Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Uitwijk

Wil jij ook af van kalkaanslag, wit uitslaande wanden en tegels, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of irritaties aan de huid? Vaak ontstaan deze problemen door een hoge waterhardheid. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 10.36 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het installeren van de beste waterontharder in Uitwijk maakt mogelijk dat je kan genieten van zacht en schoon water zonder kalk. Dit is goed voor jouw gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op dit portaal lees je handige info over verschillende soorten waterverzachters: welke systemen zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat ben ik kwijt?

 • Gemeten waterhardheid van 10.36 dH in Uitwijk.
 • Dit kan leiden tot problemen als irritaties aan de huid en matig presterende cv installaties.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Pluspunten: een besparing op de energierekening, zacht en smaakvol water en geen strepen meer op glas en lak.
 • Start met vergelijken en probeer het direct uit. Het kan veel opleveren, tot wel €350 per jaar.

Snel naar: Waterontharder kooptipsVoordelenWat levert het mij op?Waterhardheid UitwijkHoe gaat het in z’n werk?Begroting totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteAltena
Postcode4288
Gem. Gasverbruik M31340 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31200 kWh
Gem. Waterhardheid10.36 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Langere levensduur van huishoudelijke apparaten.
 • Lagere stookkosten.
 • Veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Nadelen van hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Irritaties aan de huid.
 • Witte aanslag op het glaswerk.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Gratis offertes voor een waterontharder

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Uitwijk

Wil je definitief afrekenen met apparaten die slecht werken en/of witte aanslag op het glaswerk? Steeds meer huishoudens bestellen een goede waterontharder. Zo’n installatie filtert kalk uit kraanwater. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op bestek en servies, geen strepen meer op glas en lak, minder huidproblemen en huidirritaties en apparatuur die langer meegaat. In de gemeente Altena zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Uitwijk gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een professionele installateur verstuurt je binnen enkele dagen een scherpe offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De meest genoemde voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Klik direct door naar: Goede waterontkalker.

PluspuntUitleg
EcologischMinder zeepproducten nodig. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals wasmachines hebben minder last van kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Kalkvrij water smaakt beterJe verse koffie & thee of een glaasje water smaakt stukken beter.
SchoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Vermindering huidziektenGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Lagere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld HR-ketels. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Uitwijk?

Wellicht zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Uitwijk. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water leidt tot een gunstigere energierekening en laat bestaande kalkaanslag verdwijnen. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Om deze vraag te beantwoorden kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Uitwijk ontvangt een waterhardheid van 10.36. Definitie: hard water.
 • Het effect daarvan verschilt erg per persoon.
 • Het verkleinen van de waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Bijvoorbeeld lagere energierekening, minder last van een droge huid en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Niet vergeten: water met deze hardheid (dH) is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Uitwijk

De waterhardheid van het drinkwater in Uitwijk is om en nabij de 10.36 dH. Dit wil zeggen dat het water hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 10.36 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 29,51 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-uitwijk-4288

Vraag prijzen op in de regio

Interessante installaties

 • Euro Combi 14 Fleck
 • Hydrotense StandAlone 12L
 • North Star 14ED
 • Erie Softline Eco30
 • Erie Softline Eco15

Zo werkt een waterverzachter

Het moge duidelijk zijn: de waterverzachter onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De meeste waterontharders (van bijv. Tapworks) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een filter met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Zo wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van een waterontkalker in Uitwijk reduceert je de dH waarde van 10.36 naar een acceptabele 2.5 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Deze hoeveelheid kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de hars verzadigd raken. Elke week moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan het aantal m3 water dat je verbruikt, de waterhardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Innovatieve harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Na verloop van tijd zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. Alle harsbolletjes worden weer schoongespoeld middels regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Elektrische en mechanische waterontharders
Er bestaan twee types: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. Belangrijke pluspunten zijn een schappelijke prijs, het gebruikt geen energie en minder onderhoud nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: meer zoutverbruik, relatief inefficiënt en geen inzicht in statistieken. Beschikbaar vanaf €790.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Belangrijke pluspunten zijn: minder regeneratiezout noodzakelijk, de smart-functies en je kunt veel instellen. Natuurlijk zijn er nadelen: een hogere prijs, het systeem gebruikt stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Je koopt zo’n machine al vanaf €1225.

Enkel- of dubbel cilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs komt uit rond de €410,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het handige van deze tweede cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als de hars wordt gespoeld.
 • Als je kiest voor ontkalkers met maar één cilinder heb je tijdens het regeneratieprocesgeen zacht water uit de kraan.
 • Installaties met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Uitstekend geschikt voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Dubbele harscilinder werkt identiek als een enkele cilinder, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Uitwijk.

Een woning zonder kalkaanslag?

Ontvang contactgegevens van experts voor installatiewerk.

Hoeveel kost zo’n machine?

De kosten van een waterontkalker liggen nogal uiteen. De prijzen starten vanaf €120 voor ontharders die magnetisch werken oplopend tot wel €2125 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De kosten hangen af van het merk, het type ontharder en het vermogen. Buiten deze aanschafkosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Enkele waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je direct een onderhoudscontract neemt. Tenslotte is er speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De prijzen van deze systemen lopen op vanaf €750 (montage niet inbegrepen). Een luxe systeem heeft een prijskaartje tussen de €1200 en €1825 inclusief montage en inregeling. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst tref je de huidige kosten van een waterontharder in Uitwijk.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Maak nu gebruik van onze online offerteservice en bekijk actuele prijzen bij betrouwbare installateurs. Op deze manier kun je makkelijk en vandaag nog installateurs, verschillende installaties en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €85
Mechanische waterontharderRond de €840
Elektrische waterontharderCirca €950
Zouttabletten€25 voor 50 kilo
OnderhoudstarievenCirca €160 per beurt
MontagekostenRond de €160
Overzicht met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterontharder noodzakelijk in Uitwijk?
De hardheid van het leidingwater in Uitwijk is circa 10.36 dH. De waarde in de provincie Noord-Brabant schatten we op 7.58 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem trekt kalk uit het leidingwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en heeft als extra pluspunten: een besparing op de energierekening en geen kalkaanslag op bestek en servies.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
Gemiddeld geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Het is belangrijk om te vermelden dat je bovenal een waterontharder neemt voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Bijvoorbeeld een zachte huid, zacht en fris water, zachter wasgoed en minder schoonmaakwerkzaamheden. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dit regelt men doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. De magnesium en calcium elementen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats d.m.v. zouttabletten. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De werkzaamheid van deze magneten is niet erg betrouwbaar.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Ontkalkers met ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een degelijke schoonmaakbehandeling is nodig voor een lange levensduur en goede werking. Optioneel kan je ervoor kiezen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Uitwijk.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Zoals o.a. aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, fris kraanwater, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, een zachte huid, bestaande kalkaanslag verdwijnt, blinkende glazen, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie