De belangrijksten zijn: lager stroom- en gasverbruik, lekkerdere koffie en thee, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, het is goed voor de huid/haar, minder last van kalkaanslag, extra schoon servies, de apparaten in de woning werken effectiever en het is goed voor het milieu.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie