Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Veen

Heb je in huis last van kalkaanslag, glascorrosie, dichtgeslibde leidingen of droge haren na een douchebeurt? Dit heeft vaak te maken met de hardheid van het water. Deze plaats kent een waterhardheid van 10.36 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Veen heeft als doel kalkvrij water in de woning. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op dit portaal bekijk je handige informatie met betrekking tot waterverzachters: welke type ontharders zijn er, hoe werkt het, en wat ben ik kwijt?

 • Waterhardheid van ongeveer 10.36 dH in Veen.
 • Dit kan zorgen voor situaties als geïrriteerde huid en een inefficiënte CV-ketel.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Positieve gevolgen zijn: een besparing op de energierekening, een zachte huid en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Start met vergelijken en probeer het direct uit. Het kan veel opleveren, tot wel €225 per jaar.

Snel naar: De juiste waterontharder kopenVoordelenHeb ik het nodig?Waterhardheid VeenHoe werkt het?Gemiddelde kostenVeelgestelde vragen


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteAltena
Postcode4264
Gem. Gasverbruik M31340 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31200 kWh
Gem. Waterhardheid10.36 dH

De voordelen van zacht water

 • Zachter wasgoed.
 • Lager energieverbruik.
 • Minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

De effecten van te hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Water met een vreemde smaak.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Veen

Wil je definitief afrekenen met droge haren na een douchebeurt of kalkaanslag op kranen en tegels? Een groeiend aantal mensen kiezen een elektrische waterontharder. Deze installatie onttrekt kalk uit het water. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, veel minder zeep en wasmiddel nodig, betere smaak van water en besparen op de energiekosten. In en rondom gemeente Altena vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Veen hoeft weinig tijd te kosten.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Kies de grootte van het huishouden en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. De installateur biedt je op korte termijn een gespecificeerde offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder in huis is interessant om verschillende redenen. De meest prominente voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Goedkoopste waterontharder.

VoordeelBeschrijving
MilieubewustMinder zeepresten en plastic afval. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals waterkokers werken efficiënter door minder kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterThee, koffie, limonade of eigen spa-blauwsmaakt veel beter.
Minder schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Vermindering huidziektenEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Verminderde energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals HR-ketels. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat leidt tot meer energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik een waterontkalker nodig in Veen?

Wellicht zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Veen. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water biedt apparatuur die langer meegaat en geen kalkaanslag op douchewand en tegels. Maar hoe groot is de noodzaak? Hiervoor moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Veen zit met een waterhardheid van 10.36. Concreet: hard water.
 • De consequenties hiervan verschilt erg per persoon.
 • De waterhardheid terugdringen is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Voorbeelden zijn langere levensduur van huishoudelijke apparaten, kleding en ander textiel gaat langer mee en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Opmerking: deze waterhardheid kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Veen

De waterhardheid van het water in Veen bedraagt ongeveer 10.36 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 10.36 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 29,51 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-veen-4264

Vaak geplaatste ontharders

 • Erie Softline Eco30
 • Remon Waterontharders Kupa
 • Erie Maxima Eco20
 • Delta Garona
 • BWT Rondomat 100M

Hoe werkt een waterverzachter precies?

Het moge duidelijk zijn: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? Het gros van de waterontharders (van merken als Bayard) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Zo vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Veen verlaag je de dH waarde van 10.36 naar een fijne 2 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit percentage kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Regenereren met zout
Eens in de zoveel tijd zal de hars verzadigd raken. Eens per 5 of 6 dagen gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Dit noemen we ook wel regenereren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De zoutbehoefte ligt aan zaken als de totale waterconsumptie, de gekozen resthardheid en de grootte van de installatie. Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. De harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Na een tijd raken zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De aanwezige harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Mechanische en elektrische waterontharders
Er zijn eigenlijk twee soorten: Elektrische en mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. De voordelen zijn een interessant tarief, gebruikt geen stroom en lagere onderhoudskosten. Nadelen zijn er ook: een hoger zoutverbruik, minder efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Te bestellen vanaf c.a. €920.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Regenereren gaat op vraag. Het gemak zit ‘m in: minder regeneratiezout noodzakelijk, de innovatieve werking en inzicht in verschillende gegevens. Als grote nadelen noemen we: de duurdere prijzen, het gebruikt stroom en hogere onderhoudskosten. Beschikbaar vanaf €1250.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? We maken onderscheid tussen een enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs komt uit rond de €450,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het voordeel van een ontharder met dubbele cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • In het geval van ontkalkers met 1 cilinder heb jij – als de ontharder aan het reinigen is – niet de beschikking tot zacht water.
 • Installaties met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Een stukje comfort voor wat grotere huishoudens.
 • Twee cilinders werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Veen.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Wij koppelen je aan product-specialisten voor montage.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De investering van een waterontharder zijn nogal verschillend. Van €145 voor een magnetische ontharder tot een slordige €1925 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De kosten hangen af van het model, het aantal cilinders en de doorstroomsnelheid. Naast deze kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Meerdere waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je direct een onderhoudscontract neemt. Tenslotte is er speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De tarieven van waterontharders zijn zo’n €780 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een goede installatie kost gemiddeld tussen de €1100 en €2250 (met montage inbegrepen). In het overzicht hieronder bekijk je de geschatte kosten van een waterontharder in Veen.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker te laten installeren? Gebruik dan onze vergelijker en check de huidige tarieven bij toonaangevende installateurs. Zo kan men eenvoudig en zonder kosten experts, soorten waterverzachters en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €85
Waterontharder (mechanisch)V.a €760
Elektrische waterontharderCirca €920
Onthardingszout€45 voor 100 kilo
Onderhoud (indicatie)V.a €125 per jaar
InstallatiekostenV.a €150
Overzicht met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Veen?
De waterhardheid in Veen ligt rond de 10.36 dH. De referentiewaarde in de provincie Noord-Brabant ligt rond de 7.58 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit leidingwaterwaardoor de waterhardheid flink zal dalen. Dit zachte water is beter van smaak en heeft als extra pluspunten: minder huidproblemen en huidirritaties en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
We hanteren een simpele berekening: van elke €1 die je in dit product steekt zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij vinden dat je met name een waterontharder neemt voor het comfort. Zoals een zachte huid en droog haar, fris kraanwater, kleding dat langer meegaat en veel minder poetsen in huis. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om water vrij van kalk te maken zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dit proces kan doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. De magnesium en calcium elementen hechten zich aan de kunstharskorrels. In de andere cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd a.d.h.v. een natriumoplossing. Het onthardingszout is online te bestellen. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De effectiviteit van dergelijke systemen is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Installaties met ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Ook het schoonmaken van de installatie is noodzakelijk om de kwaliteit van het water te waarborgen. Eventueel heb je de keuze hiervoor een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Veen.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Bijvoorbeeld: lagere energiekosten, een lekkere watersmaak, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, geen droge, trekkerige huid na het douchen, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, kleding blijft langer mooi, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie