Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Almkerk

Wil jij ook af van kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, vies water of huidirritaties? Waarschijnlijk komt dat door erg hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 10.36 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het toepassen van de beste waterontharder in Almkerk leidt tot zacht en schoon water zonder kalk. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op waterontharderrevolutie.nl check je handige info alle mogelijke waterverzachters: welke systemen zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat zijn de kosten?

 • Een waterhardheid van 10.36 dH in Almkerk.
 • Dit resulteert mogelijk in irritaties zoals eczeem klachten en minder presterende verwarmingssystemen.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Dit resulteert in apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, smaakvol water en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Start met vergelijken en kies voor meer wooncomfort. Realiseer een besparing van wel €330 per jaar.

Onderwerpen: Waar op letten bij waterontharder kopenPluspuntenHoe noodzakelijk is het?Waterhardheid AlmkerkTechnische uitleg werkingBegroting totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteAltena
Postcode4286
Gem. Gasverbruik M31340 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31200 kWh
Gem. Waterhardheid10.36 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Lekkerdere koffie en thee.
 • Lagere energierekening.
 • Geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Goed voor het milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Een irriterende huid.
 • Kalkaanslag op je sanitair en apparatuur.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Almkerk

Zit jij in de woning ook met situaties als dichtslibbende waterleidingen en/of kalkaanslag op je sanitair en apparatuur? Een groeiend aantal Nederlanders bestellen een goede waterontharder. Een dergelijk product filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, een zachte huid en apparaten die minder snel vervangen hoeven worden. In de omgeving van de gemeente Altena werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Almkerk hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een plaatselijke installateur neemt contact met je op en stuurt een gespecificeerde offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De positieve effecten zijn opgesomd in de volgende tabel. Lees ook verder over: Voordeligste waterverzachter.

VoordeelBeschrijving
MilieubewustMinder zeepproducten wegspoelen. Beperking van de CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Levensduur apparatenKostbare apparaten zoals heetwaterkranen hebben minder last van kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Betere smaak kalkvrij waterJouw koffie, thee of een glaasje water heeft een betere smaak.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Ontkalkt water schuimt makkelijker. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Goed voor huidziektenZacht water zorgt voor een zachte huid. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Lagere energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld vaatwassers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik een waterontkalker nodig in Almkerk?

Wellicht zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Almkerk. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water heeft als voordeel maandelijks lagere energiekosten en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen. Maar is het echt noodzakelijk? Aangaande deze vraag is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Almkerk heeft een geschatte waterhardheid van 10.36. Dit staat voor hard water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is per persoon weer anders.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid biedt comfort.
 • Denk aan maandelijks lagere energielasten, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Goed om te weten: water met deze hardheid (dH) heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Almkerk

De waterhardheid van het drinkwater in Almkerk bedraagt ongeveer 10.36 dH. Dit wil zeggen dat het water hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 10.36 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 29,51 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-almkerk-4286

Vraag prijzen op in de regio

Veel gekozen merken

 • Euraqua Europe Pallas Mono maxi 30
 • SoluCalc SoluCalc
 • Kinetico Premier Compact HF
 • Judo Quicksoft-C
 • Apic Nessos

Hoe haalt de waterverzachter kalk uit het water?

Het moge duidelijk zijn: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? Innovatieve waterontharders (van bijv. Delta) werken op basis van ionenuitwisseling. Een geladen cilinder met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Zodoende wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Almkerk reduceert je de dH waarde van 10.36 naar een fijne 2 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Het kalk dat achterblijft is zo klein dat je het niet terugziet.

Regenereren met zout
Op een gegeven moment zal de onthardingshars verzadigen. Elke week moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Dit noemt men regenereren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De hoeveelheid zout wordt berekend a.d.h.v. het aantal m3 water dat je verbruikt, instellingen zoals resthardheid en de grootte van de installatie. Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. De harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Eens in de zoveel tijd geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes moeten worden schoongemaakt middels regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Mechanische en elektrische waterontharders
Er zijn eigenlijk 2 soorten: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. De voordelen zijn een gunstige prijs, het gebruikt geen energie en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. De nadelen zijn: een relatief hoog zoutverbruik, een matige efficiëntie en minder instellingen mogelijk. Je koopt zo’n machine al vanaf €780.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Een vaak gekozen systeem vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een slimme werking en brede mogelijkheden. De nadelen zijn: de hogere aanschafprijs, het gebruikt stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Je koopt zo’n machine al vanaf €1075.

Enkel- of dubbel cilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? We maken onderscheid tussen een dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs ligt rond de €400,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het grootste voordeel van een installatie met 2 cilinders zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als het regeneratieproces bezig is.
 • Als je kiest voor ontkalkers met 1 cilinder heb jij tijdens het schoonmaken even geen zacht water.
 • Producten met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Vaak gekozen voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Twee cilinders werkt identiek als een enkele cilinder, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Almkerk.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Ontvang contactgegevens van erkende adviseurs voor montagewerk.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De investering van een ontharder kunnen zeer uiteenlopen. De prijzen starten vanaf €115 voor een magnetische ontharder tot zo’n €1400 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk en model, het type ontharder en het vermogen. Behalve deze initiële kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Een aantal waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Tenslotte is er speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De prijzen van waterontharders zijn zo’n €840 (zonder installatiewerk). Een installatie met uitgebreide opties zit ergens tussen de €1325 en €2125 incl. installatie. In de tabel hieronder bieden we de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Almkerk.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker in je huis te installeren? Maak nu gebruik van onze online offerteservice en check de huidige kosten bij betrouwbare installateurs. Met die methode kan iedereen eenvoudig en gratis modellen, soorten ontharders en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €60
Mechanische waterontharderC.a. €860
Elektronische waterontharderBegint bij €1050
Zouttabletten€25 per 50 kg
OnderhoudBegint bij €160 (jaarbasis)
MontageV.a €190
Rekenvoorbeeld van de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterontharder te hebben in Almkerk?
De hardheid van het leidingwater in Almkerk is om en nabij de 10.36 dH. De tabelwaarde in de provincie Noord-Brabant is ongeveer 7.58 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem onttrekt kalk uit het leidingwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Dit zachte water is beter van smaak en heeft als bijkomende voordelen verminderde eczeem klachten en geen kalkaanslag in de badkamer.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
De berekening is niet moeilijk: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij vinden dat je hoofdzakelijk een waterontharder in huis laat plaatsen voor de directe immateriële voordelen. Zoals geen droge huid na het douchen, een lekkere watersmaak, een zijdezachte was en minder schoonmaakwerkzaamheden. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om water kalkvrij te maken zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dit regelt men doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. De magnesium en calcium grondstoffen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder worden de harskorrels weer opgeladen via regenereren. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De werking van deze magneten wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Apparaten met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een schoon apparaat is belangrijk zodat het systeem efficiënt blijft werken. Sommige mensen kiezen ervoor om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Almkerk.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. De belangrijksten zijn: efficiëntere warmteoverdracht, smaakvoller water, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, minder last van huidirritaties en/of eczeem, stukken minder last van kalkaanslag, blinkende glazen, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie