Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Werkendam

Heb je in huis last van kalkaanslag, een witte aanslag op het glaswerk, smerig water of een irriterende huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in erg hard water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 10.36 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het kopen van de beste waterontharder in Werkendam heeft als doel water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, het milieu en je portemonnee. Op dit portaal vind je belangrijke info alle mogelijke waterverzachters: welke type ontharders zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en verdien ik het ook terug?

 • Een waterhardheid van 10.36 dH in Werkendam.
 • Dit resulteert mogelijk in onder andere glascorrosie en hoger gasverbruik.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Positieve gevolgen zijn: apparatuur die langer meegaat, water met een lekkere smaak en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Laat een systeem plaatsen en kies voor meer wooncomfort. Het kan veel opleveren, tot wel €335 per 12 maanden.

Snelkoppelingen: Waar op letten bij waterontharder kopenVoordelenWat levert het echt op?Waterhardheid WerkendamFunctioneringGeschatte kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteAltena
Postcode4251
Gem. Gasverbruik M31340 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31200 kWh
Gem. Waterhardheid10.36 dH

Pluspunten van zacht water

 • Zijdezachte kleding en huid.
 • Kalkvrije leidingen.
 • Fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Zet het milieu op 1!

Het risico van hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Kalkstrepen op glas en lak.
 • Water met een vreemde smaak.

Gratis offertes voor een waterontharder

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Werkendam

Zit jij thuis ook met droog haar na het douchen en kalkaanslag op je sanitair en apparatuur? Een toenemende groep huizenbezitters plaatsen een slimme waterontharder. Een dergelijke installatie filtert kalk uit kraanwater. Een meerwaarde voor elk huis. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, water met een lekkere smaak en een efficiëntere warmteoverdracht. In de buurt van de gemeente Altena zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Werkendam heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een regionale installateur neemt contact met je op en stuurt een interessante offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De positieve effecten hebben we verzameld in een lijst. Bekijk daarnaast ook informatie over: Beste waterontkalker.

VoordeelUitleg
MilieuvriendelijkMinder zeepresten en plastic afval. Je stoot minder CO2 uit omdat je simpelweg minder energie gebruikt.
Apparaten gaan 30% langer meeDagelijkse apparaten zoals HR-ketels worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Smaakvoller waterThee, koffie, limonade of glas kraanwater smaakt veel beter.
Besparen op schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Goed voor huidziektenZacht water zorgt voor een zachte huid. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Energiekosten besparingBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld wasmachines. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Werkendam?

Misschien zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Werkendam. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water heeft als voordeel apparaten die minder snel vervangen hoeven worden en textiel dat langer mee gaat. Maar is het echt noodzakelijk? Daarvoor moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Werkendam heeft een geschatte waterhardheid van 10.36. Dat betekent hard water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is per persoon weer anders.
 • Het terugdringen van de waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • Bijv. structureel lagere energiekosten, lekkerdere koffie en thee en textiel slijt minder snel.
 • Belangrijk: deze hardheid heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Werkendam

De waterhardheid van het leidingwater in Werkendam is 10.36 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 10.36 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 29,51 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-werkendam-4251

Vind een vakman in de buurt

Vaak geplaatste ontharders

 • Erie Slimline Eco30
 • General electric GXOF27KE
 • Amysoft E-100
 • Ecowater ESM25 CE+
 • Erie IQsoft Eco9

Zo werkt een waterverzachter

Het zal onderhand duidelijk zijn: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Autotrol) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Op deze wijze verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van een waterontkalker in Werkendam voer je de dH waarde terug van 10.36 naar een gezonde 2.5 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Het resterende kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen (regeneratie)
Wanneer het apparaat filtert zal de onthardingshars verzadigen. 4 keer per maand moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De benodigde hoeveelheid zout hangt af van grootte van het huishouden, de hardheid van het water en de capaciteit (type huishouden). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. De harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Na een tijd raken zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De interne harsbolletjes worden automatisch gereinigd met het regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Mechanische of elektrische waterontharders
We onderscheiden twee installaties: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Belangrijke pluspunten zijn een concurrerende prijs, duurzaam qua energieverbruik en het is onderhoudsarm. Er zijn ook negatieve aspecten: het systeem spoelt soms onnodig, een beperkte efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. Je koopt zo’n machine al vanaf €960.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Belangrijke pluspunten zijn: minder regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en je kunt veel instellen. Natuurlijk zijn er nadelen: de installatiekosten, het gebruikt een beetje stroom en hogere onderhoudskosten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1275.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Op termijn een waterontharder kopen?Dan moet je een keuze maken uit een enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs is circa €380,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het grootste voordeel van een twee cilinderige installatie is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Wanneer je gaat voor enkele cilinder ontkalkers heb jij (wanneer het systeem aan het spoelen is) geen zacht water uit de kraan.
 • Systemen met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Uitermate handzaam voor wat grotere huishoudens.
 • Dubbele harscilinder werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Werkendam.

Jouw hele huis kalkvrij?

Neem contact op met product-specialisten voor advies.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De totale kosten van een waterverzachter variëren nogal. Je hebt ze vanaf €125 voor magnetische ontharders tot meer dan €1675 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door of je een A- of B-merk kiest, het aantal cilinders en hoeveel liter het systeem aankan. Behalve deze initiële kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Sommige waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Tenslotte is er het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De tarieven van ontkalkers beginnen vanaf ongeveer €780 (montage niet inbegrepen). Een goed apparaat gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1300 en €1825 incl. installatie. In het overzicht hieronder vind je de geraamde kosten van een waterontharder in Werkendam.

Weten wat het kost om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Surf verder naar onze vergelijker en check de huidige kosten bij betrouwbare installateurs. Op deze manier kun je gemakkelijk supersnel installateurs, verschillende installaties en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €55
Waterontharder (mechanisch)Circa €850
Waterontharder (elektrisch)Circa €1140
Tabletten€45 voor 100 kg
OnderhoudstarievenV.a €135 per beurt
MontagekostenCirca €200
Rekenvoorbeeld met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder handig in Werkendam?
De hardheid in Werkendam is om en nabij de 10.36 dH. De meting in de provincie Noord-Brabant is plus minus 7.58 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een ontkalkingssysteem ontneemt kalk moleculen uit het leidingwater wat de waterhardheid doet dalen. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en heeft als extra pluspunten: een beter presterende CV-ketel en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Het is belangrijk om te vermelden dat je altijd een waterontharder moet installeren voor het gemak en wooncomfort. Zoals minder huidproblemen en huidirritaties, een lekkere watersmaak, zijdezachte kleding en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Voor kalkvrij water moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dit gebeurt doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. De magnesium en calcium deeltjes hechten zich aan de kunstharskorrels. In een eventuele tweede cilinder worden de harskorrels schoongespoeld via geplande regeneratie. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De effectiviteit van deze theorie vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Installaties met unieke ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is belangrijk voor een lange levensduur en goede werking. Vaak wordt aanbevolen om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Werkendam.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Neem nou aspecten als: lagere stookkosten, meer smaak aan koffie en thee, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, een zachte huid, geen kalkaanslag in de badkamer, een super zachte was, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie