Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Andel

Heb je in huis last van kalkaanslag, glascorrosie, dichtgeslibde leidingen of een droge huid? De kans is groot dat dit komt door erg hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 10.36 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het kopen van de beste waterontharder in Andel leidt tot kalkvrij water in de woning. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het is een duurzame investering. Op waterontharderrevolutie.nl check je handige informatie over de waterverzachters: welke type ontharders zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en welke investering is nodig?

 • Waterhardheid van gemiddeld 10.36 dH in Andel.
 • Dit is de oorsprong van irritaties zoals kalkstrepen op ramen en matig presterende cv installaties.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Dit resulteert in langere levensduur van huishoudelijke apparaten, verminderde eczeem klachtenen geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Laat een systeem plaatsen en ervaar het gemak. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €290 per jaar.

Lees verder over: Een waterontharder kopen en installerenVoordelenIs het zinvol?Waterhardheid AndelTechnische detailsGeschatte kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteAltena
Postcode4281
Gem. Gasverbruik M31340 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31200 kWh
Gem. Waterhardheid10.36 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Kleding en ander textiel gaat langer mee.
 • Bespaar meer dan 20% energie.
 • Minder poetsen en boenen.
 • Zet het milieu op 1!

Het risico van hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Huidirritaties.
 • Kalkstrepen op glas en lak.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Andel

Heb je in huis last van een inefficiënte hr-ketel of kalkstrepen op glas en lak? Steeds meer huishoudens kiezen een slimme waterontharder. Zo’n systeem haalt kalk en magnesium uit het water. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, je hebt minder wasmiddelen nodig, lekkere watersmaak en een efficiëntere warmteoverdracht. In de gemeente Altena kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een laten installeren van een waterontharder in Andel wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Selecteer het type huishouden en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een regionale installateur neemt contact met je op en stuurt een gespecificeerde offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De positieve effecten vatten we samen in de onderstaande tabel. Klik direct door naar: Goede verzachter.

PluspuntBeschrijving
MilieubewustEr is minder zeep noodzakelijk. Je stoot minder CO2 uit omdat warmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan 30% langer meeHuishoudelijke apparaten zoals vaatwassers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Kalkvrij water smaakt beterThee, koffie, bouillon of glas kraanwater is minder troebel en beter van smaak.
Vermindert schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Prettig voor je huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Lagere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals Quookers. De warmteoverdracht is minder effectief en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Andel?

Mogelijkerwijs zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Andel. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water zorgt voor smaakvol water en heerlijk zachte kleding. Kan ik dan niet zonder? Voor het antwoord daarop moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Andel heeft een waterhardheid van 10.36. Concreet: hard water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt verschilt erg per persoon.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • O.a. efficiëntere verwarming, zacht en fris water en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Belangrijk: deze hardheid is niet ongezond.

Hardheid water in Andel

De waterhardheid van het drinkwater in Andel is ongeveer 10.36 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 10.36 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 29,51 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-andel-4281

Bekijk specialisten in deze regio’s

Veel gekozen merken

 • Euraqua Europe Pallas Mono mini
 • Kinetico Kube 6
 • Fegon AquaStar S1000 HE
 • Delta Simplex compact
 • Euraqua Europe Pallas Mono maxi 30

Hoe maakt een waterverzachter zacht water?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Pallas) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een filter met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. Op deze wijze zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Andel voer je de dH waarde terug van 10.36 naar een gezonde 2.5 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit percentage kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Op een bepaald moment zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Elke 5/6 dagen gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. De zoutbehoefte hangt af van het waterverbruik, de hardheid van het water en het formaat (kleine of grote installatie). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. De harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Eens in de 7 dagen zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd met het regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Mechanische en elektrische waterontharders
We behandelen 2 machines: Mechanische & elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regeneratie gaat op basis van tijd. De voordelen zijn een gunstig tarief, geen stroomkosten en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. De minpunten zijn: het systeem spoelt soms onnodig, een beperkte efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Te bestellen vanaf c.a. €860.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Het voordeel is: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een efficiënte werking en verschillende geavanceerde instellingen. Natuurlijk zijn er nadelen: de montagekosten, je hebt iets hogere stroomkosten en een verhoogde kans op defecten/storingen. Je koopt zo’n machine al vanaf €1175.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan dien je te kiezen uit een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs is circa €380,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het voordeel van twee cilinders is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als het regeneratieproces bezig is.
 • In het geval van ontkalkers met maar één cilinder heb je tijdens het schoonmaken niet de beschikking tot zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Perfect voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Een dubbele cilinder werkt dus hetzelfde, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Andel.

Reken af met kalk!

Ontvang contactgegevens van experts voor installatiewerk.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De prijs van een waterontharder lopen zeer uiteen. Je hebt ze vanaf €90 voor een magnetische ontharder tot ruim €1975 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en het vermogen. Naast deze aanschafkosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Verschillende waterontharder installateurs geven korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De prijzen van waterontkalkers beginnen bij €650, excl. installatie. Een goed apparaat zit ergens tussen de €1100 en €1850 inclusief inregelen. In onderstaande schema bieden we een overzicht met de kosten van een waterontharder in Andel.

Overweeg je om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Start meteen met onze vergelijkingstool en check de huidige tarieven bij regionale installateurs. Zo kan men eenvoudig en direct vakmannen, soorten installaties en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €100
Mechanische waterontharderC.a. €750
Elektrische waterontharderCirca €1180
Zouttabletten€27,50 per 50 kilo
OnderhoudstarievenBegint bij €145 op jaarbasis
MontageC.a. €180
Overzicht met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterontharder nodig in Andel?
De hardheid in Andel bedraagt 10.36 dH. De waarde in de provincie Noord-Brabant komt uit op ongeveer 7.58 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem onttrekt kalk uit het leidingwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Zacht water smaakt beter en biedt verschillende voordelen zoals langere levensduur van huishoudelijke apparaten en geen kalkaanslag op bestek en servies.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: van elke euro die in de installatie wordt gestoken krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je voornamelijk een waterontharder neemt voor het comfort. Denk hierbij aan geen droge huid na het douchen, lekkerdere koffie en thee, extra schoon servies en minder schoonmaakwerkzaamheden. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dit gebeurt doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. Deze calcium en magnesium stoffen hechten zich aan de kunstharskorrels. In een eventuele tweede cilinder worden de harskorrels schoongemaakt d.m.v. een regeneratie behandeling. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De doeltreffendheid van dit soort modellen wordt door wetenschappers afgekeurd.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Modellen met eigen ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars vul je ieder kwartaal bij met zout. Ook het schoonmaken van de installatie is nodig om de kwaliteit van het water te waarborgen. Veel kopers besluiten om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Andel.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Zoals o.a. verlaging van de maandlasten voor energie, een lekkere watersmaak, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, verminderde eczeem klachten, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, altijd een schone en zachte was, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie