Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Babyloniënbroek

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, bittere thee of droge haren na een douchebeurt? De kans is groot dat dit komt door een hoge waterhardheid. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 10.36 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het gebruik van de beste waterontharder in Babyloniënbroek zorgt voor zacht en schoon water zonder kalk. Dat is gezond voor jou, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op deze website verzamel je bruikbare info aangaande waterverzachters: wat voor installaties zijn er, wat zijn de voordelen, en wat ben ik kwijt?

 • Gemeten waterhardheid van 10.36 dH in Babyloniënbroek.
 • Dit is de oorsprong van bijvoorbeeld veel schoonmaakwerk en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • De voordelen: apparatuur die langer meegaat, verminderde eczeem klachtenen je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Vergelijk meerdere offertes en kies voor meer wooncomfort. Het kan veel opleveren, tot wel €250 per jaar.

Snel naar: Een waterontharder kopen en installerenPluspuntenWat levert het mij op?Waterhardheid BabyloniënbroekZo werkt een waterontharderDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteAltena
Postcode4269
Gem. Gasverbruik M31340 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31200 kWh
Gem. Waterhardheid10.36 dH

Het effect van zacht water

 • Kleding en ander textiel gaat langer mee.
 • Verlaging van de maandlasten voor energie.
 • Tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Irritaties aan de huid.
 • Kalk op de lak van de auto.
 • Bittere thee en koffie.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Babyloniënbroek

Zit jij thuis ook met droog haar na het douchen en aanslag op servies? Steeds meer huishoudens installeren een goede waterontharder. Een dergelijk systeem filtert kalk uit kraanwater. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, geen strepen meer op glas en lak, kleding en ander textiel gaat langer mee en een lagere energierekening. In de buurt van de gemeente Altena zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Babyloniënbroek heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een professionele installateur zal jou benaderen met een scherpe offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De voornaamste pluspunten vind je terug in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Goede ontkalker.

VoordeelUitleg
MilieubewustJe spoelt minder zeepproducten weg. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Apparaten gaan minder snel stukHuishoudelijke apparaten zoals heetwaterkranen zullen geen kalkaanslag meer hebben. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Betere smaak kalkvrij waterThee, koffie, bouillon of een glaasje water is veel smaakvoller.
Reduceer schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Minder last van eczeemJe huid is aanmerkelijk zachter. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Verminderde energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld wasdrogers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat leidt tot meer energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Babyloniënbroek?

Mogelijkerwijs wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Babyloniënbroek. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water biedt een langere levensduur van huishoudelijke toestellen en bestaande kalkaanslag verdwijnt. Maar heb ik het wel echt nodig? Om deze vraag te beantwoorden bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Babyloniënbroek heeft een waterhardheid van 10.36. Concreet: hard water.
 • Het effect daarvan is nogal subjectief.
 • De waterhardheid verlagen heeft verschillende voordelen.
 • Voorbeelden zijn apparatuur die langer meegaat, zijdezachte kleding en huid en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Opmerking: water met deze hardheid is niet ongezond.

Hardheid water in Babyloniënbroek

De waterhardheid van het leidingwater in Babyloniënbroek ligt op ong. 10.36 Duitse graden. Dit betekent dat het water hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 10.36 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 29,51 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-babylonienbroek-4269

Bekijk specialisten in deze regio’s

Vaak gekozen modellen

 • Erie Maxima Eco32
 • 038waterontharder Compact 14
 • Fegon AquaStar Pro S-500
 • Wateronthardershop Euro Combi 5 Fleck 5600SXT
 • Hydrotense StandAlone 18L

Hoe werkt een waterverzachter precies?

Het zal je inmiddels bekend zijn: de waterverzachter haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De moderne waterontharders (van merken zoals Siata) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een cilinder met harskorrels zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Zodoende verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van de waterontkalker in Babyloniënbroek verlaag je de dH waarde van 10.36 naar een acceptabele 2 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit percentage kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen (regeneratie)
Na een periode zal de onthardingshars verzadigen. Om de 6/7 dagen moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Dit noemen we ook wel regenereren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Hoeveel zout er nodig is loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan aantal personen in het huishouden, instellingen zoals resthardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. De harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Op een bepaald moment zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd door middel van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Elektrische en mechanische waterontharders
Wij differentiëren 2 soorten: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. De belangrijkste voordelen zijn een gunstige prijs, duurzaam qua energieverbruik en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: het systeem spoelt soms onnodig, relatief inefficiënt en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Te bestellen vanaf c.a. €880.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Een populair model vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, de smart-functies en brede mogelijkheden. Nadelen: de tarieven, het systeem gebruikt stroom en hogere onderhoudskosten. Te bestellen vanaf c.a. €1100.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Ga je een waterontharder kopen? Dan kan je kiezen tussen een dubbel- of enkel cilinder systeem. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €400,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het gemak van een de 2e cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt tijdens de spoelingen.
 • Wanneer we spreken over 1 cilinder ontkalkers heb jij – als de ontharder aan het reinigen is – eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Uitstekend geschikt bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt dus hetzelfde, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Babyloniënbroek.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Neem contact op met experts voor installatiewerk.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De kosten van een ontharder lopen zeer uiteen. Dit loopt van €70 voor een magnetische ontharder tot ruim €2325 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De prijs hangt af van het merk, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en hoeveel liter het systeem aankan. Naast deze aanschafkosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Enkele waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Tenslotte is er het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De prijzen van waterontkalkers zijn zo’n €850, zonder installeren. Een systeem met uitgebreide opties kost gemiddeld tussen de €1100 en €1950 inclusief montage en inregeling. In onderstaande schema tref je de geschatte kosten van een waterontharder in Babyloniënbroek.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Ga aan de slag met onze online offerteservice en vraag prijzen op bij regionale installateurs. Met die methode kan iedereen makkelijk en kosteloos installateurs, verschillende installaties en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €115
Mechanische waterontharderVanaf €840
Waterontharder (elektrisch)V.a €1210
Onthardingszout€27,50 voor 50 kg
Onderhoud (indicatie)V.a €145 op jaarbasis
MontageBegint bij €180
Tabel met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder handig in Babyloniënbroek?
De waterhardheid in Babyloniënbroek is grofweg 10.36 dH. De meting in de provincie Noord-Brabant is grofweg 7.58 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een geavanceerd ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit je kraanwater wat leidt tot zacht water. Zacht water smaakt beter en biedt verschillende voordelen zoals lagere energierekening en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
Gemiddeld geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij merken op dat je altijd een waterontharder moet laten plaatsen voor het comfort. Bijvoorbeeld een fijne douchebeurt, zacht en smaakvol water, een zijdezachte was en minder schoonmaakwerkzaamheden. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dat kan bereikt worden doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. Deze calcium en magnesium onderdelen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In een andere cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen middels een natriumoplossing. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar waarbij wordt ingezet op magnetisme. De doeltreffendheid van zo’n magneet is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Machines met speciale ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een schone installatie is essentieel voor een lange levensduur en goede werking. Eventueel heb je de keuze hiervoor te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Babyloniënbroek.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. De belangrijksten zijn: lagere energiekosten, lekker water uit de kraan, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, verminderde eczeem klachten, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, kleding dat langer meegaat, de apparaten in de woning werken effectiever en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie