Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Rijswijk

Wil jij ook af van kalkaanslag, glascorrosie, slecht werkende huishoudelijke apparaten of huidirritaties? Dit heeft vaak te maken met een hoge waterhardheid. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 10.36 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het toepassen van de beste waterontharder in Rijswijk heeft als doel schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op waterontharderrevolutie.nl vind je nuttige info info over verschillende soorten waterverzachters: welke type ontharders zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat ben ik kwijt?

 • Een waterhardheid van 10.36 dH in Rijswijk.
 • Hierdoor ontstaan problemen als water met een vreemde smaak en hoger gasverbruik.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • Pluspunten: lager energieverbruik, zijdezachte kleding en huid en het textiel gaat langer mee.
 • Laat een systeem plaatsen en ervaar het gemak. Bespaar tot wel €300 op jaarbasis.

Snel naar: De juiste waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Heb ik het nodig?Waterhardheid RijswijkHoe functioneert zo’n installatie?Gemiddelde kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteAltena
Postcode4284
Gem. Gasverbruik M31340 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31200 kWh
Gem. Waterhardheid10.36 dH

Het effect van zacht water

 • Langere levensduur van huishoudelijke apparaten.
 • Lagere stookkosten.
 • Geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Zet het milieu op 1!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Veel schoonmaakwerk.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Rijswijk

Zit jij in de woning ook met situaties als slecht werkende huishoudelijke apparaten of kalkaanslag op kranen en douchekoppen? Een toenemende groep Nederlanders kiezen een elektrische waterontharder. Een dergelijke installatie haalt kalk uit het leidingwater. Toepasbaar op elk type huis. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, Geen glascorrosie of witte aanslag, water met een lekkere smaak en een verlaging van de energielasten. In de gemeente Altena zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Rijswijk heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. De installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een aantrekkelijke offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het gebruik van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De meest bekende voordelen hebben we verzameld in een lijst. Tevens relevant: Duurzame verzachter.

PluspuntBeschrijving
MilieuvriendelijkMinder zeepproducten nodig. De CO2 uitstoot is lager omdatapparaten zuiniger werken.
Apparaten gaan minder snel stukKostbare apparaten zoals strijkijzers worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Betere smaak kalkvrij waterJouw koffie, thee of een glas water uit de kraan smaakt stukken beter.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Water schuimt beter zonder kalk. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Goed voor huidziektenEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Besparen op energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld wasmachines. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat verhoogt het energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Rijswijk?

Misschien bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Rijswijk. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water zorgt voor een zachte huid na bad of douche en heerlijk zachte kleding. Maar hoe groot is de noodzaak? Daarvoor moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Rijswijk heeft een geschatte waterhardheid van 10.36. Concreet: hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is erg persoonlijk.
 • Het reduceren van de waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Onder andere lager stroom- en gasverbruik, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en geen strepen meer op glas en lak.
 • Opmerking: dit soort water is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Rijswijk

De waterhardheid van het water in Rijswijk bedraagt circa 10.36 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat hard water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 10.36 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 29,51 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-rijswijk-4284

Vergelijk vakmannen in de buurt

Bekende modellen en merken

 • Euraqua Europe Pallas Mono maxi 20
 • Bayard Tenera 18
 • North Star 20ED
 • Euro Combi 20 Fleck
 • Lubron Proline Classic

Technische uitleg werking waterverzachter

We hebben het al een aantal keer aangestipt: de waterverzachter zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Alleen, hoe kan dat? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Aqua Soft) werken op basis van het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Op deze wijze wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van een waterontkalker in Rijswijk minimaliseer je de dH waarde van 10.36 naar een gezonde 2.5 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Het kalk dat achterblijft leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen met zout
Na verloop van tijd zal de werkingskracht van de hars verminderen. Wekelijks moet de hars worden schoongespoeld met zout. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De zoutbehoefte wordt berekend a.d.h.v. het waterverbruik, instellingen zoals resthardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Speciale harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Na een tijd raken raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. Alle harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Mechanische & elektrische waterontharders
Er bestaan twee machines: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een gunstige prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: een hoger zoutverbruik, een matige efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. Beschikbaar vanaf €880.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Een populair model vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, de innovatieve werking en geavanceerde instellingen. Natuurlijk zijn er nadelen: de installatiekosten, het gebruikt stroom en hoge kosten qua onderhoud. Beschikbaar vanaf €1175.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan dien je te kiezen uit een enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs ligt rond de €430,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het belangrijkste voordeel van meerdere cilinders is dat je wel zacht water kunt gebruiken als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Bij enkele cilinder ontkalkers heb je – als de installatie aan het schoonspoelen is – helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Vaak gekozen voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Een dubbele cilinder werkt hetzelfde als een enkele cilinder, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Rijswijk.

Overal en altijd zacht water in huis?

Ontvang contactgegevens van product-experts voor een demo.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De kosten van een ontharder kunnen zeer uiteenlopen. Van €100 voor ontharders die magnetisch werken tot meer dan €1775 voor een 2-cilinder systeem. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door of je een A- of B-merk kiest, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en het vermogen. Naast deze eenmalige investering komen er nog installatiekosten en onderhoud. Een aantal waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Verder heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De onkosten van waterverzachters zijn zo’n €740, excl. installatie. Een geavanceerd apparaat kost gemiddeld tussen de €1325 en €2250 inclusief installatiewerk. In onderstaande schema achterhaal je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Rijswijk.

Overweeg je om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Open onze waterontharder-vergelijker en achterhaal de prijzen bij erkende installateurs. Met die methode kan iedereen zonder problemen en kosteloos merken, soorten ontharders en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €140
Waterontharder (mechanisch)Rond de €780
Waterontharder (elektrisch)C.a. €1010
Reinigingszout€17,50 voor 25 kg
OnderhoudskostenVanaf €100 per jaar
MontagekostenBegint bij €260
Rekenvoorbeeld van de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterontharder nodig in Rijswijk?
De waterhardheid in Rijswijk ligt op 10.36 dH. Het gemiddelde in de provincie Noord-Brabant is circa 7.58 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een slim ontkalkingssysteem filtert calcium en magnesium uit het water waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Dit zachte water is beter van smaak en zorgt voor apparaten die minder snel vervangen hoeven worden en je bespaart op schoonmaakmiddelen.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: per €1,00 die je eraan uitgeeft zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij vinden dat je voornamelijk een waterontharder neemt voor het comfort. Denk hierbij aan een fijne douchebeurt, lekkerdere koffie en thee, een super zachte was en veel minder poetsen in huis. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om water vrij van kalk te maken zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dat is haalbaar doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. De magnesium en calcium stoffen hechten zich aan deze hars. In de alternatieve cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats via zout. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. Het effect van deze magneten vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Modellen met speciale ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een gereinigde installatie is noodzakelijk voor een goede efficiënte werking. Sommige mensen kiezen ervoor om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Rijswijk.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Neem nou aspecten als: verlaging van de maandlasten voor energie, fris kraanwater, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, zachte huid en droog haar, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, extra schoon servies, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie